"אנחנו רואים תחילתה של התאוששות בצרכנות; מעכשיו בכל רבעון נראה תזרים מזומנים ורווחיות חזקים יותר"

המניה מזנקת ב-11% בטרום ומנהלי וויקס ניר זוהר וליאור שמש בראיון אחרי הדוחות הטובים. על כלי ה-AI החדשים וגם התייחסות לישראל: "אנחנו ציוניים, מאמינים במדינת ישראל ולא מתכוונים לוותר עליה. בזמן של האטה כלכלית עולמית אנחנו מצפים מהמנהיגים לפתור בעיות ולא להתעסק ב'מי התחיל' עם הרפורמה המשפטית"
 | 
telegram
(3)

"אחנו ציוניים, מאמינים במדינת ישראל ולא מתכוונים לוותר עליה. הטענה שלי היא שהאחריות של המנהיגים היא להבין שכרגע חוסר יציבות ורעש מזיקים למדינה. לא משנה מי התחיל ומה עשו. התפקיד שלהם (המנהיגים. נ"א) זה לייצר שקט ויציבות. לא רק בשביל ההייטק אלא גם כי המדינה נמצאת באתגר כלכלי משמעותי שלא קשור להייטק והרפורמה - בסביבה אינפלציונית מעלים את הריבית וזה פוגע באזרח הקטן. היתרון של ההייטק זה לעזור בזמן כזה ולמתן את הפגיעה אבל כרגע במקום לקדם את הכלכלה של ישראל - אנחנו נמצאים תחת לחץ. ולדעתי זו טעות.

את הדברים האלה אומר ניר זוהר, נשיא וויקס  וויקס -0.91% וויקס 217.2 -0.91% וויקס סגירה:0 פתיחה:214 גבוה:217.87 נמוך:211.51 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  בשיחה עם עיתונאים אחרי הדוחות הטובים שפרסמה החברה, תוך שהוא מתייחס לנושא הרפורמה המשפטית (צריך להישאר נאמנים למילים שלו - הוא אמר את המילה רפורמה, לא מהפכה משפטית ולא הפיכה משטרית). הוא אומר שתחום ההייטק אמור להוות עוגן לכלכלה הישראלית כאשר יש משבר כלכלי עולמי, שלא קשור לישראל ולא התחיל בגלל הרפורמה המשפטית, אלא כבר בשנה שעברה בגלל ההאטה העולמית בעקבות האינפלציה והעלאות הריבית, אבל מאשים את הפוליטיקאים בהתנהלות שפוגעת בהייטק, במקום לעזור לציבור בישראל להתמודד עם האינפלציה.

נחזור לרפורמה המשפטית בהמשך אבל קודם - מה קורה עם הביזנס?
"אנחנו מרוצים מההתקדמות שלנו בנתיב הרווחיות ורואים איזושהי התאוששות קלה באינטרנט. מוקדם מדי להסיק מסקנות ולבנות על זה לעתיד בצורה מהותית אבל יש התאוששות כללית שהתחילה בתחילת השנה וממשיכה ברבעון השני" אומר זוהר. "רואים את השיפור בשורה של פרמטרים - גם בכמות האנשים שמגיעים אלינו ומחפשים לבנות את האתר והעסק שלהם על וויקס, שזו אינדיקציה להתאוששות קלה בעסקים קטנים שחוזרים להיפתח ולהתפתח. אנחנו רואים את זה גם בהתאוששות מסוימת בהכנסות לטרנזקציות של משתמשים (כלומר משתמשים שמרוויחים כסף כתוצאה מעסקאות שהציבור משלם להם דרך וויקס). אפשר גם לראות את זה בדוחות של שופיפיי ואחרות. יש התאוששות בצרכנות וגם בעולמות של הפרטנרים שלנו שבונים בשביל עסקים קטנים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"עדין לא מדובר על קצבי גדילה שקדמו לתקופת הקורונה, כי יש עדיין חוסר ודאות גלובלית שמשפיעה על כולם. הסביבה האינפלציונית אולי נבלמה בחלק מהמקומות אבל אי אפשר להגיד עדיין שזה מאחורינו. הדברים האלה משפיעים על עסקים קטנים בכל העולם, אבל רואים תחילתה של התאוששות קלה".

"התוצאות שרואים עכשיו זה מימוש של הדברים שדיברנו עליהם ברבעונים הקודמים, אנחנו צועדים בנתיב שסימנו לעצמנו ואנחנו גם מאוד שמחים מההכרזה על 'וויקס סטודיו' שהוכרז לפני יומיים ומתחיל להיפתח לפרטנרים. התגובות שאנחנו מקבלים בינתיים נלהבות כך שאנחנו מעודדים מיריית הפתיחה".

ניר זוהר, נשיא וויקס. צילום: אלן צצקין
ניר זוהר, נשיא וויקס. צילום: אלן צצקין

סמנכ"ל הכספים ליאור שמש הוסיף וחידד שהחברה מבססת את הרווחיות שלה וכי היא מעריכה שמהרבעונים הקרובים היא כבר תהיה באופן קבוע רווחית גם על בסיס כללי חשבונאות מקובלים (GAAP). לדבריו, "הכלכלה עדיין לא התאוששה. בעולם עדיין סובלים מהמשבר הכלכלי - ריבית גבוה וצמיחה נמוכה. אנחנו גם מרגישים את זה טוב מאוד".

אז מאיפה מגיעה השיפור ברווחיות?
שמש: "השקענו בשנים האחרונות במוצרים של הפרטנרס וההשקעות האלה די נגמרו. מעכשיו אנחנו רואים איך איך כל הגידול בהכנסות מגיע ישירות לשורה התחתונה. זה מה שאנחנו רואים ונראה בהמשך הרבעונים והשנים הבאות - הכנסות גדלות יותר מאשר ההוצאות ובכל רבעון נראה תזרים מזומנים ורווחיות חזקים יותר. אנחנו מאוד מרוצים מהמספרים והרבעון הזה מבחינתנו הוא נקודת ציון - כעת יש רווח נקי ותפעולי גם על בסיס GAAP (כללי חשבונאות מקובלים. נ"א). ברבעונים הבאים זה יכול לעלות קצת ולרדת קצת, אבל זה אומר שאנחנו קרובים לרווחית על בסיס GAAP על בסיס קבוע, גם ברמה רבעונית וגם ברמה שנתית - ונראה את זה יותר ויותר ברבעונים הקרובים. תהליך ההתייעלות שעשינו נותן עכשיו את הפירות וזה לצד הצמיחה בהכנסות".

מה קורה בתחום ה-AI?
זוהר: "במשך הרבה מאוד שנים וויקס פועלת ב-AI, אנחנו עובדים עם מחלקות המחקר בגוגל מיקרוסופט, OpenAI ואחרות. כבר היום מוטמעות במערכת שלנו יכולות AI מורכבות. למשל - אנחנו יכולים לעזור לאנשים לכתוב תוכן בצורה קלה, להחליף ולעדכן אותו בקלות כשצריך. יש לנו יכולות AI גם בעולמות שבתוך כלי העריכה, שיפור כלי העיצוב גם בסטודיו. יש לנו יכולות מוטמעות גם בעולמות של תמיכת לקוחות. זו אחת הסיבות שהצלחנו לשפר את הרווחיות כי שיפרנו את הטכנולוגיה. אנחנו משפרים יכולות גם בסיוע בכתיבת קוד, בעולמות היותר טכניים. אנחנו רוצים לשפר יכולות עריכה כדי להפוך את החיים של המעצבים קלים יותר.

מה הלאה?
"בעתיד נוציא כלי AI שיאפשרו לך בניית אתר ב-AI - המערכת תבנה עבורך את האתר בצורה מותאמת אליך. יש לנו כמויות עצומות של דאטה שאומר למשל - איזה אתר מתאים לעורך דין, לעומת חנות ולעומת מסעדה. נגיע גם ליכולות שיאפשרו לך לנהל את העסק שלך באמצעות AI - הוא ייתן לך המלצות איך לסגור פערים, יזכיר לך אירועים, דואג שלא ייגמר המלאי ועוד ועוד. יש לנו 'בק' שלם של יכולות AI שהולכות להצטרף לתוך ההיצע שלנו ללקוחות במהלך חצי השנה הקרובה, וכמובן מעבר לזה. מבחינתנו AI הוא לא המוצר, אלא יכולת טכנית מאוד מאוד משמעותית שצריך להתאים אותה ללקוחות".

מה שקורה במדינה משפיע על הרצון של אנשים לעבור לחו"ל ולעבוד משם?
וויקס מעסיקה היום 3,000 עובדים בישראל, וזוהר מעיד שהאירועים בשנה האחרונה בישראל משפיעים על החברה שלו: "יש עלייה, לא בקשות רשמיות אבל כן הרבה מאוד אנשים ששואלים, תוהים, חלקם גם מבקשים לעבור לעבוד ממקום אחר ולא מישראל. אין ספק שהאירועים של חצי השנה האחרונה השפיעו גם על זה בצורה שאי אפשר להתעלם ממנה.

זוהר: "אנחנו רואים בבירור ירידה בהשקעות שזורמות לתוך ישראל. יש ירידה בכל העולם אבל הירידה בישראל יותר חדה. ההשקעות ירדו בחצי - כלומר ירידה יותר משמעותית ממה שראינו בשאר העולם. מה גם שבעולם יש התאוששות ובישראל לא. נתון מדאיג נוסף  הוא שעכשיו קמים פחות סאטרט-אפים וגם אלה שקמים לא מוקמים בארץ. שואלים אותנו על ירידה בהשקעות בחברות ציבוריות ישראליות ואמרנו שאנחנו לא יודעים לאפיין דבר כזה. למעשה זה כמעט בלתי אפשרי כי זו לא הדרך שבה משקיעים פועלים. משקיעים הרי לא יודיעו שהם קונים או מוכרים מניות 'כי אתה ישראלי'. הם פשוט יימנעו מרכישה. ברגע שישראל תהפוך יותר ויותר להיות יותר בעלת סיכון גם בגלל חוסר היציבות המתמשך, גם בגלל הרעש מול סוכנויות הדירוג שלא שייכות למחאה - לא נדע לכמת את זה, רק נדע לסבול מזה".

מניית וויקס נסחרת כעת במחיר של 88.5 דולר למניה ולפי שווי שוק של 5 מיליארד דולר, אבל היא מזנקת במסחר המוקדם ב-11%. עוד לפני המסחר היום, המניה משלימה עליה של 27% במהלך 12 החודשים האחרונים.
אבישי אברהמי, מנכ"ל וויקס. צילום: אלן צצקין
אבישי אברהמי, מנכ"ל וויקס. צילום: אלן צצקין

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    העלייה בהכנסות מאוד קטנה
    ג’ימי 03/08/2023 14:42
    הגב לתגובה זו
    1 1
    הרווח נראה מגיע מקיצוצים לא מראה על עתיד טוב המניה הולכת להיענש חזקקק
    סגור
  • 2.
    התאוששות צרכנות זה בדיוק מה שהפד חושש ממנו
    t 03/08/2023 14:23
    הגב לתגובה זו
    1 0
    כך שלא בטוח שהצמיחה תהיה לאורך זמן
    סגור
  • 1.
    פינת החברה הכושלת
    רוני 03/08/2023 12:48
    הגב לתגובה זו
    1 2
    פתחתם פה פינת החברה הכושלת כל שבוע חברה כושלת אחרת מקבלת במה. הפייק של הבקרים לפני שבועיים טנדו, השקר של ההטענה לפני שבוע ועכשיו החברה הזאת שלא הרוויחה שקל עד לפני דקה פתאום מרוויחה מעניין מאוד איזה טריקים חשבונאיים עשו שם
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות