המספרים נחשפים: מניות הטכנולוגיה הסיניות מחקו 1.1 טריליון דולר
חברות הטכנולוגיה הגדולות בסין השילו יותר מטריליון דולר מערכן, שווה ערך לכלכלת הולנד, מאז החלה המתקפה הרגולטורית של הממשלה על המגזר לפני יותר משנתיים, כך על פי נתוני Refinitiv. הנתונים מתפרסמים על רקע קנסות הענק שהשיטו הרשויות במדינה על החברות אנט גרופ וטנסנט, במה שעשוי להביא לסיומה של המתיחות בין החברות לממשלה.
המשקיעים מקווים כעת שהכללים הנוקשים שעצרו את הצמיחה מאז סוף 2020 יתחילו להירגע, לאחר שהבנק העממי של סין (PBOC) הטיל את קנסות הענק. בבנק המרכזי אמרו בסוף השבוע, שרוב הבעיות העיקריות, וכי כעת הרגולטורים יעבירו את המיקוד שלהם לתעשייה כולה ולא לחברות ספציפיות. היום שיבח גורם ממשלתח את יצרנית משחקי הווידאו הגדולה בעולם טנסנט (Tencent) ואת ענקית המסחר המקוון עליבאבא (Alibaba Group), על תרומתם לחדשנות הטכנולוגית של סין. מה שעשוי להוות סימן נוסף לכך שהיחסים בין הרשויות לחברות במגזר הטכנולוגיה מתחממים.
במבט לאחור ההחלטה של חברת אנט גרופ המוחזקת על ידי עליבאבא לצאת להנפקת ענק ראשונית (IPO), בהיקף של 37 מיליארד דולר, במהלך נובמבר 2020 סימנה את תחילתה של התקיפה הרגולטורית כנגד חברות הטכנולוגיה הסיניות, אשר צמחו במהירות בגודלן ובהשפעתם. מאז, כ-1.1 טריליון דולר נמחקו משווי השוק של המניות הרשומות בהונג קונג וביניהן: עליבאבא, טנסטנט, ענקית משלוחי המזון הסינית Meituan, מנוע החיפוש Baidu ואתר המסחר JD.com. מחירי המניות של חמש החברות הללו צנחו בטווח שבין 40.4% ל-71% במהלך תקופה זו.
על כן, שינוי המגמה מצד הרגולטור והממשל הסיני הביאו לקפיצה של 4.1% במחיר מניות הטכנולוגיה הסיניות בבורסה בהונג קונג מאז יום שני. בין היתר על סמך ההנחה של המשקיעים, כי סביבה רגולטורית מקלה יותר והוודאות שהיא תספק, תסייע להגביר את הרווחים. עם זאת חלק מהאנליסטים נותרו מסויגים, שכן לטענתם הערכות השווי הנוכחיות יימשכו "עד שנראה מדיניות תומכת יותר מהרשויות".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.הסינים,נתניהוהרשויות 12/07/2023 14:57הגב לתגובה זו1 0אותה שיטה הפרד ומשול ואם הדבר מבוסס על שקר והונאה מה טוב כי "מי אתם" כדברי ה"שרה" רקב וה"שר" עמסל אםסגור