ארבעה דברים שהמשקיעים יחפשו הפעם בדוחות הבנקים בוול סטריט

ג'יי פי מורגן, וולס פארגו וסיטי בנק ידווחו מחר. שאר הבנקים הגדולים - בשבוע הבא. האזוריים בשבוע שאחריו. בדרך כלל כולם מסתכלים על שורת הרווח של הבנקים, הפעם השאלה המעניינת היא איכות המאזן שלהם
 | 
telegram
(1)

אחרי קריסת הבנקים סיליקון וואלי ו-Signature והלאמתו-מכירתו של בנק קרדיט סוויס למתחרה הגדול UBS בשוויץ, עונת הדוחות תיפתח מחר בוול סטריט באופן רשמי עם דוחות הבנקים הגדולים ג'יי פי מורגן, וולס פארגו וסיטי בנק, כאשר שאר הגדולים גולדמן זאקס, מורגן סטנלי ובנק אוף אמריקה ידווחו צפויים לדווח בשבוע הבא. הבנקים אזוריים פירסט רפובליק וגם PacWest ידווחו בשבוע שאחר כך.

אז לא, אף אחד לא חושב שהבנקים הגדולים הללו צפויים ליפול. הם חזקים יותר, המאזנים שלהם בריאים יותר, ועדיין, החששות מ-2008 קיימים - ומניות הבנקים איבדו אחוזים ניכרים בחודש האחרון. שני המדדים שעוקבים אחרי הבנקים SPDR S&P REGIONAL BANKING ETF +0.02% SPDR S&P... 65.84 +0.02% SPDR S&P REGIONAL BANKING ETF סגירה:0 פתיחה:65.8 גבוה:66.49 נמוך:65.03 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ו-KBW Nasdaq Bank (סימול:BKX) נפלו ב-27% וב-19% בהתאמה. נזכיר שבעקבות המשבר ב-2008 קרסו כמעט 500 בנקים בארה"ב (רובם קטנים כמובן), ובהחלט ייתכן שכעת יקרסו בנקים. האורקל מאומהה, וורן באפט, אף התראיין השבוע ואמר שאפשר לצפות לנפילה של בנקים נוספים, אבל גם הוסיף ש"לא צריך להפוך החלטות טיפשיות של מנהלים לפניקה בקרב כל אזרחי ארה"ב. אנשים לא צריכים לדאוג לכך שיאבדו את כספם בבנק אמריקאי". במילים אחרות, לא סביר שכל מערכת הבנקאות בארה"ב נמצאת רגע לפני התמוטטות (לראיון).

מה חושבים אלה שמאמינים שהבנקים חזקים?
משקיעים 'שוורים' מאמינים שחלק ניכר מהחדשות הרעות כבר מתומחרות במניות הבנקים, ושאף על פי שהתחזית לטווח הקרוב עבור הבנקים עשויה להיות עגומה, הבנקים עשויים לבצע ריבאונד כלפי מעלה. כלומר החדשות הרעות כבר מתומחרות אבל חדשות טובות עדיין לא.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מנגד, משקיעים ש'דוביים' חוששים שהגרוע מכל עדיין לא מתומחר במניות הבנקים ושהן עלולות להמשיך לרדת. הסיבה יכולה להיות גם העובדה שהעלאות הריבית של הפדרל ריזרב מן הסתם עלולות לגרום לצרכנים לקחת פחות הלוואות (כי ההחזרים מתייקרים) ולבנקים להכיר ביותר הוצאות להפסדי אשראי שייכנסו למאזנים שלהם. יש אנליסטים בוול סטריט שחתכו את אומדן הרווחים של הבנקים ב-8-10% לשנה הקרובה ולשנה הבאה.

במה יתמקדו המשקיעים בעונת הדוחות הקרובה? הנה ארבעה דברים
1. בריאות המאזן - בדרך כלל השורה התחתונה של הבנקים מקבלות את מירב תשומת הלב בדוחות אבל מתברר שעליית הריבית הביאה לכך שבתיקי האג"ח של הבנקים יש הפסדים לא ממומשים של 620 מיליארד דולר בסוף 2022, ולכן מאזני הבנקים הולכים לעניין מאוד את המשקיעים. חשוב להבין - ההפסדים 'על הנייר' לא יהפכו להפסדים בפועל אלא אם הבנקים ייאלצו למכור נכסים בהפסד כדי להשיג נזילות. אחרי הקריסה של שני הבנקים הפד הגדיר מסגרות מימון כך שלבנקים תהיה גישה קלה יותר לנזילות. ולמרות זאת - המשקיעים ירצו לראות מאזנים בריאים יותר, תוך תשומת לב לרמות הפיקדונות, הלוואות האחרונות מהפד' והמזומנים הזמינים שיש להם.

2. עצירת צמיחת הלוואות. הבנקים עשויים להלוות פחות כסף לאחר העלאת הריבית והחששות של המשקיעים מהלוואות לא טובות. בנקים חייבים להלוות כסף, זה הביזנס שלהם, מזה הם עושים כסף ועדיין - הם לא רוצים להיתפס ככאלה שנותנים שוב הלוואות 'סאב-פריים', בטח בתקופה שכל העיניים של המשקיעים עליהם. אז ייתכן שהם נתנו פחות הלוואות לאחרונה ואם כן - זה עשוי לבוא לידי ביטוי בדוחות. רוב האנליסטים לא חושבים שתהיה ירידה בהלוואות, אבל בהחלט תיתכן האטה בצמיחה בהלוואות ככל שהריבית תישאר גבוהה.

3. הכנסות ריבית נטו קטנות יותר ומרווחי ריבית נטו מצומצמים יותר -  פחות הלוואות חדשות אומרות שהבנקים נוטים פחות לקצור את הפירות של העלאת הריבית של הבנק המרכזי, הפד'. בנוסף, עלויות המימון של הבנקים עולה. בדרך כלל, כשהריבית עולה הבנקים מעלים את הריבית על ההלוואות שלהם מהר יותר מאשר את הריבית על הפיקדונות, וזה מייצר להם רווחים, אבל מה קורה אם המפקידים מושכים את הכסף מהבנקים בחיפוש אחר מוצרים בעלי תשואה גבוהה יותר? או רואים את ערימות המזומנים של המגיפה הולכים וקטנים (הפד' מנסה לצמצם את המאזן העצום שלו). התוצאה במקרה כזה היא שהבנקים עלולים לאבד את מקור המימון הזול שלהם.

4. הפרשות להפסדי אשראי - עליית הריבית מקשה על הציבור לעמוד בהחזרים שלו. אפשר היה לראות את זה גם בקורונה, הבנקים נאלצו לרשום עלייה בהפרשות להפסדי אשראי וכתוצאה מכך גם התוצאות שלהם נפגעו. המניות הגיבו בהתאם ונפלו. אחר כך בשנת 2021 ואפילו בשנת 2022 הבנקים בעצם ביטלו את ההפרשות הללו ובעצם הכירו בהכנסות - והרווחים שלהם זינקו. כעת החשש הוא שוב לעלייה בהפרשות להפסדי אשראי - ובהקטנת הרווח בשורה התחתונה. בוודאי כאשר החשש הוא מפני מיתון שהולך ומתקרב. הוראות התקן החשבונאי של הפסדי אשראי צפויים (CECL), מוסיפים תנודתיות לדוחות הבנקים מכיוון שהבנקים צריכים לרשום הפסדים צפויים מראש.

במכתבו לבעלי המניות מוקדם יותר החודש, כתב מנכ"ל JPMorgan, ג'יימי דימון, כי CECL יכולה "ליצור תנודות עצומות ברווחים שיכולות להיות ללא קשר לביצועי האשראי בפועל". כלומר, בהחלט ייתכן שההפרשות להפסדי אשראי, שנכנסות לדוחות, יוצרות בלבול ומורידות את התוצאות, אבל זה יתוקן בהמשך. מצד שני - אם ההפרשות יהפכו להפסדים אמיתיים בעקבות עלייה בחוסר יכולת של לווים להחזיר את הכסף, זה לא יתוקן בדוחות הבאים.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מה עם מחירי המניות
    אמיר יצחק 14/04/2023 05:39
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מחירי מניות הבנקים ----הונאה חייבים לרדת ב25-35 אחוז במצב הזה זה קזינו
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות