היואן הסיני מהווה איום על הדולר? לארי סאמרס טוען שלא

עסקאות רבות שנחתמות במטבע הסיני ביחד עם החלשות הדולר מעלים ספוקלציות רבות בנוגע לדומיננטיות של המטבע האמריקאי, את שר האוצר לשעבר של ארה"ב זה לא מדאיג
 | 
telegram
(3)

בערך מאז פרוץ הקורונה ובעיקר לאחר תחילת המלחמה באוקראינה, החלו מדינות גדולות ברחבי העולם, ביניהן סין, הודו, רוסיה וערב הסעודית לסגור עסקאות סחר ביניהן שלא בדולר אמריקאי. הדולר הוא עודנו המטבע הדומיננטי בעולם, אשר באמצעותו מתבצע הרוב המכריע של העסקאות, אך עצם הניסיון והכיוון של אותן המדינות (ועוד מדינות נוספות) להשתמש במטבע שאינו הדולר, מעלה חששות שמא ימי הזוהר של הדולר בתור מטבע הרזרבה העולמית כבר חלפו. חלק ניכר מאותן העסקאות שלא מבוצעות בדולרים קורות דווקא ביואן הסיני, אשר מהווה ככל הנראה את האיום המשמעותי ביותר על הדולר (גם אם אינו עדיין גדול).

לארי סאמרס, שר האוצר של ארה"ב לשעבר, טוען כי היואן הסיני אינו מהווה איום על הדולר - לפי סאמרס סין היא שוק בלי צפוי אשר ולא ניתן לסמוך עליה. "אף פעם לא הייתה מדינה בה היה רצון כה עז למשוך הון החוצה כמו שאנחנו רואים כעת בסין. האם זה באמת הולך להיות מקום בו אנשים יחליטו להחזיק כמויות אדירות של רזרבות?" אמר סאמרס בראיון.

חלק מהטענות כנגד הדולר, אלו שככל הנראה דוחפות חלק מהמדינות להפחית את השימוש בו, הן כי ממשלת ארה"ב והבנק הפדרלי מנצלים לרעה את היכולת להזרים כמות גדולה של דולרים אל השווקים מבלי לשלם על כך מחיר. העניין הוא שבסופו של דבר ארה"ב כן משלמת מחיר ואנחנו רואים זאת כרגע באינפלציה הגבוהה שמלווה אותנו כבר משנה שעברה. בנוסף לכך, כאשר ממשל ביידן ממשיך להכריז על תוכניות בהיקפים של טריליוני דולרים, זה לא בדיוק מרגיע את כל המדינות המחזיקות כמויות אדירות מהמטבע - הן מבינות שהשווי של הכסף שלהן יורד וצפוי עוד להמשיך ולרדת בעתיד.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

סאמרס ממחיש את המצב בו הדולר אכן יאבד את עוצמתו: "אם הדולר יאבד את הסטטוס שלו, זה יהיה בגלל שארה"ב כבר לא חזקה ומכובדת יותר בעולם. זה יקרה בגלל שאנחנו צברנו כמויות אדירות של חוב". כאמור, הממשל בארה"ב רק ממשיך להכריז על הוצאות צפויות, אשר יגדילו את החוב הממשלתי והגרעון ונכון לרגע זה, הממשל עדיין לא הצליח להעביר את האישור להעלות את תקרת החוב הלאומי, מה שעלול (אך לא סביר בכלל כי יקרה) להוביל לכך שארה"ב לא תוכל לעמוד בחובותיה כבר בקיץ הקרוב.

למרות האזהרה, סאמרס טוען כי החלשותו של הדולר היא בין הבעיות הכי פחות דחופות של ארה"ב. הבעיה המרכזית של האמריקאים כעת היא האינפלציה שלא נרגעת, מה שמוביל את הפד' להמשיך ולהעלות את הריבית ובסופו של דבר האזרחים, אשר רגילים להשתמש באשראי זול ולצרוך ללא הפסקה, נאלצים להתרגל למציאות חדשה. מאז ספטמבר האחרון הדולר איבד 12% מערכו ולא נראה כעת כי המגמה נמצאת לקראת שינוי כיוון.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    אין על לארי, פוגע בול, מספר 1 בפרשנויות
    לארי 26/04/2023 13:25
    הגב לתגובה זו
    0 1
    רק לארי ודפנה מאור!
    סגור
  • 2.
    השאלה לגבי הדולר פשוטה: כמה מכם מוכנים להחזיק את
    סטטיסטיקאית 25/04/2023 13:54
    הגב לתגובה זו
    1 0
    רזרבות המט"ח שלכם או חלק נכבד מהנכסים שלכם בכל שוק או מטבע אחר שהוא לא הדולר? כמה מכם סומכים על המערכת המשפטית הסינית? הרוסית? האיראנית?איזושהי מפרציה? של מישהו בדרום אמריקה? באפריקה? אז למה אנשים מתעקשים לבלבל את המוח?
    סגור
  • 1.
    תקנו
    Buy bitcoin. 25/04/2023 07:51
    הגב לתגובה זו
    0 2
    ביטקוין
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות