יוליוס בר: "הירידה באינפלציה בארה"ב סוללת את הדרך להעלאת ריבית אחרונה, שאחריה נראה רגיעה במצב הכלכלי"
"האינפלציה בארה"ב האטה מהר מהצפוי ביוני, וירדה ל-3% ביחס ל-4% במאי, כאשר המחירים הכוללים דווחו כגבוהים ב-0.2% בלבד מהחודש הקודם. ההאטה יצרה השפעה רחבה להפליא על השוק, כאשר מחירי מוצרי הליבה ירדו ב-0.1% על בסיס חודשי" כך טוען דיוויד קוהל, כלכלן ראשי ביוליוס בר. לדבריו "הירידה באינפלציה בארה"ב סוללת את הדרך להעלאת ריבית אחרונה, שאחריה נראה רגיעה במצב הכלכלי"
קוהל סבור כי גם האינפלציה של שירותי הליבה האטה, ל-0.3% מחודש לחודש, כאשר האינפלציה בתחום הנדל"ן ירדה ל-0.4%. מחירי שירותי הליבה למעט שירותי הדיור, המנוטרים מקרוב בגלל הקשר שלהם לעליית השכר ולשוק העבודה ההדוק, האטו לכדי קצב עלייה של 0.1% ביוני. בנוסף, מחירי האנרגיה, שהיו המניע העיקרי להורדת האינפלציה בחודשים האחרונים, עלו ב-0.6%, עקב עלייה במחירי החשמל והדלק.
המחירים הגבוהים, בעיקר בתחום האנרגיה מייצרים אפקט חיובי, שמאיץ את הירידה באינפלציה הממוצעת השנתית. אינפלציית הליבה, שאינה כוללת מזון ואנרגיה, עומדת על שיעור של 4.8% ביוני לעומת 5.3% במאי, אך גם היא האטה בחדות.
קובל סבור כי "נתוני האינפלציה העדכניים לא ישנו את כוונת הפד להעלות שוב את הריבית בפגישת ה-FOMC הבאה ב-26 ביולי. למרות זאת, הירידה באינפלציה תסייע בדחיפת המשך ציפיות האינפלציה כלפי מטה, מה שיסייע בסיום המגמה של העלאות הריבית בארה"ב, שתעמוד על 5.5%–5.25%. להערכתנו, האמון גדל בכך שהפד יסתפק בהעלאת ריבית אחת אחרונה, שאחריה נתחיל לראות רגיעה".
ההאטה בייצוא מסין ובעיקר בייבוא ימשיכו להאט במהלך חודשים הקרובים
סופי אלתרמט, כלכלנית ביוליוס בר טוענת כי "פעילות הסחר בסין מצויה במגמת הירידה גם בחודש יוני, כאשר נתוני הצמיחה ביבוא ובייצוא ממשיכים לרדת. למרות צמיחה חיובית בייצוא במהלך מרץ ואפריל, המגמה במסחר בסין התהפכה לחלוטין במהלך חודש מאי, כאשר ההאטה ממשיכה להשפיע על המסחר גם החודש.
לדבריה, היצוא מסין היה חזק במיוחד בשלוש השנים שחלפו מאז פרוץ מגפת הקורונה, אך הוא נחלש בשל ירידה בביקוש מצד הכלכלות המפותחות, המתמודדות כעת עם היחלשות כלכלית. הביקוש העולמי שצפוי להאט עוד יותר על רקע ההאטה בייצור, יגרום להמשך החולשה בייצוא הסיני בחודשים הקרובים. ככלל, הייצוא הסיני למרבית הכלכלות הגדולות נחלש, מלבד רוסיה שהייצוא הסיני אליה נע במגמה הפוכה. בניתוח של הייצוא לפי סחורות, מגמת ייצוא הרכב מסין נותרה חזקה, אך גם היא מצויה בהאט הדרגתית. היצוא של מוצרי נפט מזוקקים ומכשירי חשמל ביתיים גדל אף הוא, בעוד שהיצוא של טלפונים ניידים המשיך לרדת. באשר ליבוא, היקפי היבוא של מוצרים בתחום האנרגיה עלו, בעוד ייבוא של מכונות ומוצרי הייטק ממשיכים במגמת ירידה. ההתאוששות הכלכלית המקומית בסין מתרכזת כעת בעיקר במגזר השירותים, כאשר התיאבון של הצרכנים להוצאות גבוהות על מוצרי צריכה נותר מאופק והפעילות במגזר הנדל"ן הציגה התאוששות קצרת מועד בלבד. אנו סוברים כי החולשה במסחר בסין, בעיקר ביבוא, תמשיך להתקיים במהלך החודשים הקרובים".
מת'יו רכטר, ראש תחום חקר אסטרטגיה ביוליוס בר: "מרבית האיזונים במדד הנאסד"ק 100 כבר מאחורינו, השוק צפה היטב את האיזונים כבר מראש"
"ביום שישי האחרון, 7 ביולי לאחר הסגירה, נאסד"ק הודיעה על איזון מחדש מיוחד של מדד הדגל שלה, Nasdaq 100, על מנת לטפל בסיכון ההולך וגובר לריכוזיות במדד. לא מדובר במהלך מפתיע, שכן רף הריכוזיות הוגדר בבירור במתודולוגיה: ''אם המשקל המצטבר של חברות המהוות מעל 4.5% מכלל החברות במדד, עולה על 48% מערכו, אזי המשקל הכולל של אותן מניות יותאם ל- 40% במדד". האיזון המחודש, שיתקיים ב-21 ביולי לאחר הסגירה, יקטין למעשה את משקלן של ששת החברות הגדולות בנאסד"ק 100 מ-50% כיום לכ-39%, תוך חלוקה מחדש של משקל עודף על פני שאר חברי המדד. משקיעים מוסדיים מתכוננים לאיזון מחדש כבר במסחר המוקדם, מה שהוביל לכך שמניות הטכנולוגיה של הענקיות בנאסד"ק הפגינו ביצועים נמוכים יותר מהשוק הרחב בכ-3% במצטבר, אם כי גם מניעים מאקרו-כלכליים שיחקו תפקיד. ככלל, אנו מאמינים שרוב ההשפעות של האיזון מחדש כבר מאחורינו. אירועים קודמים של שינויים במדד מצביעים על כך שהשוק נוטה להגיב כבר ביום ההודעה על השינויים ולא במועד היישום בפועל".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
6.תמיד לפני מחאה בקפלן יש העלאת ריבית - (ל"ת)אלקין 14/07/2023 16:17הגב לתגובה זו0 0סגור
-
5.אנחנו לקראת גל הורדות ריבית. השוק מתחיל להערך (ל"ת)אור 14/07/2023 13:21הגב לתגובה זו1 3סגור
-
4.ליבת המחירים עולה בארץ ובארה"בלילי 14/07/2023 13:01הגב לתגובה זו1 0במצב של תעסוקה מלאה בארה"ב כל שינוי של עלויות מחיר בנפט וביבוא מעלה את המחיר לצרכן . לכן יתכן שיש רגיעה זמנית במחירי הסחורות אך מחירי הליבה ימשכו את כל המדד מעלה . בישראל ליבת המחירים הם מחיר המט"ח , מחירי הממשלה , ומחירי השכירות .והם עולים .סגור
-
3.wishful thinkingטטטט 14/07/2023 12:55הגב לתגובה זו2 0האינפלציה תחזור לעלות כשהמחזור השלילי של הסחורות יגמר. האבטלה נמוכה מדי והדפיסו יותר מדי כסף. ריבית של 5% היא לא ריבית גבוהה בראייה היסטורית.סגור
-
2.הפד מחזיק בכוח את השוקהאמיתי 14/07/2023 12:44הגב לתגובה זו1 0כל האיזונים שהפד עושה זה בלוף המאה שכל המנופחות כמו אינבידיה יתחילו לאבד גובה בגלל הבועה הנוראה שלהם אז הירידה תהיה פחותה כי המשקל שלהם במדד ירד בקיצר מתחמנים את כל העולםסגור
- טען עוד
-
1.ממתי ירידה באינפלציה סוללת דרך להעלאת ריבית ? בדיוק הפוך (ל"ת)דודו 14/07/2023 11:02הגב לתגובה זו1 0סגור