כדי לעודד השקעות: יפן תקדם רגולציה מרוככת עבור בינה מלאכותית

הממשלה היפנית ממשיכה בניסיונותיה לחזק את מעמדה העולמי בכל הקשור לטכנולוגיה וצפוה לשתף פעולה עם האיחוד האירופי בתחום, אך לא צפויה לקבל את דרישתה לרגולציה מחמירה על פלטפורמות בינה מלאכותית
 | 
telegram

הרשויות ביפן נוטות להציג רגולציה מרוככת להסדרת השימוש בבינה מלאכותית (AI) ביחס למדיניות האיחוד האירופי. זאת על רקע ניסיונותיה לחזק את מעמדה הטכנולוגי, במטרה להגביר את הצמיחה הכלכלית ולהפוך אותה למרכיב מרכזי בשרשרת האספקה של השבבים המתקדמים.

על פי הדיווחים, המטרה של היפנים היא לגבש עד סוף השנה מתווה מדיניות ביחס לבינה מלאכותית. המתווה צפוי להיות דמה יותר לגישה של ארה"ב, מאשר המדיניות המחמירה של האיחוד האירופי. הדיווח מגיע על רקע ביקור של ראש התעשייה של האיחוד האירופי, תיירי ברטון, בטוקיו במטרה לקדם את הגישה של האיחוד ביחס לרגולציית בינה מלאכותית, וכן להעמיק את שיתוף הפעולה בין הצדדים בכל הקשרו לייצור מוליכים למחצה.

יו"ר מועצת אסטרטגיית הבינה המלאכותית של הממשלה, פרופ' יוטאקה מטסואו מאוניברסיטת טוקיו, כינה את כללי האיחוד האירופי "קצת נוקשים מדי", וטען כי הדיונים עם האיחוד האירופי, "הם פחות על איך לקדם חדשנות ויותר על איך לגרום לחברות גדולות לקחת אחריות". ברטון מצדו אמר כי "יש דברים מעוררי דאגה, אני חושב שהדברים האלה צריכים להדאיג כל דמוקרטיה".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אל מול הניסיונות האירופים להטיל פיקוח מחמיר על התחום, הבינה המלאכותית טומנת בחובה פוטנציאל עבור יפן. היא עשויה לסייע למדינה להתמודד עם הקיטון בכמות באוכלוסייה שגורמת למחסור בכוח אדם. כמו כן זה עשוי לעורר ביקוש לשבבים מתקדמים, שהמיזם בגיבוי הממשלה Rapidus מתכנן לייצר כחלק ממדיניות תעשייתית, שמטרתה להחזיר את ההובלה האבודה של יפן בטכנולוגיה.

בשבוע שעבר, הגישה קרן JIC  (Japan Investment Corp), הנתמכת על ידי ממשלת יפן הצעת רכש עבור חברת JSR היפנית, המייצרת ציוד לייצור מוליכים למחצה החברה תמורת סכום שיא של 1 טריליון ין (7 מיליארד דולר). זאת כחלק מהניסיונות של ממשלת יפן, לשוב ולחזק את מעמדה בשרשרת האספקה לייצור שבבים. בסוף שנות ה-80 החזיקה המדינה בכ-50% משוק המוליכים למחצה, אך בעשורים האחרונים הלך ונשחק מעמדה לכדי שליטה של כ-10% בלבד מהשוק. כעת, שואפת המדינה להכפיל את מכירות השבבים המיוצרים בה לסכום של 15 טריליון ין (105 מיליארד דולר) עד 2030, על ידי עידוד השקעות.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות