למרות דוחות טובים, בנק אוף אמריקה הפסיד 100 מיליארד דולר באג"ח - איך סמנכ"ל הכספים ניסה להרגיע את המשקיעים?
בנק אוף אמריקה BANK OF AMERICA +1.85% BANK OF AME 46.75 +1.85% סגירה:0 פתיחה:45.62 גבוה:46.84 נמוך:45.62 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הוא ללא ספק מעצמה, אחד הבנקים הגדולים בעולם עם שווי שוק של 244 מיליארד דולר (יותר מפי 2 מסיטי בנק או גולדמן זאקס, ופי 1.5 מוולס פארגו או מורגן סטנלי, וחצי מג'יי פי מורגן), אבל ככל שאתה גדול יותר ומנהל יותר כסף - זה גם נראה מפחיד יותר כאשר יש הפסדים.
בדוח שפרסם הבנק אתמול הוא עקף את צפי השוק עם רווח רבעוני מתואם של 94 סנט למניה מעל הצפי ל-81 סנט למניה, על הכנסות של 26.39 מיליארד דולר, כשבוול סטריט ציפו ל-25.13 מיליארד דולר (להרחבה).
אבל בדוח אפשר גם היה למצוא נתון מפחיד, שבימים רגילים אולי לא היה מטריד את המשקיעים, אבל בימים שבהם בנקים אזוריים קורסים (סיליקון וואלי, סיגניצ'ר) וגם קרדיט סוויס בשוויץ, המשקיעים חוששים יותר ומסתכלים על המאזן. בנק אוף אמריקה דיווח על 99 מיליארד דולר של הפסדי אג"ח לא ממומשים בתיק שהוא מנהל (שיפור לעומת הפסד של 109 מיליארד בסוף השנה, מה שמשקף את העלייה בשוק האג"ח ברבעון הראשון. התיק המנוהל של הבנק, אגב, הוא בהיקף של 624 מיליארד דולר.
ההפסד של בנק אוף אמריקה הוא הגדול ביותר בתיק האג"ח מבין כל הבנקים בארה"ב. לשם השוואה, המתחרה הגדול בנק ג'יי פי מורגן רשם הפסדים של 31 מיליארד דולר. וחשוב גם לומר שהבנקים לא צריכים לשקף את המספרים הללו ביחסי ההון שלהם. בינתיים מדובר בהפסד על הנייר. ההפסד יהפוך לאמיתי רק אם הבנק יצטרך לממש נכסים.
מה אומרים בבנק ומדוע לא בטוח שזה אמור להרגיע?
אבל מה אומרים למשקיעים אחרי הפסד כזה? סביר להניח שגם בבנק אוף אמריקה התחבטו בשאלה. סמנכ"ל הכספים של הבנק, אלסטייר בורת'וויק (Alastair Borthwick), נקרא לבמה וניסה להרגיע את המשקיעים, שאמנם לא שלחו את המניה למטה, אבל גם לא העלו אותה.
לדברי בורת'וויק, הפיקדונות בעלות נמוכה שיש לבנק הופכים לבעלי ערך רב יותר כעת, כשסביבת הריבית גבוהה יותר. הוא הוסיף שהכנסות הריבית נטו של הבנק יעלו בסביבה של ריבית גבוהה יותר (ביחס לשנים האחרונות). את הדברים הוא אמר בשיחת הוועידה לאחר הדוחות שפרסם הבנק אתמול.
לדבריו, "אחת הסיבות לכך שאנו מקדישים זמן רב לפריסת זיכיון הפיקדונות היא כי בסביבת ריבית עולה, אתה מצפה כמובן ששוקי האג"ח יהפכו לשליליים. ובמקביל, אתה ואנחנו ציפינו שככל שהריבית תעלה, הביטוח הלאומי [הכנסה מריבית נטו] יעלה, כי הפיקדונות יקרים הרבה יותר בסביבה הזו".
לשאלת אחד האנליסטים האם הוא יכול לסלק את ההפסדים הללו בקלות הוא אמר: "כרגע, זה בדיוק מה שעשינו. ההיקף של זה רק הולך ונהיה קטן יותר ויותר".
אבל יש כאן בעיה. הנהלת הבנקים "שולטת" בצורת ההצגה של ההפסדים הללו. היא יכולה להציג אותם כ'מיועדות למימוש' או כ'החזקה לפידיון'. המשמעות היא שהיא יכולה לשחק במספרים ולשלוט בהם. היא יכולה להחביא הפסדים לגמרי, היא יכולה להחביא הפסדים חלקית.
ניתחנו את הנושא לפני כחודש, לא נחזור עליו, רק נעיר שבנקים בנויים על אמון. פגעתם באמון הזה, עלולה להתחיל "ריצה את הבנקים". זה קרה כבר בבנקים הקטנים בארה"ב. הבנקים הגדולים נהנים מאוד מגיבוי ותמיכה ממשלתית (גם מבחינת תמיכה שוטפת וגם אחריות לפיקדונות), ועדיין - האמון זה הכל. גם בנק גדול יכול ליפול (הנה הניתוח).
המנייה של בנק אוף אמריקה הגיבה אתמול בעלייה של 0.6% בלבד למחיר של 30.56 דולר למניה.
ומה חושב על כך וורן באפט?
חברת ברקשייר האת'ווי של וורן באפט היא המשקיעה הגדול ביותר במניית בנק אוף אמריקה, עם החזקה של 13% מהמניות בשווי של 31.6 מיליארד דולר. בראיון ל-CNBC בשבוע שעבר, מתח באפט ביקורת על הבנקים על השקעה בניירות ערך מגובי משכנתאות שיש להן תשואות היסטוריות נמוכות, וכינה אותן "החזקה מאוד מטופשת לבנקים".
בניגוד לבנקים, ברקשייר בחרה להשקיע את הררי המזומנים שלה (בהיקף של יותר מ-100 מיליארד דולר) בעיקר באג"ח ממשלתי לטווח קצר. בשנים 2020-2021 היא קיבלה על כך תשואה אפסית, ובאפט ספג על כך ביקורת, אבל עכשיו מדובר על תשואות של 5% בשנה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.מי שהצטרף לשרט על צים.מחייך המון..חחחח (ל"ת)עודד 19/04/2023 18:02הגב לתגובה זו1 0סגור
-
3.שורט על צים כמוני רווחים אדירים וזה ההתחלה (ל"ת)עודד 19/04/2023 18:01הגב לתגובה זו1 0סגור
-
2.איפה כל החכמים שקראו להוציא כסף מהארץ, נהיה שקט (ל"ת)פלוטו 19/04/2023 16:42הגב לתגובה זו1 1סגור
-
1.כסף של אנשים אחרים (ל"ת)אבי 19/04/2023 16:07הגב לתגובה זו2 2סגור
-
כל הכסף שלי. מצפצף על כולם. נ.ב: יש עוד הרבה בצד. (ל"ת)איש אחר 19/04/2023 16:39הגב לתגובה זו1 0סגור