הבנקים האזוריים מקשים על קבלת הלוואות וגם יחתכו את הבונוסים לעצמם ב-20%

אחד מכל עשרה בעלי עסקים קטנים מדווח על עלייה בקושי להשיג הלוואה. זה יתגלגל לירידה בפעילות הכלכלית, או במילים אחרות: בארה"ב רואים את המיתון מתקרב. מנגד - החברות הגדולות ימשיכו להגדיל את הבונוסים כדי לשדר עסקים כרגיל
 | 
telegram

אחד מכל עשרה בעלי עסקים קטנים בארה"ב מדווח שבחודש אפריל היה לו יותר קשה לקבל אשראי, עלייה חדה לעומת חודש מרץ, כך על פי נתוני הפדרציה הלאומית לעסקים עצמאיים. באיגוד הלאומי לניהול אשראי בארה"ב אומרים שהמדד של אפריל לאישור אשראי חדש צנח ו"כעת הוא נמצא בשטח של התכווצות". האטה במתן אשראי מכווצת בעצם את הפעילות הכלכלית - פחות אשראי, פחות עסקאות, פחות כסף שזז בין אנשים וממילא ירידה בתוצאות. זה בגדול מה שהפד' כמובן רוצה. הוא צריך האטה כדי להוריד את האינפלציה. יותר קל להוריד אותה מ-9.1% ל-5%, מאשר מ-5% ל-2% ובעיקר: להשאיר אותה שם.

הנתונים הללו מצטרפים לסקרים של הפד' שמצביעים על המשך הידוק תנאי האשראי מצד הבנקים האזוריים, כלומר הם יתנו הלוואות אבל אחרי בדיקות משמעותיות יותר. על פי סקר הפד' 46% מהבנקים האזוריים הקשיחו את התנאים עבור הלוואות מסחריות ותעשייתיות (C&I), כך על פי נתוני 65 בנקים אזוריים שנשלחו לפד'. טוב, הם יודעים למה - אף אחד מהם לא רוצה להיות הבנק הבא בתור שקורס, אחרי הקריסה של SVB (בנק סיליקון ואלי), סיגניצ'ר, וקרדיט סוויס. בסקר הקודם היה מדובר על 44.8% ובכל מקרה - מדובר בנתון הגבוה ביותר מאז הרבעון השלישי של 2020, אמצע הקורונה.

הירידה מגיעה בעקבות העלאות הריבית המתמשכות והמהירות של הפד', הבנק המרכזי של ארה"ב, שמנסה לעצור את האינפלציה ולהוריד אותה בחזרה לתחום היעד של 2% בממוצע.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הבנקים האזוריים חוששים לקרוס אבל גם בעקבות הירידה בביקוש להלוואות, במיוחד בתחום הנדל"ן המסחרי. כלומר, החזקים מנסים כעת לא לגייס כסף, הריביות גבוהות יותר, ובבנקים יודעים שמי שבא כעת לגייס כסף למעשה חייב את הכסף. הוא בבעיה וצריך מקורות מימון - הוא לווה מסוכן יותר ולכן גם הם עצמם צריכים להיזהר יותר.

במקביל, הבנקים האזוריים יחתכו ב-20% את הבונוסים שלהם בשנה הנוכחית, והם יסתכלו בוודאי בקנאה על חבריהם שעובדים בבנקים אחרים, או בנקאים העובדים עבור חברות גדולת מגדילים את הבונוסים אצלם - כדי לשדר יציבות ועסקים כרגיל.

"אני פשוט לא רואה איך זה אפשרי, במיוחד לאחר קריסת בנק SVB שאנחנו נימנע ממיתון בתגובה לשוק הריבית שחטפנו", כתב פיטר בווקוואר, כלכלן ומנהל השקעות ראשי ב- Bleakley Advisory Group, לאחר פרסום תוצאות הסקר.

חשוב לומר גם שהביקוש להלוואות נדל"ן מסחרי נמצא בהאטה, שכן שיעורי התפוסה של המשרדים נמוכים כעת. זו תופעה בארה"ב אבל היא בהחלט מתרחשת גם בישראל, כאשר מחירי המשרדים צללו ב-8% לפחות בשנה האחרונה. 

"נראה שיזמים נזהרים בצורה יוצאת דופן לא להתחיל בפרויקטים חדשים לנוכח ההאטה בביקוש", כתב מייקל ריינולדס, סגן נשיא לאסטרטגיית השקעות בחברת ניהול העושר Glenmede.

כמה הלוואות לבנקים הקטנים לנכסים שאינם מגורים? על פי הפד', הבנקים הקטנים חילקו כ-1.2 טריליון דולר של הלוואות לבתי מלון, מוטלים (מקומות אירוח קטנים) ואחרים לעומת 967 מיליארד דולר לפני מגיפת הקורונה וצריך גם לזכור שיש הרבה הלוואות משרדיות שצריכות להיפרע בשנתיים הקרובות.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות