אופ"ק מזהירה את סוכנות האנרגיה הבינלאומית מהרתעת השקעות נפט

מזכ"ל אופ"ק אמר כי הפניית אצבע מאשימה והצגה שגויה של פעולות אופ"ק הם "לא יעילים" והוסיף כי הארגון המכיל 23 מדינות המייצאות נפט לא מתייחס למחירי הנפט, אלא ליסודות השוק
 | 
telegram
(2)

ארגון מדינות ייצוא הנפט (אופ"ק) יוצא באזהרה לסוכנות האנרגיה הבינלאומית ואומר כי על הסוכנות להיות "מאוד זהירה" בנוגע להרתעת עסקאות נפט. מזכ"ל אופ"ק, היית'ם אל-ג'איס, אמר כי הפניית אצבע מאשימה והצגה שגויה של פעולות אופ"ק הם "לא יעילים" והוסיף כי הארגון המכיל 23 מדינות המייצאות נפט לא מתייחס למחירי הנפט, אלא ליסודות השוק. אל ג'איס אמר זאת בתגובה לראיון בבלומברג שבו הזהיר מנכ"ל סוכנות האנרגיה הבינלאומית (IEA) פאטיח בירול את אופ"ק מהעלאת מחירי הנפט.

בירול אמר כי ברית האנרגיה, בהנהגת ערב הסעודית, צריכה להיות "מאוד זהירה" עם מדיניות הייצור שלה והזהיר כי האינטרסים של הברית לטווח הקצר סותרים את האינטרסים לטווח הבינוני. עוד הוסיף כי מחיר נפט גולמי גבוה ולחצים אינפלציוניים מעלה, יביאו לכלכלה עולמית חלשה יותר, כאשר מדינות בעלות הכנסה נמוכה צפויות להיות מושפעות באופן לא פרופורציונלי.

"ה-IEA יודע היטב שיש גורמים רבים המשפיעים על השווקים. מגפת הקורונה, מדיניות מוניטרית, תנועות המניות, מסחר באלגוריתמים, יועצי מסחר בסחורות וגיאופוליטיקה, לדוגמה", אמר אל-גאיס. האשמת הנפט באינפלציה גבוהה יותר הייתה "שגויה מבחינה טכנית מכיוון שישנם גורמים רבים אחרים שגורמים לאינפלציה", הוסיף.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מחירי הנפט חוו טלטלות מאז שנת 2020 - ראשית הגיעה הקורונה ומחירי הנפט ירדו לראשונה בהיסטוריה לטווח השלילי, עקב עלות האחסון של החביות. כשהמצב התבהר, העולם הבין שאמנם זה ייקח זמן אבל בסופו של דבר הכל יחזור לתפקד כמו לפני הקורונה, המחירים עלו בקצב מהיר וברבעון הראשון המחיר של חבית נפט גולמי חזר לאיפה שהיה טרם הקורונה. העליות המשיכו לתוך 2022 והחריפו לאחר פלישת רוסיה לאוקראינה.

בדומה למה שקרה בתחילת הקורונה, מחירי הנפט הגיעו למצב קיצון, הפעם בצורה של עליות והמחיר של חבית נפט מסוג WTI הגיעה מעבר ל-120 דולר לחבית. כמו שקרה לאחר הקורונה, העולם הבין שהמלחמה לא תגרום למשבר אנרגטי חסר תקדים והמחירים החלו לרדת בקיץ האחרון, בין היתר הודות לשחרור מאסיבי של חביות נפט לשוק ממאגר החירום של ארה"ב. מגמת הירידה המשיכה עד חודש מרץ, מאז הוחרפה על ידי החשש ממיתון שהגיע לאחר קריסת בנק SVB. המשמעות של מיתון עבור מחירי הנפט רעה מאוד - מיתון הוא בעצם האטה משמעותית במשק וכאשר הביקוש למוצרים ושירותים יורד והאזרחים מנסים לחסוף כמה שיותר, הביקוש לנפט יורד גם כן. 

בכדי להתמודד עם הירידות במחירים, החליטו בארגון אופ"ק + (הכולל בין היתר את רוסיה, ערב הסעודית ואיראן) על הפחתה משמעותית של תפוקת הנפט של המדינות החברות בו. בסופו של דבר סף ההפחתה מסתכם לכ-1.7 מיליון חביות ביום, קיצוץ אשר יחל בחודש מאי הקרוב ולפחות עד סוף השנה הנוכחית. בבנק אוף אמריקה צופים כעת כי מחירי הנפט עלולים להגיע השנה עד לכדי 90 דולר לחבית, בגולדמן זאקס העלו את התחזיות ל-100 דולר לחבית וישנם האנליסטים המאמינים כי הנפט יכול להגיע עד למחיר של 160 דולר לחבית.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    די כבר תביאו את המקדח של שברון
    אנונימי 27/04/2023 20:58
    הגב לתגובה זו
    14 0
    למאגר לוויתן כבר.תפסיקו לנסות להסתיר את האוצר שיש מתחת לגז
    סגור
  • לחלץ את האוצר עולה יותר משווי האוצר (ל"ת)
    לילי 28/04/2023 06:41
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות