ראשונה לפעול? אילון מאסק טוען שסין תחל להפעיל רגולציה על AI

מנכ"ל טסלה אמר בשיחה בשידור חי ברשת החברתית שלו כי בביקור שלו בסין, בכירים בממשל והוא דנו בסיכוני הבינה המלאכותית והצורך לפקח על התקדמותו של התחום - מה עם ארה"ב?
 | 
telegram
(2)

הבינה המלאכותית כבר כאן, אין בכלל ספק. מעבר ל-ChatGPT של OpenAI (מיקרוסופט) או בארד של גוגל, בכל יום יוצאים פיתוחים ותוכנות חדשות לעולם וכבר לא ניתן לעקוב אחר המצב של התחום. בניגוד לתחומים/פיתוחים אחרים שיצאו לאור בשנים האחרונות, הבינה המלאכותית צומחת בצורה הרבה יותר מהירה, וכמו שאנחנו רואים כיום - אי אפשר לשער היכן נהיה בעוד כמה חודשים, בטח שלא בעוד כמה שנים. בכדי לוודא שהטכנולוגיה לא יוצאת מכלל שליטה ומובילה לאמצעים שיוכלו לפגוע באזרחים או משתמשי האינטרנט, מובילי ה"מהפכה" הזו קוראים בעצמם למדינות להתחיל לקדם את אסדרת התחום.

אחד המוחות המובילים בעולם הטכנולוגיה כיום הוא אילון מאסק, מנכ"ל טוויטר, טסלה וספייס אקס - הוא גם היה המייסד של השתיים האחרונות. חברה נוספת שהיה ממייסדיה היא לא אחרת מהחברה שפתחה בפני העולם את הדלת לבינה המלאכותית - OpenAI. בשיחה בשידור חי שקיים בטוויטר, אמר מאסק כי בביקורו האחרון בסין פגש גורמים בכירים בממשל, איתם שוחח על סכנות הבינה המלאכותית והצורך לפקח עליה ולאסדיר את התחום. "לפי הבנתי מהשיחות הללו סין תחל להטיל רגולציה על הבינה המלאכותית" אמר מאסק.

בחודש פברואר האחרון, הזהיר מאסק כי ה-AI היא "אחד הסיכונים הגדולים" לציוויליזציה. מאסק דיבר אל המשתתפים בפסגת הממשלה העולמית בדובאי, זמן קצר לאחר שהזכיר את הפיתוח של ChatGPT. "זה גם חיובי וגם שלילי ויש לו הבטחה גדולה ויכולת מצוינת", אמר מאסק. אבל, הוא הדגיש כי "עם זה באה סכנה גדולה".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מאסק אינו היחיד שמאמין כי יש להפעיל רגולציה על הבינה המלאכותית, מנכ"ל OpenAI, סם אלטמן, אמר בעצמו בחודש שעבר: "אני חושב שאם הטכנולוגיה תלך למקום לא טוב, המצב יהיה די רע, ואנחנו רוצים לדבר על כך בקול. אנחנו רוצים לעבוד עם הממשלה (ממשלת ארה"ב) כדי שזה לא יקרה".

בעזרת הבינה המלאכותית ניתן לזייף מסמכים, תמונות ואף סרטונים, מה שעלול להוביל להטעיות משמעותיות של אזרחים, מבלי שהם אפילו יוכלו לדעת. אותן היכולות עלולות לאפשר למשל להטות את דעת הבוחרים לפני בחירות לנשיאות ובמצב הנוכחי, אין מי שימנע מקרה כזה או אחר. בחודש שעבר הבית הלבן שחרר רשימה של מאמצים אותם הוא מבצע בניסיון לוודא שתחום הבינה המלאכותית נחקר, מפותח ויוצא לפועל בצורה שתשמור על זכויות האזרחים, אך כידוע, שום צעדים משמעותיים עוד לא ננקטו.

במהלך ביקור שלו בישראל השבוע, אמר אלטמן כי לישראל תפקיד "עצום" בהפחתת סיכונים מהבינה המלאכותית. אלטמן הגדיר את הביקור בישראל, שמחקר מאוניברסיטת סטנפורד דירג אותה בין חמש המדינות המובילות בפיתוח מערכות למידת מכונה משמעותיות, כ"מיוחד עבורו". "אני נרגש מהטיול שלי ברחבי העולם, פגשתי מנהיגי עולם, ראיתי את ההתחשבות, ההתמקדות והדחיפות בהבנת הצורך בהפחת הסיכונים העצומים האלה", אמר אלטמן במהלך הפגישה עם הנשיא הרצוג. "מדהים לראות את האנרגיה בשימוש בטכנולוגיה וביתרונותיה החיוביים, ואני בטוח שישראל תמלא תפקיד ענק בכך".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    סין מבצעת רגולציה גם לחמצן שנושמים
    ישראלי 08/06/2023 14:42
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ברמה של בדיחה של אלון מאסק ברור שהם עושים רגולציה כך שהעבדים שלהם לא יוכלו לקבל שום אינפורמציה שהשלטון הדקטטורי לא אישר להם לקבל
    סגור
  • 1.
    מלקקי הפינכה השמאל-פרוגרסיב. בא להקיא. (ל"ת)
    כלכלן 07/06/2023 00:36
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות