לגארד: "ה-ECB לא יישב בחיבוק ידיים אם נראה עלייה בשכר וברווחים"

נגידת הבנק המרכזי האירופי מבהירה כי הבנק ישמור על ערנות יתרה לגבי סיכונים שעלולים להגביר את האינפלציה; עוד ציינה לגארד כי החברות תצטרכנה לבחון כיצד להקטין את רווחיהן; גם קרן המטבע הצביע על כך שרווחים גבוהים של החברות מעלים את האינפלציה ביבשת
 | 
telegram
(2)

נשיאת הבנק המרכזי האירופי (ECB), כריסטין לגארד, אומרת שהבנק לא "יעמוד בחיבוק ידיים" אם תהיה עלייה בו-זמנית ברווחים ובשכר בהתחשב באינפלציה הגבוהה והמתמשכת במדינות האיחוד.

גוש האירו, בדומה למרבית המדינות, נאבק באינפלציה הגבוהה שעומדת כעת על 6.1% (מאי) שנובעת בעיקר מעלויות אנרגיה גבוהות במיוחד, ולאחרונה גם מעלייה במחירי המזון. במקביל, נתונים ראשוניים מצביעים על כך שהאינפלציה ירדה בחודש יוני לכ-5.5%. בדומה לפד' האמריקאי לבנקים מרכזיים רבים אחרים בעולם, גם ה-ECB שואף להביא את האינפלציה אל מתחת לתחום ה-2%, אך בבנק המרכזי לא צופים שיצליחו לעשות זאת לפני 2026.

ככזה, ה-ECB ערני לגבי הסיכונים שעלולים להפוך את המגמה ולהגביר את האינפלציה, כולל שולי הרווח. "התקופה האחרונה של האינפלציה הגבוהה לא לוותה בירידה בשולי הרווח של החברות, שאף גדלה במקרים מסוימים, במיוחד כאשר הביקוש לסחורות ושירותים עלה על ההיצע. במקביל, גם השכר עלה יותר מהצפוי", אמרה לגארד. יש חששות שחברות מסוימות מעלות את המחירים שלהן יותר מהנדרש כדי לפצות על עלויות גבוהות יותר, ובכך מגדילות את שולי הרווח שלהן - ואולי את האינפלציה. בנוסף, עובדים, שגם הם מתמודדים עם מחירים גבוהים יותר ברכישת סחורה, ידחפו להעלאות נוספות בשכר שלהם.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לגארד אמרה שחשוב לדעת אם חברות מתכננות להפחית את המרווחים שלהן, "זה מה שקרה בדרך כלל בתקופות קודמות של אינפלציה גבוהה, או שמא אנחנו הולכים לראות עלייה פי שניים, במרווחים ובשכר", ציינה. "עלייה בו-זמנית בשניהם תתדלק את סיכוני האינפלציה, ולא נעמוד בחיבוק ידיים מול סיכונים כאלה", הוסיפה. בנקים מרכזיים נותנים תשומת לב גוברת לנושא זה על רקע החשש שחברות מנצלות את המחירים הגבוהים ומעודדות עוד יותר את הלחצים האינפלציוניים. נתוני קרן המטבע הבינלאומית הראו שמחצית מהעלייה באינפלציה באירופה בשנתיים האחרונות נבעה מרווחים גבוהים יותר של החברות. בזמנו, קרן המטבע הבינלאומית הזהירה כי ייתכן שחברות תצטרכנה להקטין את רווחיהן כדי להחזיר את האינפלציה למסלול.

במסיבת עיתונאים שקיימה בחודש שעבר אמרה לגארד שהצוות שלה "ינקוט צעדי מדיניות מוניטרית נוקשים יותר" כדי להבטיח שלא יהיו לחצים אינפלציוניים נוספים כתוצאה מרווחים גבוהים יתר על המידה של העסקים. "התאגידים יצטרכו למצוא את התנאים שבהם הם לא מכבידים על האינפלציה אחרת נאלץ לנקוט בצעדי מדיניות מוניטרית נוקשים יותר. ככה זה עובד", אמרה בחודש שעבר. "אני חושבת שמבחינה כלכלית זה מוצדק, זה רציונלי, אבל כמובן שבני אדם הם בני אדם. הצדדים סביב השולחן יקבעו בפועל מה הם עושים קדימה מבחינת הקצאת רווחים וארגון הקשרים החברתיים הללו. מה שהם יכולים להיות בטוחים בו בדיון שלהם הוא שהבנק המרכזי האירופי ינקוט בכל האמצעים הנדרשים כדי להחזיר את האינפלציה ל-2%".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    פירוק המונופולים היא התשובה גברת לגארד ! (ל"ת)
    ברבור שחור 09/07/2023 15:37
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    בנקים מרכזים
    חנן 08/07/2023 13:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ראשי בנקים לא יושבים בחיבוק ידיים כל עוד שכירים מרוויחים עוד חצי שקל בשעה , כל עוד אין להם אפשרות להרוויח מיליונים כמו ראשי בנקים
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות