PacWest מאבד 23% - האם ילך למכירה?

לפי הבנק, יש ברשותו נזילות בסך של 15 מיליארד דולר, סכום שהוא יותר ממספיק על מנת לכסות את הפיקדונות הלא מבוטחים בסך 5.2 מיליארד דולר

 | 
telegram

מניית בנק פסיפיק ווסט {PACWEST BANCORP} ממשיכה ליפול, זאת לאחר שהודיע כי מספר ההפקדות ירד ב-9.5% בשבוע האחרון.

לפי הבנק, רוב הירידות התרחשו בתחילת החודש, לאחר שהתפרסמו ידיעות כי הבנק שוקל את האפשרויות העומדות בפניו, כאשר מכירה היא גם אחת מהן ומקיים שיחות עם משקיעים פוטנציאלים. הבנק עדכן גם כי הוא מימן את המשיכות הרבות שנעשו לאחרונה בעזרת הנזילות הקיימת במאזנו.  "כותרות החדשות הגבירו את החששות של לקוחותינו בנוגע לפיקדונות שלהם", אמר הבנק. עוד אמר כי יש ברשותו נזילות בסך של 15 מיליארד דולר, סכום שהוא יותר ממספיק על מנת לכסות את הפיקדונות הלא מבוטחים בסך 5.2 מיליארד דולר. לאחר מכירתו של בנק פירסט רפובליק, פסיפיק ווסט אמר כי הוא לא חווה "תנועה יוצאת דופן בפיקדונות". למרות זאת, בשבוע שעבר יציאת הפיקדונות התחדשה, מה שהחזיר את חששות המשקיעים.

לפני קצת יותר מחודש הבנק הצהיר כי הוא לא ימשיך לנסות לגייס הון על רקע "התנודתיות הנוכחית בשוק ומחירים נמוכים של מניות הבנקים האזוריים". על פי נתוני הבנק, 65% מהפיקדונות בו לא מבוטחים על ידי ה-FDIC (הרף הוא לפיקדונות של עד 250 אלף דולר). הבנק חשף כי הוא לווה עד כה 10.5 מיליארד דולר מהבנק המרכזי בנוסף ל-5.8 מיליארד דולר מהתוכנית שהוקמה להגן על הבנקים האזוריים בארה"ב, כתגובה לקריסה של SVB.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"אני גאה במאמצים של כל צוות הבנק לנסות ולשפר את הנזילות שלנו בזמנים מאתגרים כמו אלו" אמר אז מנכ"ל הבנק, פול טיילור. "נותרנו איתנים במחויבות שלנו ללקוחות ולקהילה שלנו ואנו אסירי תודה על תמיכתם ונאמנותם" הוסיף פול. לא בטוח לגמרי על איזו נאמנות מדבר המנכ"ל - כש-20% מהפיקדונות הבנק נמשכו באותו הזמן.

החשש הגדול במערכת הבנקאית האזורית הוא מבריחה של המפקידים - מה שנקרא: הריצה אל הבנק.  נזכיר כי מניות הבנקים האזוריים מסוכנות ופגיעות יותר ממניות הבנקים הגדולים בארה"ב מכיוון שהרגולטור האמריקאי מקנה הגנה על פיקדונות בבנקים הגדולים ולא האזוריים.

החיסרון הזה מתבטא בפיקדונות בתשואה גבוה יותר בנקים אזוריים, מה שמוביל לירידה במרווחים. בנקים מרוויחים מהפער בין הריבית על ההלוואות שהם מספקים לתשואה על הפיקדונות שהם נותנים כשהתשואה על הפיקדונות גבוהה, המרווחים יורדים. בפועל, הם אפילו אפסיים וכל זה בשעה שלבנקים יש הפסדי עתק באגרות החוב שבמאזן. כאשר הריבית עולה - שער האג"ח יורד. הבנקים לא רושמים את ההפסדים האלו באופן מלא בדוחות וכך נוצר פער ענק בין הרשום בספרים לשווי האמיתי. מדובר על 2.2 טריליון דולר של הפסדים שלא רשומים בספרים בהיבט מערכתי וסכומים משמעותיים כמעט לכל בנק ובנק.

אחרי הקריסה של  SVB וריפבליק בנק, קיים חשש גדול שבנקים נוספים יקרסו. אבל זו מטוטלת - יום-יומיים של דיכאון גדול ויום של אופטימיות. כך או מאחרת,  החולשה של הבנקים האזוריים לא הדביקה עדיין את הבנקים הגדולים שכאמור נהנים מהגנה של הרגולטור על כספי הפיקדונות של הציבור.

הבנק נסחר לפי שווי של 562 מיליון דולר, זאת לאחר שמניית הבנק ירדה 80% מתחילת השנה ו-84% בשנה האחרונה כולה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות