
הסינים בדרך לדריסת רגל בעולם הבינה המלאכותית. מי יעצור אותם?
החודש האחרון נתן לנו אינדיקציה טובה באשר לשאלה איך תיראה הבינה המלאכותית עם המאפיינים הסיניים. ענקית המסחר האלקטרוני עליבאבא (טיקר: BABA) וחברה נוספת מהונג קונג הצטרפו לאחרונה לאלופת החיפוש באידו (Baidu) במירוץ אחר ההשתלטות על העולם הזה.
באידו השיקה צ'טבוט בנוסח ChatGPT. היא חולשת על תחום מנועי החיפוש בסין והחלה להפעיל שירות חדש שמבוסס על AI. גם ממשלת בייג'ינג משתפת פעולה עם זה. היא נתנה או ירוק למפתחי בינה מלאכותית לפעול.
המשקיעים, מצדם, לא מחפשים מקבילה סינית ל-OpenAI, זאת שפיתחה את ChatGPT ונחשבת לחלוצה בתחום. עובדה: הפופולריות הגדולה שיצרה ChatGPT, גרמה לבאידו לתוצאה מאכזבת. לפחות בהתחלה. היא קיבלה אישור להפעיל שירות מוניות אוטונומיות (ללא נהג) באזורים מסוימים בבייג'ינג, אבל המשקיעים תפסו את המצגת שלה ככזאת שלא נותנת להם מענה לשאלות. החברה לא סיפקה דוגמא ממשית של הצ'טבוט החדש שלה - ארני. היא כן הדגימה איך הוא עורך חישוב מתמטי, אבל לא הרבה יותר מכך. המשקיעים בשנחאי מבינים זאת. הם החלו לקנות מניות סיניות מקומיות שעוסקות בתחום הזה, כמו Cambricon Technologies, שהמניות שלה עלו כמעט פי 4 מאז תחילת השנה.
ובכל זאת, הבוט של באידו, ארני בוט, נחשב יחד עם Tongyi Qianwen של עליבאבא ובוט בשם HunyuanAide של Tencent Holdings לאחד המצליחים בעולם. מצד שני, מניות באידו צנחו ב-6% מאז ההשקה בתחילת מרץ. התקווה של המשקיעים היא שבאידו לא משקיעה לחינם כל כך הרבה כסף בפיתוח המוצר שלה.
- ChatGPT ממשיך לצמוח: מספר המשתמשים הפעילים עלה בחודשיים פי 2 בחמישה חודשים
- אפל הטמיעה את ChatGPT בסירי; יעזור להניע את המכירות של האייפון?
חשוב להדגיש כי OpenAI היא לא סתם חלוצה בתחום. היא הזניקה את מרוץ החימוש של ענקיות הטכנולוגיה, שהודיעו על השקעה בתחום. פתאום, המונח "AI" מופיע בשיחות המשקיעים של ענקיות הטכנולוגיה כמו אלפבית, אמזון, מטא ומיקרוסופט. מיקרוסופט השקיעה מיליארד דולר ב-OpenAI ונראה שזה לא הולך לעצור. גוגל, למשל, השיקה אץ הצ'אטבוט הניסיוני Bard במטרה להתחרות ב-ChatGPT. יחד עם מטא שמשקיעה לא מעט כסף במציאות מדומה ורוצה לשלב את הבינה המלאכותית במטאוורס ואמזון שמזכירה יותר ויותר את המונח הזה בשיחות משקיעים, האמריקאים הם אימפריה ולא בטוח שמישהו בסין יוכל לעצור אותם. כלומר, מירוץ החימוש כבר כאן, השאלה היא בסך הכל לאן הוא יתפתח.
עם כל הרצון הטוב, לבאידו יש תחרות גם באזור שלה. Tencent Holdings אותה הזכרנו קודם שולטת במדיה החברתית והמשחקים המקוונים הסיניים והיא תיכנס בקרוב לזירת הבינה המלאכותית ותנסה למנף גם את מאגר הלקוחות שלה. הכלכלנים מעריכים שכל השחקנים הגדולים של עולם הבינה המלאכותית יצליחו, בתנאי שיסתדרו עם הממשלה.
כיום, מערכות בינה מלאכותית מתקדמות תלויות במידה רבה בחברת השבבים האמריקאית Nvidia (NVDA). בארה"ב אסרו על מכירת שבב A100 של החברה לסין בשנה שעברה. Nvidia החליפה אותו ב-A800 - שבב איטי הרבה יותר.
- נינטנדו דוחה הזמנות ל-Switch 2 בארה"ב: הסיבה – המכסים החדשים של טראמפ
- שוק העבודה האמריקאי צומח למרות החששות מהמכסים של טראמפ
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
נראה כי ארה"ב מנסה להקשות על הסינים. זה לא חדש, אבל יכול לעצור את הניסיון של הסינים לקחת נתח שוק משמעותי. ההערכה היא שחברת OpenAI מקדימה בשנתיים לפחות את קצב החברות הסיניות. הכלכלנים מסבירים שהמוצר של Baidu לא טוב כמו ChatGPT, אבל הוא די טוב.
מצד שני, שנתיים זה יותר מדי זמן, לפחות בזירה הטכנולוגית, כדי להמר שאחת החברות הסיניות מסוגלת לשעוט קדימה ולגבור על האמריקאית. הכלכלנים מעריכים שצריך לחכות לפחות שנה, כדי לדעת איך המירוץ הזה יתפתח. בינתיים, האמריקאים ימשיכו לנסות ולהדוף את הסינים במאבק על השתלטות עולם הבינה המלאכותית.
- 2.דוד 14/05/2023 12:12הגב לתגובה זומה קרה כבר אין שימוש לבינה טבעית ומה הבדיחה הזו המצאה של פנטזיה ותו לא
- 1.מריחים הזדמנות לפוטנציאל (ל"ת)היועץ 14/05/2023 09:31הגב לתגובה זו