לקראת עונת הדוחות בוול סטריט - אופנהיימר ממליצים על רוב הבנקים הגדולים, אבל פחות על גולדמן זאקס, מורגן סטנלי וסיטי
מניות המגזר הבנקים בארה"ב הציגו מתחילת השנה ביצועי חסר ניכרים. מדד הבנקים השלים ירידה של 23% במדד הבנקים (BKX) לעומת עליה של 14% במדד ה-S&P500 ושל 37% בנאסד"ק. הסיבה הייתה הנפילה של הבנק האזורי סיליקון וואלי (SVB), הנפילה של בנק קרדיט סוויס השוויצרי והחשש מקריסה של בנקים נוספים - כאשר החשש הוא מתאונת שרשרת בכל הבנקים. בינתיים זה לא קרה אבל מניות הבנקים לא מצליחות להתאושש מאז אותו 'מרץ השחור' שהפיל אותם תוך כמה ימים ב-25%.
באופנהיימר לא חוששים ליציבות הבנקים ומנסים להרגיע ולומר שיש "בסיס פונדמנטלי יציב וכי תוצאות המגזר הבנקאי אינן מצביעות על סימני משבר, עם שיפור ברווח מהריבית כתוצאה מעליית ריבית הפד', יציבות במצב הפיקדונות למרות ריביות נמוכות על פיקדונות הציבור, ואיתנות פיננסית חזקה".
כריס קוטובסקי, אנליסט הבנקים הראשי באופנהיימר, מעריך שהירידות הן הזדמנות - ואם הוא צודק, זה יעזור לבית ההשקעות הישראלי אלטשולר שחם, שיש לו חשיפה למניות הללו (ולכן לא נהנה בחודש האחרון מהעלייה בטכנולוגיה)
לדברי קוטובסקי, הבנקים "נסחרים בדיסקאונט של כ-50% ביחס מכפיל הרווח של שוק המניות הכללי" ולכן באופנהיימר שומרים על המלצת 'תשואת יתר' למניות הבנקים ג'יי פי מורגן (JPM), בנק אוף אמריקה (BAC), ו-UBS.
לדברי אופנהיימר, "מניות הבנקים בארה"ב סובלות בשנה האחרונה מסנטימנט שלילי, עם ירידה במדד ה-BKX של כ-47% מתחילת 2022 וירידה של 23% מתחילת השנה הנוכחית, ביצועי חסר אדירים לעומת מדד ה-S&P500 הרחב. זאת למרות שבמהלך השנה האחרונה הגדילו הבנקים האמריקאים את רווחיותם ב-38%, לאור ההשפעה החיובית של העלאת הריבית בארה"ב, שקיזזה במידה רבה את החולשה בפעילות בנקאות השקעה".
הירידה במניות הבנקים מפתיעה, שכן "במקביל, הצליחו הבנקים לשמור על ריביות נמוכות על פיקדונות הציבור, ובכך נהנו מהרווח בין ריבית על ההלוואות (מרביתן צמודות ליבור) לבין ריבית אפסית על פיקדונות, וזאת ללא בריחת פיקדונות מאסיבית לאפיקי קרנות כספיות וחברות אשראי צרכני ופינטק.
"מצב הפקדונות נותר יציב לאורך השנה האחרונה, כאשר היחס בין הלוואות לפקדונות Loan-to-Deposit Ratio עומד כעת על 70%, נמוך מרמתו בטרם מגפת הקורונה (75%) ונמוך משמעותית בהשוואה לתקופת המשבר הפיננסי הגדול של 2008. מצב זה מעיד על חוסן פיננסי חזק של הבנקים ועל עודפי נזילות גבוהים, כנגד חששות המשקיעים מחזרת המשבר. במקביל, יחס הלימות הון של הבנקים Basel III CET1 Ratio צפוי להמשיך במגמת השיפור לאורך כל שנת 2023, עם ממוצע של 12.7% בקרב שמונת הבנקים הגדולים בארה"ב".
יציבות ברווחים של הבנקים הגדולים
האנליסטים באופנהיימר צופים ברבעון השני 2023 יציבות ברווח המצרפי מהריבית עבור הבנקים הגדולים, אם כי מורידים את תחזיותיהם לגבי חטיבות בנקאות השקעה, עם הורדת תחזיות חדה במיוחד עבור בנקי ההשקעות גולדמן זאקס (GS), מורגן סטנלי (MS) וסיטי בנק (C), עקב חולשה בפעילות המסחר והחיתום.יחד עם זאת, התחזית להפסדי האשראי ברבעון השני 2023 נותרת בעינה, שיעור מחיקות NCO – Net Charge-Off של 0.6%, עליה לעומת הממוצע של 2022, אך רמה נמוכה יחסית היסטורית.
במודל המצרפי, צופים האנליסטים בשנת 2023 כולה צמיחה שנתית של 4.4% בהלוואות ושל כ-14% ברווח מהריבית, צמיחה של 9% בסך ההכנסות (בהתחשב בחולשת פעילות שוק ההון) וצמיחה של 13% ברווח למניה. "למרות שבשנת 2024 צפויה התמתנות במגמות צמיחה אלה, בהתאם לתחזית להורדת הריבית ולהאטה כלכלית, הדבר עדיין אינו מצדיק, לדעתנו, את תמחור החסר הנוכחי העמוק של מניות המגזר הבנקאות, הנסחרות בדיסקאונט של כ-50% למכפיל רווח של מדד ה S&P500, זאת בהשוואה לדיסקאונט ארוך טווח של 20%-30%.
"אנו משמרים את המלצותינו 'תשואת יתר' על מניות הבנקים JPM, BAC, C, ו-UBS וכן על מניות בנקי השקעות GS ו-MS ומעדכנים את מחירי היעד בהתאם להנחת דיסקאונט היסטורי של 20%-30%, בהתאם לרמת הסיכון של כל בנק במסגרת הסיקור של אופנהיימר. אנו רואים את פוטנציאל האפסייד המירבי למניות הבנקים המסחריים, במיוחד מניית USB המדורגת 'תשואת יתר' עם מחיר יעד של 70 דולר, כנגד פוטנציאל עליה קטן יחסית למניות בנקי השקעות GS ו-MS", נכתב.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה