ריבאונד במניות הבנקים האזוריים - האם זה אמיתי?
מניית PacWest מזנקת אחרי הקריסה אתמול והיא לא לבד. אחרי שהבנקים האזוריים נפלו אתמול על רקע החשש שהבנק PacWest מצטרף לרשימת הבנקים האזוריים הקורסים, מניותיהן מתקנות היום בשיעור חד. האם זה אמיתי? המאזנים של הבנקים מלאים בנכסים שלא שווים את הסכום בספרים, המודל העסקי של הבנקים האזוריים לא עובד בתקופות שבהן הציבור בפניקה ובמקביל התשואה הגבוהה הניתנת על הפיקדונות, לא משאירה רווחיות סבירה. זה משבר מתמשך, אבל הרגוטור והפד' מספקים תמיכה אדירה בבנקאות האזורית כדי למנוע קריסה.
{PACWEST BANCORP}
WESTERN ALLIANCE BANCORP -1.2% WESTERN... 90.38 -1.2% סגירה:0 פתיחה:91.5 גבוה:91.8 נמוך:88.89 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:
VALLEY NATIONAL BANCORP +0.49% VALLEY... 10.19 +0.49% סגירה:0 פתיחה:10.23 גבוה:10.28 נמוך:9.97 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:
FIRST HORIZON NATIONAL +0.99% FIRST HORIZ 20.36 +0.99% סגירה:0 פתיחה:20.17 גבוה:20.43 נמוך:20.04 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:
החשש הגדול במערכת הבנקאית האזורית הוא מבריחה של המפקידים - מה שנקרא: הריצה אל הבנק. על רקע זה, אתמול היתה צניחה של עד 50% במניות האמורות. נזכיר כי מניות הבנקים האזוריים מסוכנות ופגיעות יותר ממניות הבנקים הגדולים בארה"ב מכיוון שהרגולטור האמריקאי מקנה הגנה על פיקדונות בבנקים הגדולים ולא האזוריים.
החיסרון הזה מתבטא בפיקדונות בתשואה גבוה יותר בנקים אזוריים, מה שמוביל לירידה במרווחים. בנקים מרוויחים מהפער בין הריבית על ההלוואות שהם מספקים לתשואה על הפיקדונות שהם נותנים כשהתשואה על הפיקדונות גבוהה, המרווחים יורדים. בפועל, הם אפילו אפסיים וכל זה בשעה שלבנקים יש הפסדי עתק באגרות החוב שבמאזן. כאשר הריבית עולה - שער האג"ח יורד. הבנקים לא רושמים את ההפסדים האלו באופן מלא בדוחות וכך נוצר פער ענק בין הרשום בספרים לשווי האמיתי. מדובר על 2.2 טריליון דולר של הפסדים שלא רשומים בספרים בהיבט מערכתי וסכומים משמעותיים כמעט לכל בנק ובנק.
אחרי הקריסה של SVB וריפבליק בנק, קיים חשש גדול שבנקים נוספים יקרסו. אבל זו מטוטלת - יום-יומיים של דיכאון גדול ויום של אופטימיות. כך או מאחרת, החולשה של הבנקים האזוריים לא הדביקה עדיין את הבנקים הגדולים שכאמור נהנים מהגנה של הרגולטור על כספי הפיקדונות של הציבור.
השאלה אם הבנקים הגדולים יצליחו להתחמק? יש הלוואות בינבנקאיות בין הגדולים לבנקים הקטנים ומדובר בקשרים עסקיים רבים שנשענים אחד על השני. עד כה זה לא הגיע לבנקים בעיקר מכיוון שהרגולטורים מיהרו לפתור את הבעיה וגרמו לבנקים הגדולים לרכוש את האזוריים וכן הבטיחו תמיכה של עשרות מיליארדי דולרים לבעלי החשבונות כדי שלא יברחו מהבנק (דבר שהוא למעשה הסכנה הגדולה ביותר לבנקים).
ועדיין - בהינתן התלות ההדדית במערכת הבנקאית בארה"ב וקשרי הגומלין בין הבנקים הגדולים לאזוריים ובהינתן המאזנים האיומים של כל מערכת הבנקאות לרבות הבנקים הגדולים שמלאים בנכסים רעילים ששווים האמיתי נמוך דרמטית מהשווי בספרים, הסיכון במערכת הבנקאית עלה מדרגה בחודשים האחרונים.
"אין ספק שזו תקופה עצבנית עבור השווקים בזמן שאנו מחכים לסדרת ההחלטות הבאה במשבר הבנקאות האזורי בארה"ב", אומר אנליסט דויטשה בנק, ג'ים ריד, "הדבר המפחיד הוא שההתקפות על מניות הבנקים נראות יותר ויותר ספקולטיביות, אבל הסיכון הופך למוחשי".
אחרי שג'יי פי מורגן רכש את נכסי פירסט ריפבליק בנק, אמר יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול, כי מערכת הבנקאות "תקינה וגמישה". זה היה ממש לפני מספר ימים, אבל מעניין אם הוא היה אומר את אותו המשפט היום.
על כל פנים, הירידות המהירות במניות הובילו לחשד שמדובר בפעילות לא חוקית של סוחרים. איגוד הבנקאים האמריקאי ביקש מהרגולטורים בארה"ב לנקוט בפעולה כדי להפסיק "מניפולציות בשוק ושיטות מכר פוגעניות אחרות".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.הפד מחזיק בכוח את השוקהאמיתי 06/05/2023 09:45הגב לתגובה זו0 1אמריקה מזמן פשטה את הרגל המלך הוא עירום ואף אחד לא מעיז לצייץ הפד מווסת את השוק איך שהואהרוצה בועההההה עניין של שבועות שיגיע יום שני השחור כמו ב1987 ואפילו הרבה יותר גרועסגור
-
מפולתדני 06/05/2023 17:43הגב לתגובה זו0 1ימיםסגור
-
לעולם אל תלך נגד אמריקה !!!משקיע 06/05/2023 16:34הגב לתגובה זו1 0כל מי שניסה הפסיד והפסיד בגדול.סגור