חוקרים מצאו: ChatGPT יכול לחזות טוב יותר מה יעשו מניות

מחקר חדש מציג תוצאות מדהימות: ה-ChatGPT הצליח לגבור על שיטות ניתוח אחרות, בקביעת תנועות מניות שמושפעות מכותרות. איך זה קרה ומה החוקרים ממליצים למשקיעים?
 | 
telegram
(3)

אם עד היום השתמשתם בכלי מחקר וניתוח על מנת לסחור במניות, יכול להיות שמחר תחשבו אחרת. מחקר חדש קובע כי ChatGPT, הצ'טבוט מבוסס בינה מלאכותית, חזק יותר בניבוי תזוזות של מניות, מאשר מודלים מסורתיים.

על פי המחקר החדש, ChatGPT ידע לקבוע כיצד כותרות חדשות משפיעות על מחירי המניות. במסגרת המחקר, החוקרים ביקשו מ-ChatGPT לנתח את השפעת הכותרות כדי לחזות מהלכי מניות כתוצאה מכך. והוא ידע לעשות את זה. החוקרים טענו כי המחקר שלהם "מדגים את הערך של ChatGPT בחיזוי תשואות בבורסה".

המחקר הזה פורסם השבוע ברשת המחקר למדעי החברה על ידי שני פרופסורים למימון מאוניברסיטת פלורידה. החוקרים הזינו לצ'אט בוט יותר מ-50,000 כותרות חדשות על חברות מאוקטובר 2021 וביקשו ממנו לקבוע אם הן חדשות טובות, רעות או לא רלוונטיות למחירי המניות של החברות. הם השתמשו בניתוח הסנטימנט הזה כדי לחשב "ציון ChatGPT" מספרי וניתחו מה הציונים הללו מנבאים ביחס לביצועי החברה למחרת היום.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

החוקרים מצאו רמת מובהקות גבוהה בין הציונים ךביצועי המניות למחרת, עבור אותן חברות שהם ניתחו. חברות עם ציונים גבוהים יותר היו בעלות תשואות טובות יותר. המחקר מצא גם ש-ChatGPT הצליח לגבור על "שיטות ניתוח סנטימנטים מסורתיות" אחרות המשתמשות בנתונים מהכותרות ומהמדיה חברתית כדי לחזות תנועות מניות.

החוקרים הוסיפו: "התוצאות מצביעות על כך ששילוב מודלים מתקדמים בתהליך קבלת החלטות ההשקעה יכול להניב תחזיות מדויקות יותר ולשפר את הביצועים של אסטרטגיות מסחר אחרות". כשהחוקרים השוו את הביצועים של ChatGPT עם שיטות מסורתיות, הם גילו שהמודלים האחרים האלה לא הוסיפו כל ערך ביחס לתוצאות שנגזרו מהבוט.

יחד עם זאת חשוב לציין כי ל-ChatGPT עדיין יש חסרונות מסוימים בניבוי ולכן החוקרים לא מייעצים למשקיעים לסמוך עליו כדי לקבל החלטות השקעה.

מאז שהושק ChatGPT בנובמבר האחרון, משתמשים רבים בדקו את המגבלות שלו. הם שאלו אותו באילו מניות להשקיע, חלקם אפילו הרוויח כסף. הם ביקשו ממנו לעזור להם להקים עסק ועוד פעולות חשובות. בחלק מהמקרים הוא צדק, באחרים לא. עוד הדגישו החוקרים, כי ל-ChatGPT אין גישה לנתונים עדכניים מעבר לספטמבר 2021, כך שלא ברור האם הוא יצליח לחזות מגמות עדכניות יותר בשוק או התפתחויות שעלולות להשפיע באופן משמעותי על מחירי המניות. כמו כן, הבוט לא יודע לעבד כמויות גדולות של נתונים מספריים או נתונים חשבונאיים של חברות.

לכן, סביר להניח שלפחות בינתיים, לא יהיו משקיעים רבים שיאמצו את כלי החיזוי הזה כמדד היעיל להחלטות השקעה. בסוף, זה הכסף שלהם.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    לא רק מניות
    דן 13/04/2023 15:49
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש סימולטור שנבנה על בסיס בינה מלאכותית נקרא https://bestoptionsimulator.com/ כל יום עושה 3-4 אלף עם השקעה מינימלית. הכל ממוחשב אני לא מתאמץ בכלל.
    סגור
  • 2.
    מגמה
    ציקי 13/04/2023 13:27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אם יש ריבוי משתמשים לשיטה מסוימת וכולם יקנו אז היו עליות. גם אם שעון מקולקל צודק פעמיים ביום
    סגור
  • 1.
    גם אם יזרקו מטבע - לפעמים ירוויחו לפעמים יפסידו (ל"ת)
    קשקשת ברשת 13/04/2023 12:24
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות