
אינטל נפלה ב-6% למרות תכנית צמצום הוצאות של 10 מיליארד דולר
מניית אינטל INTEL CORPORATION נפלה אתמול ב-6%, לאחר שהחברה עדכנה את המשקיעים על התכנית שלה להפוך למתחרה אמיתית של טייוואן סמיקונדקטור בנושא ייצור השבבים.
על פי הדיווח החדש, החברה תנסה לקצץ עד 10 מיליארד דולר מהעלויות בשלוש השנים הקרובות. גם מניות של חברות שבבים אחרות ירדו אמש על רקע ירידה במניות הטכנולוגיה.
בעדכון האחרון הסביר סמנכ"ל הכספים של אינטל, דיוויד זינסנר, כיצד החברה תשנה בקרוב את האופן שבו היא מדווחת על תוצאותיה הכספיות. לטענתו, מבנה הדיווח החדש יכול גם לסייע גם לקצץ את העלויות שהיא מתכננת בשלוש השנים הקרובות.
במסגרת המודל החדש, נתוני הרווח וההפסד של קבוצות הייצור באינטל ידווחו לראשונה באופן נפרד ועצמאי. החל מהרבעון הראשון של 2024, אינטל תדווח בדוחות הכספיים שלה על הרווח וההפסד מפעילות הייצור שלה לצד נתונים מקבוצות המוצרים האחרות שלה בתחומי מחשוב אישי, מרכזי נתונים ו-AI, Network and Edge וכל השאר.
- סין מפילה את אנבידיה ומניות השבבים - מיציבות לירידות של 4%
- עוד הורדת המלצה: AMD ממשיכה לפגר אחריי אנבידיה
אם אינטל תצליח להתחרות עם טיוואן סמיקונדקטור, היא תוכל להכניס הרבה מאוד כסף מחוזים להסכם ייצור שבבים עבור חברות כמו אפל, נבידיה וקוואלקום, שאינם מייצרים בעצמם ובוחרים לעתים קרובות בייצור דרך טיוואן סמיקונדקטור או סמסונג. אינטל צופה שההכנסות מהשבבים שלה יתרמו ליחידה בשנה הבאה הכנסות של 20 מיליארד דולר.
אינטל הודיעה אתמול כי היא מתכננת למכור 20% מחברת בת אוסטרית, IMS Nanofabrication, לחברת ההשקעות הפרטיות Bain Capital, בעסקה שמוערכת ב-4.3 מיליארד דולר. "זו תתברר כאחת הרכישות הטובות ביותר שעשינו אי פעם, בהתחשב ברמת הערכת השווי וההשקעה הזו", אמר זינסנר.
AMD, המתחרה העיקרית של אינטל, ירדה בכמעט 6%, בעוד שקוואלקום ירדה ביותר מ-3%. נבידיה, שזכתה לאחרונה לחיזוק בגלל נושא הבינה המלאכותית, ירדה בפחות מ-2%.
כאמור, אינטל ציינה כי היא מצפה להפוך לפאונדרי הפנימי השני בגודלו בשוק כבר בשנה הבאה עם הכנסות מייצור של יותר מ-20 מיליארד דולר, והדגישה את מטרתה להיות הפאונדרי החיצוני השני בגודלו עד לשנת 2030.
- נגד המגמה: למה גיימסטופ עולה בזמן שהשוק נופל?
- המגמה השלילית נמשכת: הנאסד"ק נופל ב-3.7%, אינטל נופלת ב-8%
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
כיום, כ-20% מהסיליקון של אינטל מיוצר באופן חיצוני, ובאמצעות המודל החדש החברה שואפת להגיע לרווח גולמי של 60% ללא GAAP ורווח תפעולי של 40%. בנוסף, משום שהמודל החדש מחייב את היחידות העסקיות במחירי השוק המבוססים על משך הבדיקה, אינטל מצפה ששלב תכנון הטרום-סיליקון יקצר את הזמנים באופן משמעותי וייצר חיסכון של כ-500 מיליון עד מיליארד דולר בשנה.