
החששות בנוגע לסקטור הנדל"ן גוברים - מה קורה בסין?
סקטור הנדל"ן בסין נמצא בבועה ועם חובות עמוקים, אותן הבעיות שהרעידו את השווקים לפני כשנתיים חוזרות שוב. Country Garden, חברת יזמות הנדל"ן הגדולה בסין לא מצליחה לעמוד בתשלומי הריבית על החוב בשווי של מיליארד דולר, המניה הנסחרת בהונג קונג הגיבה בירידות של 14.4%.
שוק הנדל"ן הסיני צבר חובות עצומים במהלך העשורים האחרונים על מנת לתדלק התרחבות מהירה. האטה כלכלית, שנוצרה בעקבות הקורונה והחמירה לאחר המדיניות המחמירה של הממשלה לטיפול במגיפה, זירזה את הבעיות הפיננסיות בסקטור. Country Garden היא הקורבן האחרון.
"חברת יזמות הנדל"ן הסינית Country Garden הגבירה את החששות בנוגע לכלכלה במדינה", אמר אנליסט XM מריוס האדג'יקיריאקוס. "החברה אמרה כי קיים לחץ בנזילות והאשימה את המדיניות בסין בירידה במכירות ובכך עוררה מחדש את החשש לדיפולט". ב-2021 הייתה ענקית נדל"ן אחרת שכבר עברה משבר דומה - Evergrande ירדה באותה השנה ביותר מ-80% בעקבות דוחות שהראו כי היא לא תצליח לעמוד בתשלומי הריבית. כעת, האנליסטים מעריכים שסין עומדת בפני לחצים גדולים יותר, הן פנימיים והן חיצוניים למערכת הפיננסית של המדינה והפעם המשקיעים לא בטוחים כי סין תצליח לשקם את הכלכלה.
למרות שרבים בוול-סטריט ציפו כי בעקבות שחרור הגבלות הקורונה על ידי הממשלה הסינית, הכלכלה במדינה תתאושש, הצמיחה בכלכלה השנייה בגודלה בעולם איכזבה. נתוני הצמיחה האחרונים של סין מצביעים על כך שהיצוא בחודש יולי ירד ב-14.5% לעומת שנה שעברה, לצד היבוא שירד ב-12.4%. מדובר בנתונים לא טובים שפיספסו את ציפיות האנליסטים.
- האיחוד האירופי בין קריסה סופית להתעוררות
- הכלכלה האמריקאית ממשיכה לצמוח לצד ריסון באינפלציה – מה זה אומר על הריבית?
סקר של רויטרס חזה ירידה של 12.5% ביצוא ביולי לעומת שנה לפני, בעוד היבוא היה צפוי לרדת ב-5% במהלך אותה תקופה. היצוא של סין לארה"ב צנח ב-23.1% משנה לשנה בחודש יולי, בעוד שהיצוא לאיחוד האירופי ירד ב-20.6%. היצוא לאיגוד מדינות דרום מזרח אסיה ירד ב-21.4%, לפי הנתונים. גם היבוא של סין מרוסיה ירד ב-8.1% ביולי לעומת שנה שעברה.
נראה כי ההאטה בצמיחה של ארה"ב וכלכלות גדולות אחרות השפיעה השנה גם על היצוא הסיני. במקביל, הביקוש המקומי של סין נותר נמוך מהמצופה. היבוא הסיני של נפט גולמי ירד ביולי ב-20.8% לעומת שנה שעברה, בעוד שיבוא השבבים ירד בכמעט 17%. הירידה של יולי בסחר מוסיפה לחולשה לאחרונה בייצוא וביבוא של סין.
"הרשויות בסין חשפו תמריצים רבים על מנת להתמודד עם ההאטה הכלכלית, אך המשקיעים מבולבלים מההיקף של המדיניות, היות ונראה כי לא יהיה לה את הכוח הנדרש על מנת באמת להניע את הצמיחה", כתב האדג'יקיריאקוס. "מאחורי החשש הזה נמצאות רמות החוב הגבוהות בסין, במיוחד במגזר הפרטי".
- מה יבקש נתניהו מטראמפ ומה יענה טראמפ?
- הבורסה בסין לקראת מרחץ דמים - האם הממשל יתערב והאם זה יכול להביא לשיחות עם ממשל טראמפ?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
הבעיות בשוק הנדל"ן הסיני הן רק דבר אחד להיזהר ממנו, בימים הקרובים ענקית הסחר עליבאבא ALIBABA GROUP צפויה לפרסם את דוחותיה וכנראה לספק עוד מידע על המצב בסין. בדוחותיה הכספיים לרבעון אפריל החברה פיספסה את הציפיות. הכנסותיה הסתכמו ב-208.2 מיליארד יואן סיני (29.6 מיליארד דולר), מתחת לצפי האנליסטים להכנסות של 210.2 מיליארד יואן (עלייה של 2% משנה לשנה). החברה רשמה רווח מתואם של 1.34 יואן למניה לעומת צפי ל-2.08 יואן למניה (עלייה של 35% משנה לשנה).
- 2.כמו בארץ- הנדל״ן רק עולה (ל"ת)איציק הסיני 08/08/2023 22:20הגב לתגובה זו
- 1.רון 08/08/2023 21:52הגב לתגובה זולדעתי אין חשש למשבר בסין כי הרבה שנים כשסין התעשרה הממשל בסין השקיע את הרווחים באגרות חוב של ארצות הברית בכמויות עצומות והיום הוא יכול למכור אותם לשם גיוס כספים ומה זה יעשה נמתין ונראה
- אנליסט בסנט וחצי 09/08/2023 01:47הגב לתגובה זודולר אחד=טישו בקושי