האוקיינוסים ברחבי העולם נמצאים בסכנה - מה זה אומר למשקיעים?

האוקיינוסים הם המערכת האקולוגית הגדולה בעולם, הם מכסים 70% משטח כדור הארץ, הם ביתם של כ-80% מכל החיים ומייצרים 50% מהחמצן שאנו נושמים. לפי הדוח האוקיינוסים סופגים 30% מהפחמן הדו חמצני המיוצר על ידי בני האדם ולוכדים כ-90% מהחום שנוצר מהפליטות הללו
 | 
telegram

לפי דו"ח חדש, האוקיינוסים ברחבי העולם נמצאים תחת סכנה שיכולה להשפיע על החיים שלנו ולסכן הכנסות של טריליוני דולרים. כמו ברוב המצבים הקשים גם במצב הנוכחי קיימות הזדמנויות השקעה.

לפי הדו"ח של Citi Global Perspectives and Solutions, הכנסות בגובה של 4.3 טריליון דולר נמצאים בסכנה בעקבות נזקים שנגרמו לסביבה הימית כתוצאה מדיג ואובדן בתי גידול. בנוסף, הכנסות בגובה של 27 טריליון דולר נמצאים בסיכון בעקיפין מגורמים אחרים כמו זיהום ופליטת גזי חממה. בכל מה שקשור לזיהום, פלסטיק נחשב כמזיק הגדול ביותר למגוון הביולוגי של האוקיינוסים ולמערכות האקולוגיות. הניתוח התבסס על הכנסות של 48 אלף חברות משנת 2021 מכל המגזרים, לא רק בתעשיות הקשורות לאוקיינוסים.

"בריאות האוקיינוסים קשורה באופן מהותי לשינויי האקלים," אמר יינג צ'ין, אנליסט ב-Citi Global Insights והמחבר הראשי של הדו"ח. "זהו לא נושא נישה, זה קשור להמון נושאי קיימות והמגמות המפתחות וקיימות המון הזדמנויות בכל מה שקשור לאוקיינוסים שהמשקיעים הרגילים כנראה לא מודעים להן. "הכימיה של האוקיינוסים משתנה כשההחמצה (acidification) גוברת בקצב חסר תקדים, אמרו מסיטי. עד סוף המאה הנוכחית, האוקיינוס צפוי להיות חומצי יותר ב-150% מכפי שהוא כעת בהתבסס על הנחה של "עסקים כרגיל", מה שמהווה איום משמעותי על החיים בים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אומנם קיימים המון סיכונים, מהאיום של עליית פני הים והרס בתי גידול בחופים ועד לשיבושים בשרשרת האספקה וזיהום, אך יש גם המון הזדמנויות בכלכלת האוקיינוסים, כולל בתעשיות מתעוררות של אנרגיה מתחדשת ימית ולכידה ואגירת פחמן ׁ(CCS). הטכנולוגיות ללכידת פחמן דו חמצני מתהליכים תעשייתיים ואחסונו לצמיתות בתצורת סלע מתחת לאדמה הפכה לתשובה מרתקת לצורך בעולם לרסן במהירות את פליטת גזי החממה ולבלום את ההתחממות הגלובלית. נורבגיה נחשבת המובילה בתחום ה-CCS כשבשנת 2021 השיקה תוכנית בשם "Longship" על שם הסירות הוויקינגיות. התוכנית כוללת לכידה של פחמן, הובלה ואחסון מתחת לקרקעית הים.

גם קיבולת הרוח בים גדלה בעקביות בעשור האחרון, מ-3GW ב-2010 ל-34GW ב-2020. היא צפויה להגיע ל-380GW בשנת 2030 ומעלה מ-2,000GW ב-2050. ענקיות הנפט כדוגמת SHELL PLC +1.17% SHELL PLC 2,561 +1.17% SHELL PLC סגירה:0 פתיחה:2,527 גבוה:2,574.6 נמוך:2,522.5 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: BP, Shell ו-Equinor EQUINOR ASA +1.14% EQUINOR ASA 23.96 +1.14% EQUINOR ASA סגירה:0 פתיחה:23.71 גבוה:24.35 נמוך:23.61 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: כולן משקיעות ברוחות הימיות.

האוקיינוסים הם המערכת האקולוגית הגדולה בעולם, הם מכסים 70% משטח כדור הארץ, הם ביתם של כ-80% מכל החיים ומייצרים 50% מהחמצן שאנו נושמים. לפי הדוח האוקיינוסים סופגים 30% מהפחמן הדו חמצני המיוצר על ידי בני האדם ולוכדים כ-90% מהחום שנוצר מהפליטות הללו. "קשה להפריז בחשיבותו של אוקיינוס בריא עבור כדור הארץ, החברה והכלכלה הגלובלית שלנו", כתבו מחברי הדו"ח.


תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות