שימו עין על מדד הראסל - הוא עשוי לספק תשואה עודפת

 | 
telegram
(5)

המיתון הנו כבר כמעט עובדה עבור הרביע הראשון של 2023 ואולי גם מעבר לכך. תוצאות הרבעון שיתחילו להתפרסם, למשל בארה"ב, בעוד כחדש לא יהיו טובות בלשון המעטה. מטבע הדברים בעיצומו של המיתון או הדעיכה הכלכלית, השוק מחפש סימנים לשינוי מגמה ומגיב הרבה יותר מהר מהמידע הכלכלי שמתפרסם.

מדד RUSSELL (ראסל) מעניין מאוד בתקופה זו. המדד מכיל 2000 מניות במשקל שווה.  יוצא שהמדד נותן משקל יתר למניות של חברות קטנות לעומת, למשל,  מדד SP500  או ה-DOW30 או מדד המניות "הטכנולוגיות" NASDQ המושך את עיקר תשומת הלב במשבר הנוכחי.

היסטורית,  גם בשוק ניירות הערך  וגם בשוק הנדל"ן קיים הבדל התנהגותי בולט מאוד בין סגמנטים בשוק. כך למשל, בשוק הנדל"ן שינוי ערכי נכסים קטנים  הנו תנודתי יותר, מקדים את השינוי בנכסי יוקרה בעת משבר ומאחר בהתאוששות. בשוק ניירות הערך, מניות של חברות קטנות מקדימות בעת משבר את המניות הפופולריות,  ,(Blue chips)  ומאחרות להתאושש.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מדד RUSSELL ראסל החל את התקופה ה"דובית"  כבר באוקטובר 2021  בעוד שמדד ה-SP  החל להתדרדר רק בסוף דצמבר 2021. יתירה מזו, בבחינת הגרף  עולה כי  מדד RUSSELL  ירד עד היום בכ-39%   משיאו בעוד שמדד SP ירד "רק" בכ-20%.

 
 

 

הירידה המשמעותית יותר במניות הקטנות לעומת הגדולות היא לא מפתיעה. כך קורה מידי משבר ויש בכך הגיון כלכלי:  מניות של חברות קטנות נתפשות כמסוכנות יותר, בדרך כלל  עם BETA גדול יותר, מושפעות יותר לרעה בתקופת מיתון  ולפיכך משקיעים נוטים בתקופה מעין זו לעבור למניות הפופולריות הנתפשות כמקלט בטוח יותר.  בתקופת התאוששות, במיוחד בסופה, מתרחשת תופעה הפוכה לפיה משקיעים נוטלים יותר סיכון ב"חיפוש" אחר תוספת תשואה.  התופעה קיימת הן בשוק המניות והן בשוק האג"ח והן בשוק הנדל"ן.

מה מאותת  לנו מדד RUSSELL?
כאמור, יאחר מדד המניות הקטנות לשנות מגמה אך כאן תהיה האינדיקציה החשובה:  כאשר המדדים האחרים יראו סימני התאוששות ולא נהיה בטוחים האם זה באמת שינוי מגמה או שוק "שורי" זמני בשוק "דובי", נבחן את מדד  RUSSELL.  כאשר מדד זה יחל להראות סימני התאוששות, תהיה זו אינדיקציה חותכת שהמגמה לטווח ארוך משתנה. זה עוד לא קרה.

יתירה מזו, מדד RUSSELL מאותת שההתאוששות האמתית בשוק ניירות הערך תהיה איטית למדי. בעוד שבמשבר 2008  ובמשבר 2020 התרגלנו לתנועות חדות ומהירות של שוק ניירות הערך, במשבר הנוכחי, התנועות איטיות יותר ולכן ההתאוששות תהיה איטית מהרגיל. 

תופעה זו מעידה על  העדר קונצנזוס אחיד בשוק או במילים אחרות,  מנעד הציפיות של משתתפי השוק רחב הרבה מהרגיל. בשונה מהעבר, ישנם אנליסטים הסבורים כי לא יהיה מיתון לפי ההגדרה של שני רבעונים בהם מתרחשת ירידה בתל"ג, ולעומתם ישנם אנליסטים המדברים על "יום הדין" העומד להחריב את כלכלת העולם. קיים החשד שאלו האחרונים רוצים להיזכר בהיסטוריה כנוריאל רוביני של משבר 2023 והם לא באמת סבורים כי פנינו מועדות לחידלון כלכלי.

לא בדקנו את הנושא בישראל לגבי התנהגות שונה של מדד 35 לעומת מדד 125 אך דבר אחד כמעט ודאי: כאשר תשתנה המגמה בארה"ב, היא תשליך מידית על המגמה בישראל, עם הרפורמה המשפטית או בלעדיה.

מכל מקום, בוא נשים עין על מדד RUSSELL.

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    חשוב לציין שיש בעיה ברכישת סל מדד
    סמי 10/04/2023 15:26
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סלי מדד הראסל סובלים מסחירות נמוכה מאוד
    סגור
  • 3.
    מעניין מאוד. תודה. (ל"ת)
    הקורא 10/04/2023 13:24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    אחוזים בודדים במספר חודשים, כשאפשר לעשות 15% כל יום
    אלון 10/04/2023 12:42
    הגב לתגובה זו
    0 8
    תסחרו אופציות, תרוויחו 15-20% כל יום ובלי להתאמץ בכלל. אני אישית עובד עם https://bestoptionsimulator.com/ עושה את ה 1500 שלי ביום וסוגר את הפוזיציה כשמקבל הודעה שהפוזיציה ביעד הרווח. לא מסתבך עם השקעות מורכבות. פשוט שניה מכירה ותוך כמה שעות סיימתי לעבוד לאותו היום.
    סגור
  • קליי קלות
    אנונימי 10/04/2023 22:10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מעניין.....?
    סגור
  • 1.
    בארץ זה יותר מדד היתר או 60 מאשר
    דן 10/04/2023 12:29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ת"א 125.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות