לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - עונת הדוחות ואינפלציה

מדד המחירים לצרכן יפורסם ביום רביעי כאשר הצפי הוא לירידה מ-6% ל-5.2%; ביום שישי תחל עונת הדוחות עם דוחות הבנקים; האם המשבר בבנקאות מאחורינו או שהשבוע תיתנן יריית הפתיחה למיתון ממנו מזהירים כלכלנים רבים?
 | 
telegram
(3)

שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח מחר בסימן נתוני מדד המחירים לצרכן (האינפלציה) שיפורסמו ביום רביעי ובסימן תחילת עונת הדוחות ביום שישי כאשר כמיטב המסורת ראשוני הבנקים יציגו את דוחותיהם לרבעון הראשון של 2023.

מדד המחירים לצרכן הוא אולי האינדיקטור המרכזי ביותר בשוק להערכת מצבו של המשק, ושממנו צפוי גם להיגזר בדרך כלל שיעור העלאת הריבית של הפד' האמריקאי. האינפלציה בארה"ב דביקה מאוד ועומדת כעת על 6% לאחר שהוסיפה 0.4% בחודש פברואר. מדובר אמנם בירידה משיא של 9.1% אך הדרך אל היעד של 2% שהציב הבנק המרכזי עוד ארוכה מאוד. בשווקים צופים כי האינפלציה בחודש מרץ תעלה ב-0.3% כך שבראייה שנתית היא תעמוד על 5.2%. מדובר בנתון אופטימי למדי אך לא בלתי אפשרי. צריך לזכור שככל שהנתון יורד מדי חודש, הירידה נעשית קשה יותר, ובמידה והנתון אכן יעמוד בצפי, לא מן הנמנע שנראה את המדדים בוול סטריט נצבעים בירוק לכמה ימים.

אבל מעל הכל עדיין נותרת עננה כבר בצל האזהרות החריפות של כלכלנים בכירים מפני מיתון כבר בטווח הקרוב. הפד' כבר הקפיד להדגיש כמה וכמה פעמים היא הוא יעשה כל מה שהוא יכול על מנת להילחם באינפלציה ולדכא אותה גם במחיר של כניסה למיתון. בדבריו הוא מבהיר כי אינפלציה מסוכנת יותר ממיתון שכן היא עלולה להרוס את הכלכלה ולאורך זמן אף להסב נזקים בלתי הפיכים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

נתוני מאקרו חשובים השבוע:
רביעי - נתוני מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ (בשעה 15:30), פרוטוקול דיוני הפד'.
חמישי - נתוני מדד המחירים ליצרן (PPI) לחודש מרץ.
שישי - המכירות הקמעונאיות לחודש מרץ

דוחות השבוע:
שני (מחר) - טילריי.
שלישי - carmax, קוגניט.
חמישי - דלתא איירליינס.
שישי - ג'יי פי מורגן, סיטי בנק, וולס פארגו, חברת ניהול הנכסים בלאקרוק.

אירוע מרכזי נוסף שיקרה השבוע הוא תחילת עונת הדוחות שתיפתח כרגיל עם דוחות הבנקים. מדובר באירוע לא פחות מעניין שמגיע לאחר חודשיים קשים לבנקאות האמריקאית שהחלו עם קריסת בנק סיליקון ואלי (SVB) בארה"ב שמשך איתו למטה בנקים נוספים כמו סיגניצ'ר ו-First Republic. מניות הבנקים האזוריים קרסו בעשרות אחוזים ולרגע גם ערערו את האמון בבנקים הגדולים.

הנשיא ביידן הודיע ביחד עם הפד' כי יעמיד תכנית חילוץ לבנקים שקרסו וימנע את המפולת שהחלה להתוות בענף. עם זאת, נראה שההצהרות והמזומנים שהוזרמו לבנקים לא סייעו יתר על המידה והמשקיעים חשו במידה מסוימת כי זו ההתחלה של המיתון הצפוי, והמניות המשיכו ליפול. לעת עתה נראה שהטלטלה נרגעה, אך ג'יימי דיימון, מנכ"ל ג'יי פי מורגן, הזהיר בשבוע שעבר כי אם מישהו חשב שזה מאחורינו מוטב שיחשוב שוב. "גם כשהמשבר הזה יהיה מאחורינו, תהיינה לכך השלכות לשנים הבאות", אמר דיימון לבעלי המניות של בנק ההשקעות. "אבל חשוב מכך, האירועים האחרונים אינם דומים למה שהתרחש במהלך המשבר הפיננסי העולמי של 2008", הוסיף.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    יוצא מן הכלל!!,יש אנשים שעושים מזה כסף(החכמים)
    ירון 10/04/2023 16:28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עליות ריבית,ואינפלצייה מבורכים עבור הפיקחיים שבינינו...(:...רמז=נכס נמכר לפני שנה וחצי בשיאו,והוצמד למדד+דולר.
    סגור
  • 1.
    מניות ירדו יותר מ90%ועדין לא רואים התאוששות.הפד נרדם.
    9 09/04/2023 19:10
    הגב לתגובה זו
    5 0
    ביידן גמור. רק אלוהים יכול לעזור ..... שמע ישראל ........
    סגור
  • הנגיד הרס את המשקיעים את משפחתם.הנדלן.עסקים.בנקים.ריסוק (ל"ת)
    7 10/04/2023 10:04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות