חיסון קורונה
צילום: Daniel Schludi on Unsplash
דוחות

ביונטק עקפה את צפי האנליסטים - המשקיעים לא מתלהבים לאחר צניחה של 80% בהכנסות

החברה הגרמנית רשמה רווח של 2.05 דולר למניה על הכנסות של 1.28 מיליארד יורו; החברה צופה להכניס 5 מיליארד יורו מחיסוני הקורונה בשנת 2023 - האם ההכרזה של ארגון הבריאות העולמי תהווה מכשול ליעד?
מתן קובי | (1)

חברת ביונטק  BIONTECH SE ADR פרסמה היום את תוצאותיה לרבעון הראשון של 2023 ועקפה את צפי האנליסטים להכנסות בסך 1.06 מיליארד יורו ורווח של 0.27 יורו למניה. הכנסות החברה עמדו על 1.28 מיליארד יורו - צניחה של כ-80% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה, הרווח למניה עמד ברבעון על 2.05 יורו, ירידה חדה גם כן לעומת הרבעון המקביל, אז עמד הנתון על 14.24 יורו למניה. "ברבעון הראשון של 2023 הביצועים הפיננסים שלנו היו מיושרים עם הציפיות שלנו" אמר סמנכ"ל הכספים של החברה, ג'נס הולסטיין. 

החברה הצליחה להגדיל בצורה משמעותית את סך המזומנים שלה במהלך הקורונה כאשר בסוף מרץ הנתון עמד על 12.1 מיליארד יורו, מה שעזר לחברה להגדיל בנוחות את הוצאות המחקר והפיתוח ל-334 מיליארד יורו בהשוואה ל-285 מיליון יורו ברבעון המקביל. החברה שומרת על צפי ההכנסות מחיסוני הקורונה לשנת 2023 - 5 מיליארד יורו, השוק צופה שסך ההכנסות השנה יעמוד על כ-6 מיליארד יורו.

5 מיליארד יורו הוא סכום לא קטן בכלל, אך בהשוואה לשנת 2022 (אז החברה גרפה לכיסה למעלה מ-17 מיליארד יורו הודות לחיסונים) מדובר על ירידה משמעותית. בנוסף להעלמותה של הקורונה, אשר ממשיכה להעלים את ההכנסות של ביונטק, ארגון הבריאות העולמי הכריז בסוף השבוע שעבר כי מחלת הקורונה כבר לא מהווה סיכון מהותי לבריאות הציבור וכעת קשה לראות את החברה עומדת ביעד ההכנסות שהציבה לעצמה. 

החברה הכריזה על כך שהיא מצפה להתחיל במהלך השנה את הניסויים בשלב האחרון לטיפול בסרטן שלה. המחקר של החברה יעריך את יעילותה של התרופה על חולים שכבר נכשלו בטיפול בסרטן ריאות ומחלות אימוניות נוספות. בחודש שעבר החברה החלה בשלב האחרון בחיסוני הmRNA שלה כנגד שחפת, אשר הייתה המחלה המשמעותית ביותר בעולם עד כניסתה של הקורונה ב-2020. 

ביונטק, ביחד עם פייזר, הייתה הראשונה לפתח חיסון לקורונה אשר אושר בארה"ב. בדוחותיה האחרונים ביונטק הציגה רווח של 9.26 אירו למניה על הכנסות של 4.28 מיליארד אירו, גם אז עקפה החברה את צפי האנליסטים, שנראה שמציבים לחברה רף נמוך מדי. 

בדומה לביונטק גם פייזר הציגה בדוחותיה האחרונים ירידה משמעותית במכירת חיסוני הקורונה. החברה רשמה רווח מתואם של 1.23 דולר למניה על הכנסות של 18.28 מיליארד דולר ושמרה על תחזית להכנסות של 67-71 מיליארד דולר בשנה כולה. פייזר צופה שתכניס בשנה הנוכחית 13.5 מיליארד דולר ממכירת חיסוני הקורונה.

מניית ביונטק נמצאת בירידה של 27% מתחילת השנה ומהשיא שרשמה בקיץ 2021 המניה נמצאת במגמת ירידה שעומדת כעת על 75%. החברה נסחרת כעת לפי שווי של 26.3 מיליארד דולר ומכפיל 2.7. 

קיראו עוד ב"גלובל"

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    המוקיע 08/05/2023 21:13
    הגב לתגובה זו
    ביונטק מנוהלת ע"י זוג ד"ר טורקים שהוריהם הגרו לגרמניה, הם למדו בכוחות עצמם התקדמו והצליחו ...הם לא כמו המרוקאים בישראל שרק צועקים שתו לי אכלו לי ...כן הכוונה גם אליכם פרופסור זליקקה ופרופסור מעוז צור ישועתי ...מי שרוצה לומד, מתקדם ומצליח