האם הבורסה ביפן עדיין מעניינת אחרי עלייה של 30%?
לאחר זמן רב של קיפאון, שוק המניות של טוקיו עולה מחדש ומתחילת השנה הניב תשואה פנומנלית של מעל 30%. וורן באפט הביע את אמונו בשוק היפני והגדיל את אחזקותיו בחברות יפניות.
עם האוכל בא התיאבון. משקיעים מזרימים כספים לקרנות שמשקיעות ביפן כשהקרן היפנית של בלאקרוק חוותה זינוק משמעותי בכניסות הכספים בתקופה האחרונה. הסיבה לעלייה הפתאומית בהתעניינות ולעליות השערים היא שחברות יפניות מדווחות על ביצועים טובים ובמקביל משקיעות כספים כדי לייצר צמיחה בהמשך. מעבר לכך, הן מגדילות את היקף הדיבידנדים למשקיעים.
225 החברות הרשומות במדד הניקיי הגדילו ב-2022 דיבידנדים ובמקביל השלימו רכישות חוזרות של מניות בסכום שיא של 8 טריליון ין (71 מיליארד דולר). רכישה עצמית שקולה במובנים רבים לחלוקת דיבידנדים ולמרות שהמספרים האלו צנועים יחסית לארה"ב שבה היקף הרכישות החוזרות-רכישות עצמיות ודיבידנדים מעל טריליון דולר בשנה, הם עדיין מעידים על צמיחה משמעותית מ-2021, עלייה של 51% בדיבידנדים.
המגמה החיובית בתשואות בעלי המניות צפויה להימשך, כפי שמעידה ההחלטה של הונדה לחלק דיבידנד שיא של 150 ין למניה בשנת הכספים המסתיימת במרץ 2024. Citizen Watch הודיעה גם היא על תוכנית רכישה חוזרת בשווי 65.59 מיליארד ין, הגדולה ביותר אי פעם עבור שנת כספים יפנית. עם זאת, UFJ Financial Group, המלווה הגדולה ביותר ביפן, עצרה זמנית את הרכישה החוזרת של מניותיה עקב אי ודאות בכלכלה העולמית.
רכישה חוזרת של מניות בדרך כלל תורמת למחיר המניה, וזה התבטא בעלייה של 45% אצל הונדה וסיטיזן וואטצ' אחרי הרכישה החוזרת שלהם. ועדיין - האנליסטים סבורים שיש עוד מקום לעלות כשהם מתייחסים בעיקר לעובדה שכמעט 45% מהחברות בניקיי נסחרות מתחת להון העצמי שלהן, לעומת 5.2% בלבד ב-S&P 500.
יחס הון מתחת לאחד מבטא הערכת חסר ו/או חוסר אמון המשקיעים בסיכויי הצמיחה והרווחיות של החברה. על רקע זה, הבורסה של טוקיו מציעה לחברות להשקיע במחקר ופיתוח ובהון אנושי כדי לשפר את הצמיחה ולשדר למשקיעים צמיחה ורווחיות בעתיד. בנוסף, רכישה עצמית ודיבידנדים מקטינות את הדיסקאונט על ההון העצמי וכן משדרות לבעלי המניות את אמון הנהלת החברה במניות החברה, וכך בעצם גורמות למשקיעים להתעניין ולרכוש את מניות החברה. עליית המחיר מעלה כמובן את השווי ואת היחס - מכפיל ההון.
במילים אחרות, ההתעניינות הגוברת במניות היפניות מעבר לשיפור בתוצאותיהן, מיוחסת לעובדה הפשוטה שהן נסחרו במכפילי הון נמוכים ששידרו אטרקטיביות. המכפילים האלו בהמשך לעלייה מתחילת השנה, עלו ועדיין הם נמוכים בהשוואה עולמית.
הניקיי שעלה כאמור במעל 30% מתחילת השנה, עקף את ה-S&P 500 שעלה ב-16%. הניקיי נמצא מעל 33 אלף נקודות, לראשונה אחרי 33 שנים והוא רחוק 15% מתחת לשיא כל הזמנים של 1989.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה