לפני ביקור ילן: המהלומות בין סין לארצות הברית נמשכות
קרב המהלומות בין בייג'ינג לוושינגטון נמשך. אתמול דווח שארה"ב מתכוננת לצמצם את הגישה של חברות סיניות לשירותי מחשוב ענן. מנגד, הממשל הסיני הודיע על הגבלה בייצוא של המתכות גרמניום וגליום, הקריטיות לתעשיות טכנולוגיות שונות. ברקע, הביקור מחר של שרת האוצר האמריקאית, ג'נט ילן, אשר נועד להוריד את גובה הלהבות.
לקריאה נוספת
> המלחמה הקרה בין סין וארה"ב - שלב אחרי שלב והאם סין בעמדת מפתח?
> שרת האוצר של ארה"ב תבקר בסין - תצליח למנוע החמרה ביחסים?
אתמול דיווח הוול סטריט ג'ורנל, כי הממשל האמריקאי עשוי לדרוש מספקי שירותי ענן לקבל אישור ממשלתי, עבור אספקת שירותים לחברות סיניות הפועלים בתחום הכשרת מודלים של בינה מלאכותית. בין החברות הללו ניתן למנות חלק מענקיות הטכנולוגיה האמריקאית כולל אמזון המפעילה את Amazon Web Services ומיקרוסופט המפעילה את Microsoft Azure.
הצעד הצפוי, הוא שלב נוסף בהגבלות שמטיל ממשל ביידן שנועדו להגביר את הפיקוח על הייצוא של טכנולוגיות מתקדמות לסין, ובפרט שבבי בינה מלאכותית. זאת כחלק מהניסיונות להגביל את יכולות הפיתוח של יריבתה, כחלק מהמאבק הגיאופוליטי והכלכלי בין המעצמות. בשבוע שעבר דווח, כי הממשל האמריקאי שוקל להטיל הגבלות חדשות על יצוא שבבי בינה מלאכותית לסין. לפי ההצעה של משרד המסחר, ארה"ב תשנה את בקרת הייצוא כדי להקשות על מכירת כמה שבבים לסין ללא רישיון. המהלך מכוון בעיקר כנגד ייצוא שבב ה-A800 של חברת אנבידיה NVIDIA CORP -3.22% NVIDIA CORP 141.95 -3.22% סגירה:0 פתיחה:145.86 גבוה:147.16 נמוך:141.1 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , אשר נותר עד כה מחוץ למגבלות הייצוא.
הדיווח מגיע לאחר שביום שני, החליט הממשל בסין להטיל פיקוח על ייצוא מתכות (גרמניום וגליום) קריטיות לתעשיות השבבים, כלי הרכב החשמליים והתעשיות הביטחוניות, כחלק מניסיונותיה להשיב מלחמה למהלכים של ארה"ב, יפן ואירופה לנתק את בייג'ינג מטכנולוגיה מתקדמת.
על פי הדיווח, יצואנים של המתכות גרמניום וגליום יצטרכו לעבור הליכים לקבלת רישיונות יצוא, ומי שייצא מוצרים אלה ללא רשות או מעבר לכמות המותרת בחוק ייענש. הגרמניום משמש עבור ייצור מוליכים למחצה אך גם עבור טכנולוגיית אינפרא אדום, סיבים אופטיים ופאנלים סולאריים.
ברקע לצעדים האחרונים ביקורה הצפוי מחר של שרת האוצר האמריקאית, ג'נט ילן, בבייג'ין, לאור המתיחות הגוברת בין הצדדים. ילן צפויה לדון עם עמיתיה בחשיבות של שתי המדינות "לנהל בצורה אחראית את מערכת היחסים ולעבוד יחד כדי להתמודד עם אתגרים גלובליים", נכתב בהודעת משרד האוצר. הביקור מגיע שבועות ספורים לאחר שמזכיר המדינה אנטוני בלינקן נפגש עם הנשיא שי ג'ינפינג ושר החוץ צ'ין גאנג בבייג'ינג.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה