ברנמילר הקימה בדימונה מפעל לאגירת חום; "הפתרון שלנו הוא המועדף לחברות תעשייתיות"

בינתיים השוק לא מתרגש - מניית החברה יורדת ב-3%
 | 
telegram
(2)

חברת האנרגיה המתחדשת, {ברנמילר}שמתמחה בתחום אגירת חום בישראל ובעולם, חנכה הבוקר בדימונה מפעל לייצור מסחרי של מתקני אגירת החום פורצי הדרך. הנהלת החברה מסבירה שמדובר במפעל ראשון מסוגו בעולם בתחום אגירת החום. 

ברנמילר היא שחקן של שנים בתחום האגירה ובינתיים היא שרפה מאות מיליוני שקלים, כאשר לאחרונה הפתרון שלה הפך למסחרי ומניב הכנסות. החברה מגדילה את הפעילות ואת ההכנסות, אך התזרים עדיין שלילי. הנהלת החברה נערכת למחיקת המניה מהבורסה בת"א כשלאחרונה היא רשמה את המניה בוול סטריט. המחשבה היא שהשוק האמריקאי יודע נכון יותר-טוב יותר להעריך חברות מסוגה של ברנמילר שבינתיים נסחרת ב-17.8 מיליון דולר.   

בחברה טוענים כי המפעל, שצפוי להעסיק עשרות רבות של עובדים, יגיע עד סוף השנה ליכולת ייצור של כ-4 ג'יגה של אגירת חום. המפעל הוקם באמצעות מימון משמעותי של האיחוד האירופי והוא מצויד במכונות חדישות, עומד בסטנדרטים הבינלאומיים הגבוהים ביותר לבקרת איכות ועל גגו מותקנים פאנלים סולאריים, על מנת להגדיל את השימוש באנרגיה מתחדשת.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

 לדברי אבי ברנמילר, מייסד ומנכ"ל ברנמילר, על מנת להפחית פליטות במגזר התעשייה והחימום, נדרשת אגירת חום אשר תחבר את הזמינות המשתנה של מקורות החשמל המתחדשים כגון רוח ושמש אל צרכי חום גדולים אשר דורשים חום מסביב לשעון. "חנוכת המפעל הראשון בעולם לייצור מאסיבי של מתקני אגירת אנרגיה, פיתוח כחול-לבן, מסמלת אבן דרך מרכזית בהיסטוריה של החברה שלנו.

"מה שהתחיל כעסק משפחתי הפך לשחקן מוביל במאמצים הגלובליים להפחתת פליטות פחמן, וכושר הייצור שלנו בקנה מידה כזה, יאפשר לנו לעמוד בביקוש הגובר במהירות לפתרונות שלנו מלקוחות תעשייתיים ושירותים. אנו מייצרים אגירה נקייה, מחומרים ידידותיים לסביבה כדי לייצר אנרגיה נקייה"

אגירת חום היא מהתחומים החמים ביותר היום. לטענת ברנמילר "הפיתרון שלנו הוא המועדף להפחתת פליטות בתעשייה". לפי הנתונים של החברה - שריפת דלקים מאובנים להפקת חום מהווה כ-50% מכל פליטת ה-CO2 העולמית, ומפעלים תעשייתיים לבדם תורמים 30% מכל הפליטות הקשורות לדלקים מאובנים ברחבי העולם.

עוד מוסרים בחברה כי מהידע הקיים היום, טכנולוגיות אחסון לחשמל המבוססות על סוללות אינן נותנות מענה לתעשייה, אשר עיקר האנרגיה  הנדרשת היא חום להפקת קיטור, מים חמים או אוויר חם. לכן, טוענים בברנמילר, כי הפיתוח שלהם המשלב אחסון תרמי, החלפת חום וייצור קיטור יחד בפתרון אחד, יספק לחברות תעשייתיות את היעילות האנרגטית, יציבות התפוקה, המדרגיות ויכולות נוספות הדרושות להן כדי להפחית את פליטות הפחמן והמזהמים.

בחברה טוענים כי הטכנולוגיה שלהם גמישה, ומאפשרת לחברות להשתמש הן בחשמל (מפאנלים סולאריים, טורבינות רוח ורשת) והן במקורות אנרגיה תרמיים (ביומסה, גזי פליטה, חום שיורי) כדי לטעון את יחידות האגירה.

ראש עיריית דימונה, בני ביטון  אמר: "בעשור האחרון הצלחנו להביא לדימונה 25 מפעלים שונים ומגוונים, כולל חברות כמו תקשוב וכדומה, אולם היעד והמטרה שלנו תמיד היו ויישארו מעבר מלואו טייק להיי טייק. אני שמח שחברת ברנמילר נושקת להגדרה של היי טייק ואני מברך אותה על כך שקבעה כבר אז את מיקומה בבירת הנגב המזרחי דימונה".

נשיא התאחדות התעשיינים ויו״ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד״ר רון תומר: ״פתיחת מפעל הקלינטק ברנמילר בדימונה מרגשת אותי במיוחד, בשל החדשנות פורצת הדרך שלו. אבי ברנמילר, מייסד החברה,  הוא איש בעל חזון שחושב בצורה חדשנית, ויצר פה למעשה כמעט מאפס ענף תעשייתי חדש, שאני מקווה ומאמין שרבים יצטרפו אליו בהמשך. ענף הקלינטק מוכיח מה שאני טוען כל הזמן- שהתעשייה היא הפתרון ולא הבעיה. הקלינטק מקדם פתרונות תעשייתיים שיהפכו את העולם שלנו לטוב יותר. אנו מצפים כי הממשלה תפיק לקחים ובעתיד תעניק לתעשייה סט כלים מעשיים, לטובת פיתוח טכנולוגיות חדשות ויישום פתרונות להפחתת הטביעה הפחמנית״. 
 

מי זאת ברנמילר ומה היתרונות של מערכת האגירה שלה?

ניר ברנמילר, מנכ"ל החברה התראיין לאחרונה לביזפורטל ואמר "חמישים אחוז מצריכת האנרגיה בעולם היא חום ולא חשמל. אנחנו מתעסקים באגירה בחום ולא בחשמל. אם אנו במשבר אקלימי ורוצים להפחית פליטות, חשוב להבין ש-45% מהפליטות בעולם מגיעות ממגזר מחימום בתעשייה וחימום לבניינים. הפחתת פליטות במגזר החום היא ההזדמנות והאתגר המרכזי במלחמה בהתחממות הגלובלית.

"הפתרון היום העיקרי למעבר לחום בתעשייה והסקה, הוא משאבות חום. בטמפרטורות הנמוכות עד מאה מעלות ואגירת חום מהמעלות. למה זה קורה עכשיו - המהפכה הירוקה של החשמל תפסה שמחירי החשמל נהיו זולים מגז פחם. אנחנו כעת במעבר של התעשייה לאנרגיה נקייה. אגירת חום או משאבות חום זה בעצם הפתרון הזול ביותר ליצור חום מול האלטרנטיביות.

אז הפתרון הטכנולוגי כנראה מעניין וכאמור כבר מיושם, אבל השאלה הגדולה אם לחברה יהיה מספיק כסף ליישם את הפתרון ולהגיע לנקודת איזון לפני שהכסף ייגמר? בחברה משדרים אופטימיות לגבי ההצלחה העתידית, כשבינתיים למרות התקופה הקצרה שהמניה נסחרת בוול סטריט היא עוברת תנודתיות חריפה. המניה על רקע הודעה של טסלה שהגדירה את אגירת החום כאחד התחומים החמים ביותר בתחום האנרגיה המתחדשת, זינקה פי 3 בימים בודדים, אבל "החזירה" את כל העליות האלו בטווח של שבוע-שבועיים.

בבורסה המקומית יש שחקניות רבות בתחום אגירת אנרגיה. אוגווינד שבינתיים, למרות גיוסי הענק, לא מצליחה לייצר הכנסות. טורבוג'ן שצריכה השקעה מהירה כדי ליישם את הפתרונות שלה ולאחרונה דיווחה על משא ומתן עם בנק השקעות שיזרים כסף. גם נוסטרומו פועלת בתחום האגירה וכן חברות נוספות.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    מניה פח
    חברה שמתעללת במשקיעים מנכל עם חיוך של נוכל תתרחקו 04/05/2023 07:07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חברה שמתעללת במשקיעים מנכל עם חיוך של נוכל תתרחקו
    סגור
  • 1.
    הרפרפש המתמיד לעמוד הורס את חווית הקריאה (ל"ת)
    באג במערכת 02/05/2023 20:13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות