
הבנקים הגדולים בארה"ב נתבקשו להעביר הצעות סופיות לרכישת בנק פירסט ריפבליק
הרגולטורים בארה"ב ביקשו מהבנקים הגדולים להעביר את הצעות הרכישה הסופיות שלהם לבנק First Republic (FRC) FIRST REPUBLIC BANK , בצעד שהרשויות מקוות שירגיע את השווקים ויעצור את התקופה של אי הודאות עבור הבנקים האזוריים.
ג'יי פי מורגן JP MORGAN ו-PNC PNC FINANCIAL SVCS GRP ככל הנראה מתמודדים על הבנק החולה, שייתפס בכינוס נכסים ויימכר מיד לבנק הזוכה, כך על פי אנשים המעורים בדבר. דיווחים שונים מצביעים על כך שגם בנק אוף אמריקה BANK OF AMERICA הביע התעיינות ועשוי להגיש הצעה.
אם הרגולטורים בראשות ההתאגיד הפדרלי לביטוח פיקדונות (Federal Deposit Insurance Corp) יקבלו הצעה ראויות, ייתכן שיוכרז בעלים חדש ל-FRC כבר מחר. תרחיש זה צפוי להביא אנחת רווחה בקרב לקוחות First Republic, שיתחילו את השבוע בידיעה שהבנק שלהם נמצא כעת בבעלות מפעיל יציב כלכלית. בנוסף, המכירה הפומבית של FRC עשויה לסיים תקופה סוערת עבור הבנקים האמריקאיים הבינוניים. מאז הכישלון של בנק עמק הסיליקון (SVB) במרץ, תשומת הלב הופנתה ל-FRC כחוליה החלשה ביותר במערכת הבנקאות האמריקאית. מניות הבנק צנחו ב-90% בחודש שעבר, ולאחר מכן קרסו עוד השבוע לאחר שפירסט ריפבליק חשפה עד כמה מצבה חמור.
כמו SVB, שדאג לקהילת הסטארט-אפים הטכנולוגיים, First Republic הוא גם מלווה שמתמקד בקליפורניה. הוא סבב סביב אמריקאים עשירים, ופיתה אותם עם משכנתאות בריבית נמוכה בתמורה להשארת מזומנים בבנק. המודל הזה התפרק בעקבות קריסת SVB כאשר לקוחות FRC משכו פיקדונות של יותר מ-100 מיליארד דולר.
- מנכ"ל ג'יי פי מורגן: "החלק הזה של המשבר נגמר"
- ג'יי פי מורגן יקבל לידיו את כל נכסי בנק First Republic שקרס
כאשר מצבו של FRC הידרדר, הרגולטורים שאלו קבוצה גדולה של בנקים מה לדעתם שווה החברה. קבוצה זו הצטמצמה בימים האחרונים, עם הרעיון שהרגולטורים ישתפו מידע הדרוש כדי להגיש הצעה סופית רק עם המתמודדים הרציניים ביותר. הרגולטורים צפויים לבחור את ההצעה שתביא לפגיעה הכספית הקטנה ביותר ל-FDIC כדי לפתור את בעיית FRC. קריסת SVB למשל, תעלה לקרן לביטוח פיקדונות של ה-FDIC כ-20 מיליארד דולר, אמרה הסוכנות. הבנקים הגדולים ביותר יישאו בנטל ההוצאה הזו, מכיוון שלבנקים החברים, ככל הנראה, יוערכו עמלות כדי לחדש את קרן FDIC במשך כמה שנים.
בעוד שהשתלטות החירום על SVB ו-Signature כללה הפעלת סיכון מערכתי חריג כדי להגן על מפקידים לא מבוטחים מפני הפסדים, הפעם זה כנראה לא יהיה נחוץ במקרה של FRC. הסיבה לכך היא שהבעלים החדש יוכל ככל הנראה להתמודד עם יציאות פיקדון; במקרה של כינוס נכסים של SVB, נדרשו שבועיים שלמים להכריז על עסקה.
המשמעות של המכירה הפומבית היא שסביר להניח שאחד הבנקים הגדולים בארה"ב יגדל עוד יותר ויהנה מתהליך כינוס נכסים בתיווך ממשלתי שישאיר את ה-FDIC להחזיק בנכסים לא רצויים. זה מה שקרה כאשר SVB נמכרה ל-First Citizens בחודש שעבר; הרוכש זכה בשורה של הקלות לרבות הסכמי חלוקת הפסדים. מניות First Citizens זינקו ב-55% בעקבות החדשות על העסקה הטובה. המציעים הבינוניים מיוצגים כולם בקבוצה של 11 בנקים שהתאגדו בחודש שעבר כדי להזרים פיקדונות של 30 מיליארד דולר ל-FRC. המהלך הזה עזר לבלום את ניקוז הפיקדונות הגדולים יותר מבנקים בינוניים לארבעת המוסדות המובילים, כמו וול ספארגו וג'יי פי מורגן, ובכך נתן לרגולטורים מרחב נשימה כדי לפתור את בעיית FRC.
- טיקטוק כמעט ונמכרה - המכסים עצרו את המכירה
- דל נופלת בעקבות המכסים: "הרסני" למגזר הטכנולוגיה
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
- 6.צחי 30/04/2023 20:40הגב לתגובה זוהסכנה למערכת הבנקאית זינקה שבעתיים. הפד לא יכול להמשיך להתעלם מהמצב. כל תכניות החילוץ הללו עולים הון תועפות וחוזרות בומרנג לפרצופו של פאוול
- 5.רבקה 30/04/2023 19:54הגב לתגובה זואם יחלצו את הבנק הזה, ואת הבנק הבא, ואת זה שאחריו . . . תהייה היפראינפלציה!
- אלי 01/05/2023 08:11הגב לתגובה זוהכל יסתדר
- חחחחחחח 01/05/2023 09:39לדעתי הפוך יא מותק. יעלו יותר הריבית, אנשים יותר ישאירו הכסף בבנק.
- 4.קשקש 30/04/2023 19:22הגב לתגובה זומה התשואה השנתית שהם מרוויחים על ההשקעה
- 3.כדור השלג החל להתגלגל - ריבית>בנקים>נדלן>שירותים>בנקים (ל"ת)לילי 30/04/2023 18:37הגב לתגובה זו
- 2.תדפיסו עוד 70 טריליון $$$ (ל"ת)למה למה למה ? 30/04/2023 18:28הגב לתגובה זו
- 1.גבי 30/04/2023 17:28הגב לתגובה זובגלל הגיבוי שיקבל מהפד.