לקראת החלטת הריבית של הפד' - מה המצב באגרות החוב הממשלתיות בארה"ב

האינפלציה עדיין לא נמוכה מספיק, הכלכלה מאטה והשוק לא מאמין שהריבית תשאר גבוהה עוד להרבה זמן -  איך זה בא לידי ביטוי באגרות החוב?
 | 
telegram
(3)

משקיעים בנכסים לטווח ארוך, בדרך כלל דורשים תשואה גבוהה יותר מצפי האינפלציה הממוצע למהלך הזמן בו יצטרכו להחזיק את הנכס בו הם משקיעים. לאחר עליות בתשואות, שהתחילו בסוף 2021, בשוק האג"ח חל בזמן האחרון שינוי מגמה. התשואה על אג"ח ל-10 שנים ירדה ל-3.5% מקצת יותר מ-4% בתחילת מרץ, התשואה על אג"ח 20 שנה נמצאת סביב 3.84% לעומת קצת יותר מ-4.2% וזו על האג"ח ל-30 שנה עומדת על 3.79% לעומת קצת פחות מ-4%.
 

האינפלציה עדיין עולה (אמנם בקצב נמוך) והצמיחה הכלכלית בהאטה - התמ"ג בארה"ב ברבעון הראשון של 2023 עלה ב-1.1% בלבד, הרבה מתחת לצפי. בשוק צופים  כעת שהפד' ישהה את העלאות הריבית לאחר העלאה אחת נוספת של 0.25% בעוד יומיים, בסוף השנה הבנק המרכזי צפוי כבר להתחיל להוריד אותה למטה. "זו יכולה להיות הפעם האחרונה, או האחרונה לזמן מה, אם הפד' יבחר לשבת ולהעריך את האינפלציה, מצב הכלכלה וההשפעה המצטברת של כל העלאות הריבית", כתב גרג מקברייד, אנליסט מ-Bankrate על ההעלאה הצפויה. 

המשקיעים מבינים שהפד' כנראה יצטרך בסופו של דבר להוריד את הריבית בעקבות הפגיעה שתהיה לכלכלה, לא בגלל הניצחון על האינפלציה, מה שאומר שהיא (האינפלציה) בעצם תישאר מעל טווח היעד לתקופה ממושכת - הסיבה לירידה מתונה יותר בתשואות על האג"ח לזמן ארוך. תשואות האג"ח מבטאות בתוכן גם את צפי האינפלציה וירידה חדה בתשואה על האג"ח לטווח קצר (שנתיים) לעומת הטווח הארוך (עשור ומעלה) אומרת שהשוק צופה ירידה חדה בזמן הקרוב אך מתונה והדרגתית לאחר מכן.
 

ריביות האג"ח נפלו לפני בערך שישה שבועות בעקבות משבר הבנקים, כשהנפילה הגדולה ביותר התרחשה באג"ח לשנתיים, שנותן כעת תשואה של 4.1%, בתחילת מרץ, קצת לפני הקריסות של SVB ו- Signature, הנתון עמד על יותר מ-5%. הקריסה של הבנקים, האחרון שבהם - FRC, יכולה לתרום לצמצום ההוצאות של האזרחים כי היא מדגישה לנו את הסבירות למיתון - מה שעשוי לעזור בטווח הזמן הקרוב במלחמה נגד האינפלציה.

מדד המחירים לצרכן בארה"ב לחודש מרץ עמד על 5%, מתחת לצפי של 5.2%, בראייה חודשית נרשמה עלייה של 0.1%, הצפי היה ל-0.2%. מדד הליבה עלה ב-5.6% בראייה שנתית וב-0.4% בראייה חודשית, בהתאם לצפי. העלייה השנתית במדד היא העלייה הנמוכה ביותר מאז יוני 2021, מצד שני במדד הליבה הנתונים פחות מעודדים כשבחודש שעבר הנתון עמד על 5.5%, ביוני 2021 הנתון עמד על 3.8%.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הפד' רוצה לראות את האינפלציה יורדת לטווח של 2%, הוא (כרגע) לא מוכן להוריד את הרגל מהגז לפני שיראה אותה מגיעה לשם וכמו שזה נראה כרגע הוא מוכן לקחת את הסיכון של מיתון. השאלה היא אם ברגע האמת הפד' יצליח להחזיק את הריבית גבוהה ולחסל לגמרי את האינפלציה או שמא כמו שהשוק צופה - אנחנו לא צפויים להפרד מהמחירים העולים בקרוב.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    ריבית עולה ומחירי אנרגיה יורדים>פשיטת רגל לחברות
    לילי 02/05/2023 08:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ריבית עולה ומחירי אנרגיה יורדים מעיד על האטה בייצור שתתפשט לשרותים ופשיטת רגל לחברות . הבנקים בלחץ ומצמצמים אשראי לציבור ולחברות כלומר הריבית הראלית עולה . הפד זרק 300 מיליארד לשוק כדי להציל בנקים . נראה אם הפד ימשיך לזרוק כסף או לחסל בנקים .
    סגור
  • 2.
    לא נכנסים למהלך של העלאות ריבית לפני שהריבית מגיעה ל-6%
    קשקש 02/05/2023 06:46
    הגב לתגובה זו
    1 1
    לאחר 15 שנים של ירידת ריבית עד ל-0 ודחיפת הכלכלה לצריכה מוגזמת ועליית מחירי הנכסים עד למצב של בועה מתמשכת הבנקים המרכזיים דוחפים את הריבית למעלה עד ירידת מחירי הנכסים ולפחות 3-4 שנים
    סגור
  • 1.
    מדד הליבה מצביעה על שינוי מגמה
    לדעתי 02/05/2023 01:17
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הפד ירצה לשמור על שינוי המגמה.והריבית תמשיך לעלות.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות