שרת האוצר האמריקאית ילן מבקרת בסין את היחס שלה לחברות האמריקאיות

ארצות הברית מלינה על קשיים מצד הממשל הסיני כנגד חברות אמריקאיות הפועלות במדינה ודורשת שינוי של המצב; סין הטילה באחרונה מגבלות ייצוא של מינרלים קריטיים מסוימים המשמשים לייצור של שבבים
 | 
telegram
(4)

בתוך כל השסעים הכלכליים בין ארה"ב לסין, אחד הרגישים שבהם באופן אישי על ידי המנהלים האמריקאים הוא מה שהם מתארים כתנאים הקשים, אפילו העוינים, עימם הם מתמודדים בעסקים בסין. שרת האוצר האמריקאית, ג'נט ילן, המבקרת כעת בסין, הביעה את החששות הללו בבייג'ינג כנגד צעדי הענישה שממשלת סין נקטה נגד חברות זרות, זאת בזמן שנראה כי המתיחות בין שתי המדינות עולה שלב.

בעודה מוקפת במנהלים מכמה מהחברות האמריקאיות החזקות ביותר, ילן מתחה כאמור ביקורת על היחס הקשה של ממשלת סין לחברות בעלות קשרי חוץ ואת החלטתה האחרונה להטיל פיקוח על יצוא על מינרלים קריטיים מסוימים. היא טענה שפעולות כאלה מצדיקות את המאמצים של ממשל ביידן לגרום ליצרנים האמריקאים להסתמך פחות על סין. דבריה של ילן, שנאמרו בפני קבוצה של מנהלים מעסקים אמריקאיים הפועלים בסין, הדגישו את האתגרים שעמם מתמודדות שתי הכלכלות הגדולות בעולם כשהן מנסות ליישב את המחלוקות העמוקות ביניהן.

הדברים הנחרצים של ילן מגיעים ביום הראשון שלה בבייג'ינג, בהיקור שהוגדר כרב סיכונים אך שנועד להקל על המתיחות בין ארצות הברית לסין. היא הביעה את מחאתה לבכירים בסין, כולל ראש הממשלה לי צ'יאנג, במה שהיה הביקור הראשון בסין של שר אוצר אמריקני מזה ארבע שנים. "במהלך פגישות עם עמיתיי, אני מביעה את החששות ששמעתי מהקהילה העסקית בארה"ב - בהם השימוש של סין בכלים 'לא-שוקיים' כמו סובסידיות מורחבות למפעלים בבעלות המדינה ולחברות המקומיות שלה, כמו גם חסמי גישה לשוק עבור חברות זרות", אמרה ילן באירוע שערכה לשכת המסחר האמריקאית בסין. "הייתי מוטרדת במיוחד מפעולות ענישה שננקטו נגד חברות אמריקאיות בחודשים האחרונים". בין הנוכחים היה ניתן למצוא נציגים של בואינג, בנק אוף אמריקה וענקית החקלאות קרגיל.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

במרץ עצרו השלטונות הסיניים חמישה אזרחים סינים שעבדו בבייג'ינג עבור קבוצת מינץ, חברת ייעוץ אמריקאית עם 18 משרדים ברחבי העולם, וסגרו את הסניף. בחודש שלאחר מכן, הרשויות חקרו עובדים במשרד בשנגחאי של Bain & Company, חברת הייעוץ הניהולי האמריקאית. בדיקה מדוקדקת של עסקים אמריקאים הפועלים בסין באה בעקבות הגבלות שממשל ביידן הטיל על הגישה של סין לטכנולוגיה וכלים קריטיים לייצור מוליכים למחצה. ממשל ביידן מכין הגבלות נוספות על סחר בטכנולוגיה של ארה"ב עם סין, כולל הגבלות פוטנציאליות על שבבים מתקדמים והשקעות אמריקאיות במדינה. הממשל גם מתכונן להגביל את הגישה של חברות סיניות לשירותי מחשוב ענן בארה"ב כדי לצמצם את השימוש של סין בשבבים מתקדמים לבינה מלאכותית.

הטירוף נמשך השבוע כאשר בייג'ינג "נקמה" נגד המגבלות של ממשל ביידן על מוליכים למחצה, והודיעה כי תגביל כאמור את הייצוא של מינרלים קריטיים מסוימים המשמשים לייצור של שבבים. שרת האוצר ילן אמרה שהיא "מודאגת" מפיקוח היצוא של סין והזהירה שתגובות נוספות מארה"ב עשויות לבוא. גורם רשמי ממשרד האוצר של סין הביע תקווה שהפגישות עם ילן ישפרו את היחסים הכלכליים והציע שארצות הברית תנקוט בצעדים כדי שזה יקרה. אותו גורם הוסיף כי אף אחת מהמדינות לא מרוויחה מ"ניתוק" ושיבוש שרשרת האספקה.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    לא תצליח
    לרון 08/07/2023 15:44
    הגב לתגובה זו
    0 0
    משום שלכל אדם אופי ייחודי שאינו משתנה וכך גם כפועל יוצא לכל מדינה,סין היא קומוניסטית וראשית לא תודה שגרמה לקורונה וכך גם לא תתפשר על כלום,הכל למראית עין כולל האג"ח האמריקאי שבידי סין כאיום
    סגור
  • 2.
    למה הסינים טורחים לארח אותה בכלל, סתם בזבוז זמן. (ל"ת)
    סיני 08/07/2023 09:00
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • כלכלת העולם
    מאיר 08/07/2023 17:11
    הגב לתגובה זו
    1 0
    חייבת דו שיח בינהם.
    סגור
  • 1.
    הבורסה האמריקאית
    חיים 07/07/2023 20:05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כל פעם שיש ירידות שם אז הנגיד אומר משהו או עושים פגישה עם סין ומקפיצים את הבורסה זה לא בגלל תהליך כלכלי טוב זה סתם כאילו והאמריקאים אוהבים את זה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות