הכלכלנים מזהירים - הציבור לא מקשיב ומרוויח, המניות עולות, תשואות האג"ח בירידה; האם ההמון צודק?
המצב הנוכחי בוול סטריט, של זעזועים, חוסר וודאות לגבי העתיד וכדומה אינו חדש, הוא חלק מתהליך שחוזר על עצמו מידי כמה שנים. מאז התחיל מדד ה-S&P500 להיסחר, בשנות ה-50, ירד המדד 39 פעמים באחוזים משמעותיים ובטווח זמן, חלקם גדולים ומפחידים בהרבה ממה שקרה מאז שפרץ המשבר הנוכחי. לכל התיקונים מאפיינים דומים ועצמתם תלויה בעיקר בהערכות-בתמחורים אליהם הגיעו המניות ערב התיקון, במדיניות הבנק המרכזי והאוצר האמריקאים באותן תקופות ולבסוף בברבורים שחורים מסוגים שונים. שבדרך כלל הם המצת שגם מדליק את התיקון וגם מספק הדלק להמשכו.
השאלות שמעסיקות משקיעים אמריקאים מנוסים בתקופות כאלו הן, "מתי התיקון יסתיים? מתי מתחילים להיכנס?", קשה מאוד למצוא משקיע אמריקאי שחושש שזה לא יקרה, אבל אין שום אינדיקטור שנותן תשובה חד משמעית! יש אינדיקטור אחד בעל רקורד טוב של ניבוי הכיוון והוא שינוי במדיניות הבנק המרכזי. למשל, הפסקה של העלאות ריבית, של ספיגת נזילות, איתותים בכיוון וכדומה. המדריכים בקורס ניהול השקעות בניו יורק היו מסכמים זאת, "כשמושלי הבנק יתחילו לדבר על מיתון במקום על אינפלציה למשל, זה איתות טוב להתחיל ולאסוף מניות. מיתון שאולי מתקרב מדאיג פחות מאינפלציה ובמיוחד כשמדדי המניות כבר נפלו", זה לבטח (מבחינת הפד') לא המצב כיום אבל שוק המניות מגלה עוצמה.
מנהלת ההשקעות של מורגן סטנלי, Lisa Shalett שנחשבת כמומחית מובילה בתחום בוול סטריט הציגה השבוע את גישתה למצב: "המהומה במערכת הבנקאית מגדילה את הסיכויים למיתון, לאבטלה גבוהה יותר ולאינפלציה בלתי נשלטת", אומרת שאלט, "המצוקה של הבנקים האזוריים מעלה את הסיכון לנחיתה קשה כלכלית. תקופה של צמיחה איטית, אינפלציה מתמשכת ועלייה באבטלה (סטגפלציה) עשויה להתפתח. על המשקיעים להישאר בהגנה ולא להתעלם מהתחזית הכלכלית הגדולה יותר".
היא לא היחידה שסבורה כך. אלא שמשקיעי ארה"ב בהחלט מתעלמים מהסכנות הנ"ל ואין כמו אגרות החוב החשובות ל-10 שנים של ממשלת ארה"ב שהתשואה עליהן ירדה מ-4% ל-3.28% כדי להמחיש זאת. הירידה בתשואות היא למרות "הבטחות" היו"ר ומושלים רבים שהעלאות הריבית תימשכנה. האם מדובר ב"חכמת ההמונים"? אולי, אנחנו חושבים שזה הרבה יותר מכך וכבר דברנו וכתבנו על כך בעבר.
העובדות הן שנתוני המקרו-כלכלה, במיוחד התעסוקה, השכר והצריכה, נכון לרגע זה אינם מצביעים על מיתון וגם רווחיות החברות לא נפגעה ואין משבר נזילות. זה אולי ישתנה אבל אלו העובדות וזו הסיבה לירידה בתשואות האג"ח. "חכמת ההמונים" שמביאה בחשבון שנכנסים לשנת בחירות "חמה" בארה"ב, מעריכה שהבנק המרכזי לא יעמוד בהבטחותיו! מי צודק? נדע רק בדיעבד אבל ידוע שהעם חכם יותר מפרשניו.
בחזרה לתעשיית הציוד הרפואי, מדטרוניק (סימול:MDT) כדוגמה: החשיבות של תעשיית הציוד הרפואי לכלכלה בכלל ולמערכת הבריאות בפרט הולכת וגדלה עם התקדמות מהפכת הטכנולוגיה וחשיבותה קיבלה "דחיפה" עזה ממגפת הקורונה.
התעשייה כוללת מגוון רחב ביותר של מוצרים ממכשור פשוט כמו לוחץ לשון דרך קוצבי לב, מערכות לבלב מלאכותיות, מבחנות ומוצרים לאבחון במבחנה (In vitro diagnostics) כגון ריאגנטים, ערכות בדיקה ומדדי סוכר בדם. פלטפורמות תוכנה, מוצרים אלקטרוניים מסוימים פולטי קרינה בעלי שימוש רפואי או לצורך אבחון טענות רפואיות נחשבים גם הם למכשירים רפואיים. דוגמאות לכך כוללות מוצרי אולטרסאונד אבחנתיים, מכונות רנטגן ולייזרים רפואיים. התעשייה הזו היא גם מרכיב חשוב בתהליך המעבר לכיוון המניעה.
תעשיית הציוד הרפואי הגלובלית הציגה, ב-2021, הכנסות של 489 מיליארד והערכה ל-2022 היא 496 מיליארד כאשר התחזית ל-2029 עומדת על 720 מיליארד. ארה"ב מחזיקה נתח שוק של 43% ואחריה יפן וגרמניה עם 7.2 ו-7.1 אחוזים. השוק האמריקאי הוא גם הצרכן הגדול גלובלית בתחום, כ-38%.
קשה לקטלג את החברות המובילות כי אצל רובן, כמו ג'ונסון אנד ג'ונסון, רוש, פיליפס ואחרות, הציוד הרפואי הוא אחד המרכיבים בהכנסות. שתי חברות הציוד הרפואי נטו הגדולות בעולם הן תרמו פישר (סימול:TMO) שהכנסותיה, ב-2022, הגיעו ל-44.9 מיליארד והיא גם המוערכת ביותר בתחום עם שווי של 222 מיליארד ומדטרוניק (סימול:MDT) שהכנסותיה הגיעו ל-31.7 מיליארד והיא מוערכת לפי 108 מיליארד (ההערכה הגבוהה של TMO היא בשל מרווחי הרווחיות וקצב הצמיחה).
התעשייה היא מהמהירות בצמיחה בכלכלה הגלובלית ומספר הסטארט-אפים שמצטרפים לתעשייה הוא החמישי בגודלו בעולם (אחרי תעשיות גיוסי העובדים, הסטרימינג, הפרסום והמסחר המקוון).
מבחינת המשקיע מדובר בתעשייה שקשה מאוד לאבחן בה "מניות מנצחות". חברות כמו ענקית ציוד המעבדות תרמו-פישר (סימול:TMO), ענקית האורתופדיה סטרייקר (סימול:SKY), יצרנית הרובוטיקה לניתוחים אינטואיטיב סרג'יקל (סימול:ISRG) או מומחית הטיפול בלב ובכלי הדם אדוארד סיינסס (סימול:EW) הן כולן, בדיעבד, "מניות מנצחות" אבל למשקיע שחיפש, בתחילת ההתמזגות של מהפכת הטכנולוגיה (2009-10), "השקעה מנצחת" בתחום, קשה היה לאבחן כזו כי למרות שכ"א מהן מהווה חלק מתעשיית הציוד הרפואי הן מייצגת נישות שונות, חדשניות ומשבשות שכולן צומחות במהירות אבל אינן מתחרות (כמעט) זו בזו. זו אחת הסיבות בגללן יצרו חכמי וול סטריט את סלי "הציוד הרפואי" שמשקפים את מגוון תת-הנישות ושמאפשרים למשקיע פוזיציה שמשקפת עבורו פוטנציאל רווחי ביותר.
כיוון שהנישות צומחות במהירות בודקים מנפיקי הסלים את האפשרות להנפיק סלים שיאפשרו למשקיע לבחור אחת או יותר מהנישות שמתפתחות כמו למשל "נישת הדיאגנוסטיקה במבחנה" (In-Vitro Diagnostics Industry), נישה קריטית בתחום הרפואי ש"פרצה" לתודעת המשקיעים במהלך הקורונה. נישה כזו, שב-2022 גלגלה 94.6 מיליארד בארה"ב, צומחת במהירות וצפויה להגיע להכנסות גלובליות של 162 מיליארד ב-2026. הנישה כוללת חברות כמו Thermo Fisher Scientific, Beckman Coulter (בבעלות DHR), Hoffmann-La Roche, Siemens, Abbott Laboratories ואחרות.
מה שעדיין מעכב יצירת סלים כאלו זו העובדה שההשפעה של חטיבות הדיאגנוסטיקה במבחנה על ההכנסות הכלליות בחברות שהוזכרו עדיין קטנה יחסית. אחת הסיבות אגב להצלחת המניה של Thermo Fisher Scientific (סימול:TMO), שמככבת בטור זה שנים ושמאז 2009 ועלתה מאז ב-1432%, ב-97% יותר מהנאסד"ק, קשורה במשקיעים מוסדיים רבים שאוספים מניה זו בשל התקדמותה בתחום הדיאגנוסטיקה.
הסל First Trust Indxx Medical Devices (סימול:MDEV), שהונפק ב-2021, מתמקד בבדיקות סקר (screening) ואבחון בתחום הסרטן. הסל כולל גם חברות ענק וגם כוכבות חדשות שמתמקדות באבחון מבחנה. למי שמעוניין ללמוד על תחום הדיאגנוסטיקה במבחנה כדאי לעיין במאמר.
סלים מסוג זה, ממוקדי נישה, יגיעו לוול סטריט בדיוק כפי שסלים ממוקדי נישות כבר קיימים בהמוניהם בתחומים שונים.
עד שיונפקו סלים כאלו ישנם סלי הציוד הרפואי הכוללניים, מהסוג של ה-IHI (iShares U.S. Medical Devices) שעוקב אחרי החברות שמייצרות, "ציוד ומכשירים רפואיים ומפיצים של ציוד ומכשירים רפואיים בארה"ב" וכולל חברות לפי ערך השוק שלהן כך שכרגע החברות המובילות הן TMO, ABT, MDT, SYK ו-ISRG. הבעיה עם הסל היא שאינו כולל יצרניות גלובליות חשובות כמו RHHBY או סימנס. זה אולי מצער אבל הניסיון מראה שסלים "אמריקאים" מניבים יותר.
הסיבה שלקחנו את מדטרוניק כדוגמה היא שמדובר בחברה שהוקמה מלכתחילה כחברת ציוד רפואי עוד בטרם נוצרה הנישה הזו (במטרה "להוביל כשזה יקרה") ובנוסף, את החברה המובילה, תרמו-פישר סיינטיפיקס (TMO) אנחנו מכסים שנים רבות כולל לאחרונה. נוסיף שגם שתי חברות נוספות, אינטואיטיב סרג'יכל (סימול:ISRG) ואדוארדס לייפסיינס (סימול:EW) כלולות בנבחרת שלנו מזה שנים.
מדטרוניקס נוסדה ב 1949 ע"י מהנדס ממינסוטה בשם Earl Bakken כחנות לתיקוני ציוד רפואי שהפכה, בתחילת שנות ה-70 ליצרנית ציוד רפואי בעקבות הפיתוח של קוצב לב הראשון על בטריות. באותם ימים היו למעשה רק 3 חברות ציוד כזה בארה"ב, מדטרוניקס, בוסטון סיינטיפיק (סימול:BSX) ו- St. Jude Medical (היום חלק ממעבדות אבוט).
במהלך שנות ה-90 פתחה החברה 5 מפעלים לייצור קוצבי לב בעולם וב-1998 בצעה את הרכישה הראשונה שלה, Physio-Control International מוירג'ניה, יצרנית הדפיברילטורים הנישאים הגדולה בעולם תמורת 538 מיליון דולר במניות ולקיחת חובות. משם החל מסע רכישות ארוך שב-2018 הפך את החברה לחברת הציוד הרפואי הגדולה בעולם. החברה פועלת באמצעות 4 חטיבות, קבוצת הטיפולים הזעיר פולשניים, קבוצת הסוכרת, קבוצת טיפולים משקמים וקבוצת לב וכלי דם. החברה מפתחת ומייצרת מכשירים וטיפולים לטיפול ביותר מ-30 מחלות כרוניות, כולל אי ספיקת לב, פרקינסון, בריחת שתן, תסמונת דאון, השמנת יתר, כאבים כרוניים, הפרעות בעמוד השדרה וסוכרת. היחידה העסקית הגדולה ביותר שלהם היא ניהול מחלות קצב הלב.
את 2022 סיימה החברה עם הכנסות, רווח תפעולי ונקי של 31.7, 5.9 ו-5.04 מיליארד דולרים או 3.73 דולר למניה. הבעיה היא שמאז 2017 לא מציגה החברה צמיחה בהכנסות והקונצנזוס צופה לה המשך החולשה גם השנה. החברה נפגעה מהקורונה יותר מאחרות והקונצנזוס (29 אנליסטים) ממליץ, מזה כשנה, על "החזק". 4 אנליסטים בכירים בדקו את החברה מאז תחילת השנה, האחרון שבהם, UBS, שהוציא עדכון בשבוע שעבר, אפילו ממליץ למכור, הבנק היפני Mizuho ממליץ לקנות ושני האחרים, דויטשה בנק והבנק המלכותי הקנדי ב"החזק". לאחרונה חשפה החברה תוכנית רה ארגון במטרה לקצץ בהוצאות. בנוסף הודיעה שתשתף פעולה עם אנבידיה (סימול:NVDA) על מנת לפתח כלי אבחון AI חדשים שאמורים לשפר את מעמדה בתעשייה. אין שום ספק (די בדומה לספור של MMM שעשינו בשבוע שעבר) שהחברה לא ניצלה מספיק את ההתקדמות הטכנולוגית ולא ניצלה מספיק את הידע הגדול שרכשה במהלך השנים על מנת לזהות מסלולי צמיחה, מסלולים שעליהם צמחו ענקיות אחרות כמו TMO, EW או ISRG, אבל נראה שהחברה "מתעוררת".
אז לסיכום - תעשיית הציוד הרפואי כמו תעשיית השבבים, מומלצת מאוד בוול סטריט. 2 הסלים שמייצגים את 2 התעשיות, IHI ו-SOXX הניבו, מאז 2009 (ובמיוחד מאז 2018) יותר מהנאסד"ק ולהערכתנו זה יימשך. תהליך המעבר למניעת מחלות יימשך, במיוחד כשמדובר במחלות בדרכי נשימה וזיהומים, לב וכלי דם, סרטן, סוכרת, אלצהיימר ודמנציה, שלשול, שחפת, שחמת (Cirrhosis) וכמותן. התחום יקבל עדיפות בהשקעות, וגם מצד המבטחים. כיוון שמדובר בתהליך לא קצר ובחולים רבים נראה שעתידן של חברות הציוד מובטח. אבל לזהות "מנצחות" זה קשה מאוד ולכן כאמור עדיפים הסלים.
* אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ. העושה במידע הנ"ל שימוש - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. הכתב עשוי להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
24.שלמה , תודה וחג שמח (ל"ת)משה 11/04/2023 12:15הגב לתגובה זו4 0סגור
-
23.תודה, כתבה מעולה (ל"ת)t.elimeleh 10/04/2023 13:38הגב לתגובה זו4 0סגור
-
22.מה הענין שללשלמה 10/04/2023 07:30הגב לתגובה זו0 0כתיבת הכותרת,הסבר פעם אחת ולתמידסגור
-
21.מה דעתך על זיינקס ZYXI בתחום תעשיית הציוד הרפואי? (ל"ת)עמך 09/04/2023 18:34הגב לתגובה זו0 0סגור
-
ZYXIשלמה גרינברג 12/04/2023 13:23הגב לתגובה זו1 0בהחלט בתחום. הם מפתחים ומייצרים מכשור רפואי לטיפול בכאב כרוני; מכשור להפעלת שרירים למטרות שיקומיות באמצעות גירוי חשמלי. יש להם את ה-NexWave, לגירוי עצבי חשמלי דרך העור ומכשיר גירוי חשמלי עצבי-שרירי ואת ה- NeuroMove לגירוי חשמלי וה-InWave, מוצר גירוי חשמלי לטיפול בבריחת שתן נשית ועוד. "הבעיה" עם החברה, די בדומה לבריינסוויי הישראלית, שהם זמן רב בשטח ועדיין לא פרצו בגדול. כתבתי עליהם ב 2020 כשהמניה עלתה לחלל בגלל אחד הפיתוחים. אני עוקב אחריהם מאז שהוקמו בתחילת המאה אבל התחום קשה מאוד והתחרות הולכת וגדלה.סגור
- טען עוד
-
20.תמיד ישע 08/04/2023 14:18הגב לתגובה זו4 0התגברות על מצבים שליליים ונסיגה משיאים,אין צורך לחפש סיבות מיוחדות,זו דרכו של עולם מאז ומתמיד,העתיד אינו ידוע לאיש גם זו הדרך היתה ותהיהסגור
-
19.רב תודות על כתבה נהדרת, שלמה.בן 08/04/2023 12:04הגב לתגובה זו9 0.סגור
-
18.שאלה לשלמהרויטל 08/04/2023 11:21הגב לתגובה זו1 0שלמה,מה דעתך על מניית חילן?סגור
-
17.המניות הקטנות בינוניות התרסקו כבר 95%ממוצע איזה עליות ? (ל"ת)צ 08/04/2023 09:36הגב לתגובה זו15 0סגור
-
אתה מסתכל על הקטנות. תסתכל על הפארמה והצריכה הבסיסית שלבן 09/04/2023 11:21הגב לתגובה זו6 0הענקיות. קשה למצוא אחת שנמצאת בנקודת כניסה טובה.סגור
-
קחו אתס 08/04/2023 14:19הגב לתגובה זו0 0הקרן SME 60 בעבר "היתר" ראו את התנודתיות ותבינוסגור
-
16.תודה שלמה!!אלכס 08/04/2023 08:58הגב לתגובה זו5 0כתבה סופר מעניינת ומקצועית. אני קורא נאמן שלך מ2009. אם תוכל בבקשה לסקר את אינטל וגם תחום EDA- synopsys and cadenceסגור
-
15.לכו עם הפד ולא נגדו כשהריבית תרד המניות יעלולילי 08/04/2023 08:40הגב לתגובה זו6 1כל עוד הפד לא הוריד את הריבית מ5% עליות במניות הן עקב ציפיות להורדה . אם ההורדה לא תתרחש ונראה עליה תבוא צלילה חדה .סגור
-
זה יקח זמןצודקת,אך 08/04/2023 14:22הגב לתגובה זו1 0זמן,וככלל בורסה תמיד עובדת על ציפיות "אני מצפה להרוויח"סגור
-
14.תחום הגרייה המוחית שבהן הישראליתשאלה לשלמה 08/04/2023 08:19הגב לתגובה זו0 0בריינסווי סימול bway , האם היא נכנסת לקטגוריה שצוינה או לאחת מהתעודות ?סגור
-
נכון, אבלשלמה גרינברג 08/04/2023 19:59הגב לתגובה זו6 0כמן טכנולוגיות חדשניות רבות שהתחילו בישראל כך גם בריינסוויי הובילה בתחילה וכרגע השאלה בתחרות ובהתקדמות הטכנולוגיהסגור
-
13.כאן אני מביןל 08/04/2023 06:08הגב לתגובה זו0 0את המנתחים הטכניים,פחות משקיעים מידע ומאמץ לא רלוונטיים,יותר ממעוף הציפורסגור
-
שמע, עם כל הכבוד וההערכה לניתוחים הטכנים באפט אמר בעצמורז 09/04/2023 11:23הגב לתגובה זו6 0שהדרך הכי טובה לראות לאן חברה הולכת היא פשוט לקרוא את הדוחות.סגור
-
12.אני אינני מתעסקל 08/04/2023 05:59הגב לתגובה זו2 2במתי השוק יגיע לתחתית,בעיני אין לכך חשיבות,התענוג הגדול והכיף הוא בשוק תנודתי,בעיני!בלבד!סגור
-
11.שלמה- 3M תחת עננה משפטית כבדהמשקיע נבון 07/04/2023 21:52הגב לתגובה זו1 0עלולה לספוג מכה כלכלית כבדה, וזה מה שלא מעודד משקיעים לרכוש המניהסגור
-
כדאי לקרוא הכתבהשלמה גרינברג 12/04/2023 13:27הגב לתגובה זו2 0לפמי שמגיבים כךסגור
-
בינואר 2014 כתב שלמה כתבה על MMM שהכותרת שלה היתה :יחזקאל 12/04/2023 07:43הגב לתגובה זו0 0מניה במחיר גבוה עם הזדמנויות רכישה של פעם בשנהסגור
-
10.המון תודה, שלמה יקר. (ל"ת)רז 07/04/2023 21:36הגב לתגובה זו6 0סגור
-
9.רווחיות ירדה ועוד איך (ותמשיך לרדת)א. 07/04/2023 20:40הגב לתגובה זו1 1הרווחים של חברות כבר ירדו, הרבעון האחרון היה לא טוב. מספיק להציץ אל תוך גליון שמפורסם באתר של S&P. תחזית היתה של כ-48$ למניה והוא הסתייפ בטונים צורמים של כ-39$. יחד עם זאת המכפילים שגם כך היו לא קטנים בכלל לא ירדו (כי השערים של מניות לא השתנו משמעותית - ירדו, עלו ובסך הכל נעים ברצועה צרה של 3900-4100). קשה להניח שרווחיות של חברות תשתפר (לעניות דעתי היא תרד עוד יותר) וזה משאיר אותנו עם מחרי S&P500 גבוהים מאוד ביחס לרווחיות. מהלך העלאות ריבית חשוב לא רק בגלל מאבק של פד באינפלציה, הפן הלא פחות חשוב (אולי אפילו הרבה יותר חשוב) זה חזרה ל"נורמליות"כאשר חברות משקיעות בציוד, מחקר ופיתוח והרחבה של עסק במקום רכישת מתחרים וביי באק של מניות של עצמן (ועוד דרך גיוס חוב). 15 שנים של ריביות אפסיות שיבשו לגמרי שיקול דעת של משקיעים, מנהלים וכל הסקטור של הכלכלה. גדל דור שלם של אנשים שמשוכנעים שתפקידו של בנק פדרלי זה לגרום לאושר אינסופי של המשקיעים ולמדדים יש רק כיוון אחד. אני מאוד מקווה שיש הבנה בפד שיש לשים לזה סוף. אחרת זה ייגמר פשוט באסון הרבה יותר חמור מאינפלציה ומיתוןסגור
-
8.לא מבין למה טוענים שעוד לא מצאו חיזרים (ל"ת)הם פה איתנו 07/04/2023 19:01הגב לתגובה זו1 1סגור
-
7.ללכת על חברות עם תרופות בפיתוחסמי 07/04/2023 18:51הגב לתגובה זו0 3חברות כאלו יציגו ,כנראה, רווחיות גדולה יותר.סגור
-
וגםל 08/04/2023 06:01הגב לתגובה זו0 0סיכון והפסד,לכל דבר ונושא יש שני צדדיםסגור
-
הסיכוי שתרופה אחת תצליח להבליח היא כמו "הבטחה של BB"BB הקוסם 07/04/2023 21:25הגב לתגובה זו0 0הדרך לפיתוח תרופה היא ארוכה וקשה, ורק אחת מהרבה מצליחה לממש...סגור
-
6.סל השבבים עלה המון השנה מתי ממשים קצתגוז 07/04/2023 16:10הגב לתגובה זו0 3שלמה במניה בודדת מובן מתי לממש רווחים. האם בסל (כמו spy או soxx)גם ממשים רווחים מידי פעם או כל הזמן להיות מושקעים ?תודהסגור
-
כל אחד והטקטיקה שלו. (ל"ת)אבשלום כפור 07/04/2023 20:28הגב לתגובה זו7 0סגור
-
נו... גלה את הטקטיקה שלך (ל"ת)גוז 09/04/2023 09:36הגב לתגובה זו6 0סגור
-
להחזיק לנצח ולא לממש אף פעם. בשביל לקבל קצת מזומן ישאבשלום כפור 09/04/2023 11:24הגב לתגובה זו6 0מניות \ קרנות סל שמחלקות דיבידנד.סגור
-
5.תודה רבה שלמה. מעניין מאוד (ל"ת)עמית 07/04/2023 16:08הגב לתגובה זו10 1סגור
-
4.והוא ממשיך בשלו לרוב טועה ומטעה...---והוא ממשיך בשלו 07/04/2023 14:24הגב לתגובה זו5 14איש טוב אבל כאאזאב...יענו עאקרוט!!!סגור
-
3.שארלט מומחית ?!!!!!טעתה כל הדרך כבר שנה המליצה על סקטור הבנקאות ו……. 07/04/2023 13:19הגב לתגובה זו2 2טעתה כל הדרך כבר שנה המליצה על סקטור הבנקאות ו……. לא מבינה מאקרוהולכים למיתון קשה עם טעות של הפד בהעלאות הריבית המוגזמות ושוק האגח מסמן זאתבאמת מומחית לשום דברסגור
-
2.למה ציוד רפואי אם אפשר ברפואי בלבד,חב' שמתמחות פיתוח תרופה להמונים כמו סרטן,או,נישה אחרת? ולא חסר ועוד עם ערך מוסף עתידי. (ל"ת)יוסף 07/04/2023 13:02הגב לתגובה זו1 5סגור
-
גם חברה כמול 08/04/2023 06:04הגב לתגובה זו2 0ABBOTT יודעת לרדת,לדעתי NOVO NORDISK הטובה ביותר למתמידים לא קופצניםסגור
-
אף אחד לא אמר שאי אפשר. (ל"ת)כגן 07/04/2023 21:36הגב לתגובה זו5 0סגור
-
1.אין מילה אחת נכונה בכותרתאנונימי 07/04/2023 12:56הגב לתגובה זו6 12הציבור לא מרוויח.הבורסה לא בעליה ותשובות הרגל אינן יורדותפייק כותרת.לא קראתי את המאמר אם מתחילים כךסגור
-
הכותרת פופלסטית שתיכנס לכתבה. (ל"ת)שי.ע 09/04/2023 17:11הגב לתגובה זו3 0סגור
-
הכותרת נכונה, אבל אתה תקוע כנראה בהבנה שלךנדי 07/04/2023 23:23הגב לתגובה זו9 1שלמה לא כותב על הבורסה בישראל אלא בארה"ב ושם יש עליות לא רעות יחסית. למרות כותרות ואזהרות. אולי אתה תקוע בבורסה בישראל ומריע לביבי וה"רפורמה המשפטית" ולא מבין שישראל היא מותג שנהרס חזק בשלושה חודשים. תרים את הראש. השקעות מנהלים מהראש ולא מהלבסגור
-
שלמה לא כותב את הכותרת. (ל"ת)כגן 07/04/2023 20:29הגב לתגובה זו8 0סגור
-
נכוןג 10/04/2023 07:29הגב לתגובה זו3 0הגיע זמן שכן יכתוב,זו ממש בעיה....סגור