מניות דיבידנד - זמן טוב להשקיע בהן?

איך מניות דיבידנד עוזרות להתמודד עם התנודתיות בשווקים, מדוע הן קצת איבדו מזוהרן והאם יש פוטנציאל?
 | 
telegram
(3)

מניות חברות התקשורת האמריקאיות הענקיות AT&T וגם וריזון נמצאות במומנטום שלילי. המניות שלהן איבדו מתחילת השנה 22% וב-3 השנים האחרונות הן מחקו 40%. הן כמובן לא היחידות. מדובר במניות דיבידנד 'קלאסיות' - כאלה שמחזירות כסף למשקיעים שלהן. המשקיעים מצפים להרבה יותר יציבות אבל צריך לזכור שחלק מהירידה במניה היא גם חלוקת הדיבידנדים. זה לא מסביר נפילה של 40%, אולי 10-15%.

המניות של חברות הדיבידנדים כוללות תחומים כמו פיננסים (בנקים) וביטוח, רפואה, צרכנות ועוד, והן חלק מרכזי בתיקי השקעות של משקיעים רבים, וגם נמצאות במדדים הגדולים, מאבדות גובה, וזאת כאשר מנגד מניות הטכנולוגיה שוב מזנקות לשמיים. לכאורה, מניות הערך מפסידות למניות הצמיחה (בנפילות בשנה שעברה, 2022, זה כמובן היה הפוך).

ועדיין האם הירידות החדות של  מניות שתי הענקיות היו מוגזמות ביחס לסיכון האמיתי, והאם הן מהוות הזדמנות פוטנציאלית מעניינת עבור משקיעים ארוכי טווח המעוניינים בהכנסה קבועה ויציבה? המניות ספגו זעזוע קשה בשבועיים האחרונים, לאחר שוול סטריט ז'ורנל פרסם תחקיר מקיף ומטלטל שחשף כי כבלי הנחושת הוותיקים של החברות עטופים בעופרת - מה שעלול לגרום לנזק בריאותי חמור ולחייב אותן בהוצאות עתק אסטרונומיות להחלפה וטיהור של אלפי קילומטרים של כבלים תת-קרקעיים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אולם ניתוח מעמיק של הנתונים מראה שייתכן שהירידות החדות במחירי המניות היו מוגזמות ביחס לסיכון האמיתי. שתי החברות עדיין מפיקות תזרים מזומנים חזק מאוד בשביל להמשיך ולשלם את הדיבידנדים הנדיבים שלהן, ולכן הן עדיין מהוות הזדמנות מעניינת עבור משקיעים ארוכי טווח שמעוניינים בהכנסה קבועה ויציבה.
 

אבל האם זה הזמן לוותר על מניות הדיבידנד?

אז נכון ששוב מתברר שגם מניות ענק יכולות ליפול, וכך גם מניות שנחשבות 'דפנסיביות' וכאלה ש'מוגנות מאינפלציה'. רואים את זה בשנה האחרונה כאשר גם הבנקים בארה"ב איבדו עשרות אחוזים, וגם כאמור חברות התקשורת.

האם זה אומר שצריך לוותר על מניות דיבידנד בתיק ההשקעות? לא בטוח בכלל. מניות דיבידנד מחזירות למשקיעים חלק מהכסף שהן מרוויחות ובעצם הציבור רואה כסף בחשבון הבנק שלו. יש על זה מס רווחי הון ולכאורה זה פוגע בתשואה לטווח ארוך ועדיין - משקיעים אוהבים לראות את הכסף אצלם בבנק, זה עוזר בעיקר פסיכולוגית - לא להוציא את הכסף מהשוק בזמנים לא טובים. 

וגם צריך לזכור - מדובר במניות גדולות ויציבות יותר בדרך כלל. נכון שאי אפשר לדעת מי יעלה ומי יירד, אבל אם מרכיבים סל של מניות (והשקעה במניות דיבידנד זה די בהגדרה סל של מניות) אז גם אם חלק מהן יורדות, אחרות אמורות לשמור על היציבות. למשל, בשנה שעברה, כשהשווקים איבדו 20% (ה-S&P500) ו-33% (הנאסד"ק) מניות הדיבידנד שמרו יחסית על יציבות, זה כמובן גרם למשקיעים לרוץ ולקנות אותן.

השנה התמונה שונה: המשקיעים כבר רואים תשואות של 4% באג"ח ממשלתי ויותר מזה בקונצרני (חברות) ומבינים שהם יכולים 'לקבע' תשואה גבוהה שם, כאשר בחלק ממניות הדיבידנד תשואת הדיבידנד קטנה יותר.

ועדיין - מניות בתחומי הפיננסים, אנרגיה ותשתיות הן על פי רוב מניות שמחלקות דיבידנד. זה לא אומר שכל חברה בתחום היא מציאה אבל ככלל אצבע - אלה מניות ותיקות יותר ויציבות.
 

האם כדאי להחזיק בהן?

"זו הזדמנות מצוינת לנצל את הביצועים החלשים ולקנות מניות דיבידנדים", אומר דיויד כץ, מנהל השקעות ראשי בחברת Matrix Asset Advisors. "צפויה סבירות גבוהה לרוטציה בשוק לכיוון תחומים שנותרו מאחור כמו פיננסים, בריאות ותשתיות". 

כץ אמנם אינו מחזיק במניות AT&T או וריזון, וממשיך להסתייג מהן. אבל הוא רואה פוטנציאל במניות בתחום הבריאות כמו מדטרוניק ופייזר, שלדבריו יש להן "פוטנציאל צמיחה ותשואות דיבידנדים בריאות. המפתח להצלחה בתחום זה הוא להתמקד בחברות מובילות עם תזרימי מזומנים חזקים וצומחים, מאזנים איתנים, ומחויבות להגדלת הדיבידנד", הוסיף.

אחרים מאמינים שאפשר לבחון גם מניות דיבידנד בתחום הטכנולוגיה - כמו אפל ומיקרוסופט. "אם יש סקטור שמוכר כאחד שלא כמשלם דיבידנדים גבוהים, זה טכנולוגיה, למרות שיש הרבה מניות דיבידנדים בחברות הייטק גדולות". נכון אמנם שהשנה רק מניות הביג-טק הגדולות הן אלה שהובילו את העליות בשווקים אבל זה ראלי 'לא יציב'. כשהעליות יתרחבו לכל אורך ורוחב השוק - המשמעות תהיה עליה במניות נוספות.

אם תרצו - במבט קדימה, יש סבירות גבוהה שמניות דיבידנדים יחזרו לאופנה כאשר העולם יתאושש ומשקיעים יחפשו לגוון את התיק שוב מעבר למניות הטכנולוגיה הגדולות וכאמור - אפשר להשקיע דרך סלי מניות דיבידנד, וכך לפזר את הסיכון. באופן כללי, כנראה שהשקעה באמצעות סלים היא גם זולה יותר וגם אפקטיבית.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    בתקופות של ריבית עולה מניות דיבידנד מבצעות הכי גרוע
    יריב 21/07/2023 18:39
    הגב לתגובה זו
    0 0
    זו עובדה היסטורית וזה גם הגיוני. למה להשקיע בנכס בסיס תנודתי כשאפשר לקבל תשואה דומה או גבוהה יותר בנכס בסיס יציב? כשהריבית תרד, המצב הזה ישתנה.
    סגור
  • 1.
    תוכל בבקשה להציע סלים של מניות מחלקי דיבידנדים? (ל"ת)
    חיים 21/07/2023 09:19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • תעקוב אחרי התעודה הזו
    אמו 21/07/2023 14:16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    SCHD
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות