שרת האוצר של ארה"ב תבקר בסין - תצליח למנוע החמרה ביחסים?
שרת האוצר של ארצות הברית ג'נט ילן, תבקר בסין במטרה לנסות ולמנוע את הידרדרות היחסים בעקבות המתחים האחרונים בין המעצמות בכל הקשור למסחר, טכנולוגיה וטיוואן.
הביקור מגיע בעקבות חשש גדול שמא הכלכלה העולמית תתפצל לאחר עשרות שנים של גלובליזציה. חברות אמריקאיות כמו אפל החלו להעביר את הייצור שלהן מסין למדינות אחרות ויחד עם ההגבלות על תעשיית המוליכים למחצה המצב בין המדינות רק מידרדר. ילן אמרה כמה וכמה פעמים בחודשים האחרונים כי לשתי המדינות יש המון מה להרוויח מהמשך שיתוף הפעולה. כלכלת סין התקשתה להתאושש מההסרה המאוחרת יחסית של הגבלות הקורונה.
הבעיה הגדולה במערכת היחסים בין המעצמות היא איך כל אחת מהן כנראה רואה אותה. ארה"ב מתארת את מערכת היחסים עם סין כתחרותית, הדורשת ביטול סיכונים על מנת לאפשר שרשרת אספקה גמישה ובטוחה יותר, תוך מציאת אזורים מוסכמים בהם שתי המדינות יכולות להתחרות. בסין לעומת זאת, רוצים שארה"ב תכיר בסין כ-"שחקן לגיטימי בעניינים הגלובליים" לפני שתסכים לדבר על שיתופי פעולה כלשהם. התקווה היא ששני הצדדים יצליחו "לגדר" את המחלוקות שנופלות תחת ביטחון לאומי מלהשפיע על היחסים שלהם, דבר שכנראה לשתיהן יש אינטרס בו בהתחשב במצב הכלכלות שלהן.
באוקטובר האחרון ממשל ביידן הודיע כי הוא פועל על מנת לגבש חוקים חדשים שיגבילו מכירות שבבי בינה מלאכותית לסין, זאת לאחר שבשנה שעברה אמרו בבית הלבן כי הם מעוניינים לפעול על מנת לפגוע ביכולות הבינה המלאכותית של סין. הדיווח גרם לאנבידיה לייצר גרסה של השבבים שלה בעלת ביצועים נמוכים יותר שתימכר בשוק הסיני, אך נראה שגם השבבים הללו יאסרו למכירה.
בארה"ב עובדים גם על צו שיגביל השקעות של אמריקאים בסין בעיקר בכל בכל מה שקשור לבינה מלאכותית ותעשיית המוליכים למחצה. הקושי העיקרי של ארה"ב הוא להבין באילו חברות המפתחות מוצרים מבוססי בינה מלאכותית קיים סיכון ליישום צבאי או מעקב המוני, לעומת שימוש מסחרי. ללא הגדרה ברורה, קיים החשש שהצו ישפיע ללא כוונה על כמעט כל החברות הסיניות, דבר שהממשל מנסה להימנע ממנו ולכן צפויים לעבור חודשים עד שהצו יכנס לפעילות.
בחודש שעבר ראו בסין ביקורים רבים כשגם מזכיר ארה"ב אנתוני בלינקן ביקר בסין וניפגש עם נשיא סין שי ג'ינפינג וגם מנהלים מחברות רבות הגיעו לביקור ראשון בסין מאז הקורונה. הביקורים חיזקו את הרעיון שחברות בינלאומיות מוצאות וימצאו דרכים לנווט במשבר בין המעצמות. מנכ"ל ג'יי פי מורגן ג'ימי דיימון, תיאר את המצב בסין כ-"מורכב הרבה יותר מבעבר" והיה האחרון שאמר שהוא לא רואה ניתוק מסין, אלא ניסיון להפחתת סיכונים. נציגים אמריקאים שמנסים ליצור קרקע למערכת היחסים הדגישו שהם מחפשים דרכים למזער את הסיכונים, במקום לדחוף לסכסוך עם הכלכלה השנייה בגודלה בעולם או להתנתק ממנה לחלוטין.
באפל
APPLE
-1.41%
APPLE
225
-1.41%
סגירה:0
פתיחה:226.27
גבוה:226.92
נמוך:224.27
מחזור:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
סגרו לאחרונה עסקת ענק עם יצרנית השבבים האמריקאית ברודקום
BROADCOM INC
-3.25%
BROADCOM INC
164.84
-3.25%
סגירה:0
פתיחה:168.55
גבוה:169.14
נמוך:163.44
מחזור:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
, במטרה להתאים עצמה למציאות הגיאו-פוליטית, ובמיוחד למלחמת השבבים, העומדת במרכז מאבק הסחר המתמשך בין המדינות. כמו כן בשנים האחרונות פועלת אפל בכדי לגוון בהדרגה את שרשרת האספקה שלה, תוך הסתמכות גוברת על מפעלים במדינות כמו הודו וויאטנם. בשנה שעברה הודיעה החברה כי תרכוש מוליכים למחצה ממפעל שנבנה באריזונה על ידי ענקית ייצור השבבים הטיוואנית TSMC. כמו כן היא הודיעה על כוונתה לרכז את הייצור של האייפון 14 בהודו, אבן דרך משמעותית באסטרטגיה של החברה לגיוון הייצור מחוץ לסין.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.תדבר גם על עסקת אינטל טאואר? (ל"ת)הדייג 04/07/2023 06:23הגב לתגובה זו1 0סגור