האינפלציה באירופה מפתיעה לטובה: ירידה ל-6.1%

שיפור גם באינפלציית הליבה - אבל הצפי בשוק הוא עדיין לשתי העלאות ריבית נוספות, במטרה להמשיך להוריד את האינפלציה לתחום היעד של 2%; נשיאת הבנק האירופי: "האינפלציה עדיין גבוהה מדי ותישאר כזו לאורך זמן, נמשיך להעלות את הריבית עד שנהיה בטוחים מספיק שהאינפלציה בדרך לחזור ליעד"
 | 
telegram

האינפלציה השנתית במדינות גוש האירו ירדה ל-6.1% בחודש מאי (שיפור לעומת 7% בחודש אפריל), טוב מצפי הכלכלנים ל-6.3%. מדד המחירים לצרכן רשם עליה חודשית של 0% (טוב בהרבה מהצפי ל-0.6%). מדובר על האינפלציה הנמוכה ביותר מאז פברואר בשנה שעברה.

מדד הליבה עלה ב-0.2% (טוב מהצפי ל-0.8%) ורשם שיעור עליה שנתי של 5.3% (טוב מהצפי ל-5.5%). 

עם זאת, בשוק עדיין מניחים שהבנק המרכזי באירופה, ה-ECB, יעלה את הריבית עוד פעמיים לפחות (הפגישה הבאה שלו תתקיים ב-15 ביוני), בניסיון להמשיך את האינפלציה חזרה ל-2%. הדרך עוד ארוכה להורדת האינפלציה, שכן יותר קל להוריד את הריבית מ-11% מאשר להביא אותה ל-2%. אבל לפחות היבשת בכיוון. מי שאומרת את זה בפה מלא היא נשיאת הבנק המרכזי האירופי, כריסטין לגארד, שאמרה שהאינפלציה עדיין "גבוהה מדי" ו"עומדת להישאר כזו לאורך זמן. אנחנו צריכים להמשיך בתהליך עד שנהיה בטוחים מספיק שהאינפלציה בדרך לחזור ליעד", אמרה היום לגארד. "במקביל, עלינו להעריך בקפידה את עוצמת העברת המדיניות המוניטרית לתנאי המימון, הכלכלה והאינפלציה".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

יואכים נגל, נשיא הבונדסבנק, הבנק הגרמני, אמר בשבוע שעבר כי הוא מצפה ל"מספר" העלאות נוספות על מנת לשלוט באינפלציה.
 

ירידה בקצב האינפלציה באירופה - מעודד, אך לקחת אותו בעירבון מוגבל.

רונן מנחם, הכלכלן הראשי של בנק מזרחי טפחות, אומר בתגובה לנתונים: "מדובר בחדשות מעודדות מגוש האירו – ירידה של ממש בקצב האינפלציה. משום שהנתון עשוי, לכאורה, למתן את המדיניות המוניטרית של הבנק המרכזי של אירופה (ecb), האירו פוחת כנגד הדולר בעקבות הנתון. באותו כיוון, הדולר נתמך גם על ידי הערות של מספר נגידים בארה"ב על כך שהריבית עשויה להמשיך לעלות וגם אם תהיה הפוגה בחודש הבא, העלאות הריבית עשויות להתחדש בהמשך.

"למרות הנתון המעודד, יש לקחת אותו בעירבון מוגבל. ראשית, הפער מיעד האינפלציה של ecb (2%) עדיין גבוה. שנית, לא ניתן להסיק מנתון של חודש בודד לגבי ההמשך, בטח בסביבת מדדים כה תנודתית. שלישית, המדד ללא אנרגיה עלה ב-7% ב-12 החודשים האחרונים. כלומר, התלות במחירי האנרגיה התנודתיים עדיין גבוהה. רביעית, המדד ללא אנרגיה ומזון אמנם עלה פחות, 5.3%, אך מדד זה, המכמת את ליבת האינפלציה, עדיין גבוה פי 2 וחצי מהיעד. קשה ומאתגר יותר לרסן את החלק ה"דביק" של האינפלציה.

"לבסוף, השונות בין מדינות בגוש האירו גבוהה. אמנם בשלוש הכלכלות הגדולות, גרמניה, צרפת ואיטליה, רשמה האינפלציה ירידה של ממש (הייתה 7.6%, 6.9% ו-8.7% וירדה ל-6.3%, 6.0% ו-8.1%), אך במדינות רבות האינפלציה גבוהה יותר ואף דו ספרתית. היות והריבית בגוש האירו תופסת לכולן, עלול הדבר להקשות על ecb למתן משמעותית את העלאות הריבית.

"בשורה התחתונה: חשוב לראות אם הנתון החודשי אכן יבשר על מגמת ירידה באינפלציה. לעת עתה אין להניח כי נתון זה כשלעצמו יבלום את העלאות הריבית בגוש האירו. די סביר להניח כי בשתי הפגישות הקרובות של ה-ECB 7 הריבית תעלה בשיעור של רבע אחוז ותגיע ל-4.00% ו-4.25%, בהתאמה.
 

מחר יתפרסמו נתוני האבטלה בארה"ב

נזכיר שבארה"ב האינפלציה ירדה לאחרונה ל-4.9% ובשוק נותנים כעת סיכוי של 70% לשמירה על גובה הריבית ברמה הנוכחית (5%-5.25%) בפגישת הפד' בעוד שבועיים ו-30% הנותרים צופים העלאת ריבית של רבע אחוז. 

היום פורסמו גם נתוני מאקרו בארה"ב לפיהם מספר מקבלי השכר בסקטור הפרטי בארה"ב עלה ב-278 אלף משרות בחודש מאי, מעל התחזיות ל-180 אלף ונמוך מעט מ-291 אלף בחודש אפריל, כך על פי הסקר של ADP. מספר התביעות הראשונות לדמי אבטלה עמד על 232 אלף משרות, מעט מתחת הצפי ל-235 אלף.

מחר, שישי, יתפרסם דוח התעסוקה הרשמי בארה"ב - נתוני האבטלה כאשר הצפי הוא ל-3.5%, לעומת 3.4% בחודש הקודם.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות