כך הכסף שממשלת ארה"ב מחזיקה בבנקים עלול להפוך לפצצה מתקתקת

ארה"ב נמצאת במאבק נגד תקרת החוב שמאיימת על הכלכלה; הבנקים מחזיקים ב-4 טריליון דולר בסיכון אפסי והעלאת תקרת החוב עלולה לגרום להם לגייס מאות מיליארדים כדי לקזז את החשיפה
 | 
telegram
(6)

בנקים אמריקאים בהם מופקדים כספים של ממשלת ארה"ב עלולים לעמוד בפני מבחן קיומי אם המבוי הסתום של תקרת החוב של וושינגטון לא ייפתר. טביעת הרגל שלהם בנכסי הממשל הפדרלי הנאמדים בכ-24 טריליון דולר גדלה פי ארבעה בשני העשורים האחרונים לכ-4 טריליון דולר נכון לחודש מרץ.

הבנקים הפכו לקונים מרכזיים של האג"ח הממשלתי כאפיק לרשום רווחים נוספים מנכסים "נטולי סיכון". מכיוון שארה"ב לא נתפסת כבעלת סבירות לפדיון חובותיה, הבנקים לא צריכים להחזיק הון נוסף נגדם כדי לקזז הפסדים פוטנציאליים. הרגולטורים רואים בחוב כחסר סיכון.

אולם לאחרונה, קשה היה לבטל את אזהרתה של שרת האוצר ג'נט ילן מפני "כאוס פיננסי" שעלול לפרוץ בהיעדר הסכמה בוושינגטון הבירה, להגדלת מגבלת ההלוואות של הממשלה הפדרלית בסך 31.4 טריליון דולר. ילן אמרה ב-1 במאי כי ארה"ב מסתכנת בהגעה לתקרה בקרנות כבר ב-1 ביוני.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

משבר תקרת החוב מגיעה בזמן מעורער עבור הבנקים, במיוחד אלו האזוריים שנאבקים בחודשים האחרונים לשמור על פיקדונות, תוך שהם מחפשים להימנע ממכירה כפויה של נכסים שירדו בערכם כאשר הפד' החל להעלות במהירות את הריבית בשנה שעברה. לאור המבוי הסתום אליו הגיעו הפוליטיקאים האמריקאיים בנושא, ניתן לראות בהתאם אי יציבות של שוק האג"ח במדינה. התשואה על האג"ח לחודש אחד עמדה על 5.53% ביום שישי, בעוד שהתשואה ל-3 חודשים עמדה על 5.17%. בעוד שהרגולטורים עודדו את הבנקים להחזיק אג"ח ממשלתי לטווח קצר לצרכי נזילות, כל מחזיק שנאלץ למכור ניירות ערך אלה לשוק תנודתי עלול לעמוד בפני הפסדים כואבים.

הדמוקרט שון קסטן הציע כי אי שינוי תקרת החוב בארה"ב עלולה להותיר יותר בנקים חשופים למשבר, במיוחד אם משקלי הסיכון על האג"ח כבר לא יהיו אפס. בהנחה של חיוב של 4% על 4 טריליון דולר של אג"ח, הבנקים יצטרכו לגייס כ-160 מיליארד דולר כדי לקזז את החשיפה. נתון שיגדל ל-320 מיליארד דולר בהתבסס על חיוב מקסימלי של 8%. "העלויות יהיו אדירות".

דירוג האשראי של ארה"ב נמצא כיום בקטגוריית טריפל A הנחשקת, כאשר רק S&P Global הורידה את דירוגה בארה"ב בדרגה ל-AA+ ב-2011 במהלך המשבר הקודם של תקרת החוב. מאיירה רודריגז ואלאדרס, מומחית לתקנות פיננסיות ושותפה מנהלת ב-MRV Associates, אמרה שכל שינוי במשקל הסיכון יהיה תלוי עד כמה דירוג האשראי בארה"ב יירד בעקבות פריצה של התקרה, אבל גם שלבנקים יהיו מעט אפשרויות טובות בתרחיש זה. "אתה יכול לנסות לגייס הון, מעשה שלא ייעשה בזמן פריצת התקרה, או שאתה יכול לנסות להיפטר מנכסים מסוכנים יותר", אמרה. "זה פשוט מחשק בטריטוריה לא ידועה".

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    כולם אינטרסנטים. אין חשש.
    88 15/05/2023 08:47
    הגב לתגובה זו
    1 0
    דמוקרטים ורפובליקנים כאחד מרוויוחים מהר החוב הצומח. עכשיו הכל הצגה לתקשורת. הפוליטיקאים המושחתים משתי המפלגות יעלו את התקרה, עכשיו, ובכל פעם.
    סגור
  • 4.
    אילו ישראל הייתה במצב הזה כל חברות הדירוג היו מורידות
    מנש 15/05/2023 06:47
    הגב לתגובה זו
    1 0
    את הדירוג של ישראל מינוס אחד גדול לכן כל חברות הדירוג הן בלוף אחד גדול.
    סגור
  • 3.
    אתם עדיין עם השטות הזאת ?
    א 15/05/2023 04:34
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לא יקרה כלום התקרה תעלה
    סגור
  • 2.
    מתגבשת תביעה ייצוגית נגד ראשי האנרכיסטים שהמליצו להוציא
    אורית 14/05/2023 21:36
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שהמליצו להוציא כסף לחו"ל. לפרטים לפנות לביבס וחולדאי
    סגור
  • 1.
    לא הבנתי כלום ממה שכתוב
    איציק 14/05/2023 21:21
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אני רק מבין שכל העולם המערבי אוכל יותר, מבזבז יותר ומבלה יותר ביחס לאותו עולם מערבי לפני 30 שנה . כותרות העיתונים גם הן לא שונות מלפני 30 שנה , מנבאות תמיד אפוקליפסיה.. מה שהיה הוא שיהיה
    סגור
  • טען עוד
  • לא רצו שתבין רצו שתפחד (ל"ת)
    לילי 15/05/2023 09:07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות