קוינבייס יורדת ב-6% - המסיבה נגמרה?

משקיעי הקריפטו מחכים ליום בו בתי המשפט בארצות הברית יגדירו כללים ברורים בכל הקשור למטבעות הקריפטו. הביטקוין נסחר כעת ביציבות מתחת לרמת ה-30 אלף דולר ולא נראה שההחלטה משפיעה עליו
 | 
telegram
(3)

בחודש שעבר בית המשפט בניו יורק קבע כי מטבע בשם XRP לא נחשב כנייר ערך, המשקיעים פירשו את החלטת הבית המשפט ככזו האומרת כי רוב המטבעות בבורסת הקריפטו קוינבייס COINBASE GLOBAL +6.4% COINBASE GL 325.41 +6.4% COINBASE GLOBAL סגירה:0 פתיחה:300.89 גבוה:329.59 נמוך:288.5 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: נכנסים תחת אותה הגדרה ולא נדרשים לרגולוציה שקיימת על ניירות ערך, מה שגרם למנית קוינבייס לקפוץ ב-20%.

כעת שופט אחר באותו בית המשפט קבע כי הרשות לניירות ערך בארצות הברית רשאית להמשיך בתביעתה נגד Terraform Labs בגין הונאת משקיעים. השופט ג'ד רקוף דחה את אותה קביעה של השופטת אנליסה טורס שגרמה למשקיעים לשמוח. החלטתו של רקוף עלולה לגרום לבעיות עבור חברות כמו קוינבייס המתמודדות עם שאלות קיומיות. בנוסף ההחלטה תעיר מחדש את הפעולות נגד חברות הקריפטו שהחלו על ידי גארי גנסלר מהרשות לניירות ערך האמריקאית.

עיקר העניין תלוי בשאלה באילו נסיבות מטבעות קריפטו צריכים להיחשב כניירות ערך. ניירות ערך נופלים תחת סמכותו של גנסלר שידוע בגישתו האגריסיבית יחסית לאכיפה בשוק הקריפטו. ביוני האחרון תבעה הרשות את קוינבייס על כך שהיא פועלת לכאורה כבורסה לא רשומה, אם שופטים יקבעו כי מטבעות לא נופלים תחת הגדרה של נייר ערך, התביעה נגד בורסת הקריפטו תיפול.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לקביעה האחרונה יש גם צד חיובי, במשך שנים טען גנסלר כי חוקי ניירות הערך ברורים ושהבעיה האמיתית של חברות הקריפטו היא כי הן לא רוצות שיעקבו אחריהן. כעת שופטים מאותו המחוז מגיעים למסקנות שונות לחלוטין לגבי האופן בו יש לנהוג במטבעות הקריפטו.

"בתי המשפט אינם מקום לקביעת מדיניות וחוות הדעת בתביעה נגד Terraform מאשרת עוד יותר את זה שהקונגרס צריך להעביר חקיקה שמספקת כללים ברורים לנכסים דיגיטליים ושיגנו על הצרכנים ועל החדשנות בארה"ב, אמר פול גרוואל, המנהל המשפטי של קוינבייס. בשבוע שעבר ועדה מטעם הקונגרס הצביעה בעד רגולוציה שתנסה להבהיר איך הרגולוטורים צריכים להתייחס לנכסי קריפטו, אך כרגע לא נראה שיש יותר מדי עניין בקונגרס לקדם זאת.

לפני התביעה נגד קוינבייס ה-SEC, תבעה את בורסת הקריפטו הגדולה בעולם - בייננס, ביחד עם המנכ"ל שלה צ'אנגפנג זאו. על פי ה-SEC החברה והמנכ"ל ביצעו עברות רבות אשר כללו בין היתר "הטעייה של לקוחות והתחמקות מחושבת מהחוק" והם הואשמו ב-13 סעיפים שונים.

קוינבייס היא אמנם בורסת הקריפטו הגדולה ביותר בארה"ב, אך היא עדיין לא משתווה לגודלה של בייננס - הבורסה הגדולה ביותר, אשר אחראית בממוצע על למעלה מ-25% מנפח המסחר במטבעות קריפטו בעולם. פגיעה בבייננס תהיה חמורה עבור הרבה יותר משתמשים מאשר אחת בקוינבייס. בנוסף, האישומים כנגד בייננס והמנכ"ל שלה הרבה יותר חמורים מאלה של קוינבייס. לעומת קוינבייס, אשר לפי טענת ה-SEC הפרה תקנות כשמכרה ללקוחותיה ניירות ערך לא רשומים (Altcoins), בייננס מואשמת בהטעייה משמעותית של לקוחותיה, על ידי ניפוח נתוני נפח המסחר אצלה וביצוע מניפולציות על מחירי המטבעות.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    רק זהב פיזי !!!
    דן 01/08/2023 22:46
    הגב לתגובה זו
    2 5
    כל הקריפטו - פייק ענקק !!!
    סגור
  • כי אין ביטחון כמו נכסים גניבים, לא נזילים, עם שוק מוגבל
    צורף 02/08/2023 10:32
    הגב לתגובה זו
    0 0
    או לשלם הון לבנק על שמירה בכספת פרטית או לאבטח את זה אצלך בבית. וכשצריך למכור - צריך למצוא קונה, להתארגן על העברה מאובטחת... סיוט להתעסק עם זהב פיזי והעלויות הנלוות בד"כ מכסחות כל תשואה אפשרית. מטבעות (או כל נ"ע) אתה מוכר ותוך חצי יום הכסף אצלך בבנק...
    סגור
  • הסבר (ל"ת)
    דני 02/08/2023 07:38
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות