המשבר בין ארה"ב לסין: איך חברות ובתי השקעות מכינים עצמם לבאות?
ההתדרדרות ביחסים בין המעצמות והעובדה שסין צמחה רבות ונמצאת סוף סוף במצב של לאתגר את ארה"ב, מכריחה את החברות הבינלאומיות שתקועות באמצע ואת בתי ההשקעות לצאת עם תוכניות חדשות על מנת להקטין את הסיכונים במקרה של החמרה.
קרן ההשקעות סקויה, המוכרת בעיקר מהשקעותיה באפל ואירביאנדבי, יצאה בהחלטה לפצל את העסק שלה בסין ל-3 חברות שונות על מנת לפזר סיכונים, כשאחת תתמקד בסין, השנייה בהודו ודרום מזרח אסיה והשלישית בארצות הברית. לפי הוול סטריט ג'ורנל, החברה שכרה מומחים לביטחון לאומי על מנת שיבחנו מקרוב את ההשקעות שביצעה בסין בתחומים כמו מחשוב קוואנטי ובינה מלאכותית. שני התחומים הללו כידוע נמצאים בראש סדר העדיפויות מבחינת מגבלות גם בארה"ב וגם בסין כשהם רואים את מערכת היחסים ביניהם יותר ויותר דרך עדשת הביטחון הלאומי.
המהלך מגיע בזמן שמשקיעים רבים בוחנים מחדש את השקעותיהם בסין, לאור השינוי במערכת היחסים. מנהלי השקעות רבים מקצים פחות השקעות לסין. במדד השווקים המתעוררים MSCI העלו חששות לגבי התחזית הכלכלית ארוכת הטווח של סין והמצב הגיאופליטי.
"המהלך של סקויה הוא עוד ביטוי להפחתת סיכונים. מנהלי קרנות מסביב לעולם מנסים לנקות את תיקי ההשקעות שלהם מהסיכונים בסין." אמר סטיבן רואץ' לשעבר יו"ר מורגן סטנלי אסיה. חברות גלובליות רבות התחילו גם הן לפזר את שרשרת האספקה שלהן ולבחון מחדש השקעות חדשות בסין, תוך כדי שהן בוחנות את הנכסים הקיימים שלהן במדינה ובודקות איך הן יכולות להיפגע במקרה של החרפת המשבר כשהתחום שיהיה בן הראשונים להיפגע יהיה כנראה תחום המוליכים למחצה.
מצעד המנהלים שהגיעו בשבועות האחרונות לביקור ראשון בסין מאז הקורונה, חיזקו את הרעיון שחברות בינלאומיות מוצאות וימצאו דרכים לנווט במשבר בין המעצמות. מנכ"ל ג'יי פי מורגן ג'ימי דיימון, תיאר את המצב בסין כ-"מורכב הרבה יותר מבעבר" והיה האחרון שאמר שהוא לא רואה ניתוק מסין, אלא ניסיון להפחתת סיכונים. נציגים אמריקאים שמנסים ליצור קרקע למערכת היחסים הדגישו שהם מחפשים דרכים למזער את הסיכונים, במקום לדחוף לסכסוך עם הכלכלה השנייה בגודלה בעולם או להתנתק ממנה לחלוטין.
אילון מאסק שוחח בביקורו האחרון בסין עם שר החוץ הסיני ובישר לו על מוכנות טסלה TESLA INC +3.07% TESLA INC 320.72 +3.07% סגירה:0 פתיחה:310.52 גבוה:324.68 נמוך:309.22 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: להרחיב את עסקיה בסין וציין כי האינטרסים של ארצות הברית וסין כרוכים זה בזה וכי הוא נגד ניתוק הקשרים. "סין תמשיך לקדם את פתיחתה לעסקים והיא מחויבת לייצר סביבה עסקית מכוונת שוק, חוקית ובינלאומית שתהיה טובה עבור חברות מכל העולם, כולל טסלה", נכתב בהודעת ממשלת סין.
"בעוד המתחים הגיאופוליטיים בין ארצות הבריות וסין הולכים וגוברים, טסלה, כמו גם אפל, מוצאות את עצמן על חבל דק, בניסיון לאזן את עצמן, כשסין ממשיכה להיות שוק חיוני הן בהיצע והן בביקוש". כתב אנליסט וודבוש דן איבס. סין נחשבת שוק חשוב מאוד עבור טסלה. זהו השוק הגדול ביותר בעולם לרכבים חדשים ורכבים חשמליים חדשים, כשמכירות הרכבים החשמליים בסין הגיעו ל-4.5 מיליון יחידות בשנת 2022. לפי אנליסט סיטי ג'ף צ'ונג, המכירות עוד צפויות לגדול ב-30% בשנת 2023.
גם באפל
APPLE
-1.41%
APPLE
225
-1.41%
סגירה:0
פתיחה:226.27
גבוה:226.92
נמוך:224.27
מחזור:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
החלו לפעול וסגרו לאחרונה עסקת ענק עם יצרנית השבבים האמריקאית ברודקום
BROADCOM INC
-3.25%
BROADCOM INC
164.84
-3.25%
סגירה:0
פתיחה:168.55
גבוה:169.14
נמוך:163.44
מחזור:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
, במטרה להתאים עצמה למציאות הגיאו-פוליטית, ובמיוחד למלחמת השבבים, העומדת במרכז מאבק הסחר המתמשך בין סין לארצות הברית בשנים האחרונות. כמו כן בשנים האחרונות פועלת אפל בכדי לגוון בהדרגה את שרשרת האספקה שלה, תוך הסתמכות גוברת על מפעלים במדינות כמו הודו וויאטנם. בשנה שעברה הודיעה החברה כי תרכוש מוליכים למחצה ממפעל שנבנה באריזונה על ידי ענקית ייצור השבבים הטיוואנית TSMC. כמו כן היא הודיעה על כוונתה לרכז את הייצור של האייפון 14 בהודו, אבן דרך משמעותית באסטרטגיה של החברה לגיוון הייצור מחוץ לסין.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.לא עוד הרבה זמן ...ישברו לסינים את הפרצוףהריבית בדרך ל 6% 07/06/2023 00:27הגב לתגובה זו0 0ביי ביי נדלןסגור