לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים

ביום רביעי יפורסם מספר התחלות ואישורי בנייה ולמחרת נתוני מכירות בתים יד שנייה; דוחות בולטים השבוע - עליבאבא, וולמארט, מאנדיי, אפלייד מטריאלס, וויקס ועוד
 | 
telegram
(1)

עונת הדוחות בוול סטריט כבר כמעט שנמצאת מאחורינו ולאט לאט אנו מתחיללים לראות יותר חברות ישראליות בארה"ב שמפרסמות את תוצאותיהן הכספיות לרבעון הראשון של 2023.

עונת הדוחות עד כה לא הייתה מאכזבת מדי וגם לא לוהטת מדי. פושרת יכולה להתאים כאן. האם זה טוב? גם כאן אין תשובה חד משמעית. מצד אחד זה טוב שאנחנו לא ראינו את החברות מציגות נתונים גרועים למדי משום שלא מעטים בשוק חששו כי זה דווקא מה שבאמת יקרה. הלחצים האינפלציוניים מכבידים על הכלכלה ככל שהזמן עובר והפד' לא מוריד את הרגל מהגז עד שיראה סימני כניעה ממשיים של האינפלציה שמאיימת לחרב כל חלקה טובה בכלכלה. יהיה אשר יהיה.

מצד שני, צריכים לזכור שמדובר בסופו של דבר בבורסה בה אנשים משקיעים את מיטב כספם בתקווה להניב להם תשואה ורווחים. אז נכון, אפשר להגיד שהם "נהנו" יתר על המידה בתקופת הקורונה וכעת הם "משלמים" על כך בחזרה ונשאבים אל תוך רכבת ההרים שהבורסה בארה"ב - ובעולם כולו - מציגה בחודשים האחרונים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אנליסטים מדברים על אזור חודש ספטמבר-אוקטובר כנקודת מפנה. בחודשים אלו, בערך, אנו אמורים לדעת בצורה הברורה ביותר לאן פנינו מועדות. האם העלאות הריבית של הבנקים המרכזיים ברחבי העולם עשו את שלהן והאינפלציה נמצאת תחת שליטה מלאה של אותם בנקים, או שמא המצב המשק חמור וכעת יתחיל מיתון משמעותי. וכן, גם כאן התשובה היא כנראה משהו באמצע. מיתון משמעותי כמו של 2008 לא נחווה כעת, ומנגד השליטה באינפלציה תהיה אמוד מוגבלת ואיטית. יכולות לקחת שנתיים שלמות עד שנראה אותה יורדת אל מתחת ל-2% כפי שהגדירו הבנקים המרכזיים שבמהלכם הריבית תרד בקצב מאוד מדוד ואילו הבורסה לא תרווה נחת.

נתוני מאקרו חשובים שצפויים להתפרסם השבוע:
שלישי - המסחר הקמעונאי + הייצור התעשייתי (אפריל).
רביעי - מספר התחלות ואישורי בנייה.
חמישי - מכירות של בתים (יד שנייה).

דוחות השבוע:
מחר (שני) -  ישראליות: מאנדיי, טאואר, אונדס, גמידה סל, קומפיוגן.
שלישי - הום דיפו, באידו; ישראליות: קמהדע, אלוט, סטרטסיס.
רביעי - סיסקו, טארגט; ישראליות: וויקס, אינוויז, אוטונומו, ווקמי, ריסקיפייד, בריינסוויי.
חמישי - עליבאבא, וולמארט, אפלייד מטריאלס; ישראליות: אבוג'ן, מג'יק.
שישי - ג'ן דיר, פוט לוקר.

יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון מוסרים כי "למרות שהאינפלציה באפריל תאמה את הציפיות המוקדמות, חלה התמתנות באינפלציית הליבה ל-5.5% (שנה אחורה) מ-5.6% לפני חודש. החדשות הטובות: מחירי השירותים ללא דיור עלו ב-0.1% בלבד, התמתנות מהירה יחסית לחודשים הקודמים (סביב 0.4%). הקצב השנתי ירד ל-5.1% מ-5.8% במרץ. חשוב לציין שמחירי המוצרים (Goods) עלו ב-0.6% וב-2% שנה אחורה, האצה מ-1.5% לפני חודש, זאת על רקע התייקרות של 4.4% במחירי מכוניות יד שנייה (בחודש אפריל לעומת מרץ). מדובר בשינוי מגמה לעומת החודשים הקודמים. יחד עם זאת, בחודשים האחרונים מחירי המכוניות במגרשים חזרו להצביע על ירידה מתונה במחירי הרכבים (אינדיקטור מוביל ל-CPI), מה שישפיע על האינפלציה בחודשים הבאים. ללא סעיף מכוניות משומשות, מחירי המוצרים (goods) נותרו יציבים באפריל. 

"מדד המחירים ליצרן PPI עלה ב-0.2% (הצפי היה ל-0.3%) ועלה ב-2.3% שנה אחורה, התמתנות מ-2.7% לפני שנה. לסיכום, השווקים שאבו עידוד מההתמתנות במחירי השירותים למעט הדיור. קיימת ציפייה להמשך התמתנות במחירי הדיור (מחירי שכירות) בשל הפיגור (lag (בשיטת המדידה. בקיצור, מדד אפריל תומך בעצירת העלאת הריבית על ידי הפד'".

אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב: "מדד הסנטימנט הצרכני של אוניברסיטת מישיגן חזר לרדת בחודשים האחרונים ונמצא באחת הרמות הנמוכות היסטוריות שהיו בעבר רק בתקופות של מיתון. לעומת זאת, מדד הסנטימנט הצרכני של Conference Board, שמייצג מדגם גדול הרבה יותר, עדיין רחוק מהרמות שהיו בתקופות מיתון. סקר הוצאות הצרכנים שנערך כל 4 חודשים ע"י שלוחת הפד' בניו יורק מצא שקצב הגידול בהוצאה הצרכנית ירד מ-7.1% בדצמבר ל-5.4% במאי. גם הציפיות לגידול בהוצאה ירדו מ-4% ל-3.4%. ריכוז הנתונים הכלכליים שמתפרסמים בתדירות שבועית או יומית, כגון כמות הטסים, ההזמנות במסעדות, המכירות בחנויות זהות ותביעות דמי אבטלה, משקף היחלשות בפעילות הצרכנים.

"מדד הסנטימנט של העסקים הקטנים רשם ירידה וגם הוא נמצא ברמות שמאפיינות את תקופות המיתון. מלבד בעיית האינפלציה הגבוהה, העסקים סובלים מאוד מאיכות נמוכה של עובדים, הרבה יותר מאשר לפני הקורונה. אפילו עלות העובדים מטרידה פחות. די במפתיע שעסקים לא מאוד מוטרדים מעלויות מימון גבוהות או ממכירות נמוכות. שורה תחתונה: נראה שההאטה בכלכלה האמריקאית מתחילה להשפיע יותר על משקי הבית".

מבנק הפועלים נמסר: "הסימנים להתמתנות בפעילות הכלכלית הגלובלית מתרבים, אך עד כה הם אינם מצביעים על התכווצות חריפה בפעילות, זאת בזמן שהתמתנות האינפלציה היא איטית מהמצופה. מגמה זו שבולטת בארה"ב, תומכת בהותרת ריבית הפד' ברמתה הגבוהה לזמן ממושך, בעוד הציפיות משוק ההון הן לירידות ריבית כבר בחודשים הקרובים. שוק ההון בארה"ב מגלם הורדות ריבית החל מחודש ספטמבר. על פי הריביות הגלומות בשוק ההון ריבית הפד' בסוף 2023 תרד לרמה של 4.5% (שלוש הפחתות ריבית של 0.25% עד סוף השנה). בשבוע החולף נרשמה עלייה מתונה בתשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב. התשואה על אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים עלתה מעט לרמה של 3.46%, התשואה לחמש שנים עלתה ל-3.45% והתשואה לשנתיים עלתה ל-3.99% מ-3.91%".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מדד35
    שלי 15/05/2023 06:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לכוון 1750
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות