ביידן עומד להגביל את ההשקעות בסין

בממשל ביידן עובדים כבר תקופה על צו שיגביל את ההשקעות של האמריקאים בסין, כשהחשש העיקרי הוא לגבי הקושי להבחין בין החברות המפתחות שבבים ובינה מלאכותית לשימוש מסחרי ולאלו שקיים בהן סיכון ליישום צבאי
 | 
telegram
(3)

הבית הלבן צפוי להכריז על הצו להגבלת השקעות אמריקאיות בהייטק הסיני, כמו מחשוב קוונטי, מוליכים למחצה ובינה מלאכותית. לפי ההערכות ההגבלות צפויות להיות מכוונות להשקעות הון סיכון והשקעות פרטיות וידרשו יותר חשיפה מצד חברות אמריקאיות כאשר הן משקיעות בחברות סיניות.

הצו צפוי להגביר את המתיחות בין המעצמות, שנמצאות במגעים כבר תקופה בניסיון לייצב את היחסים. שרת האוצר של ארה"ב ג'נט ילן אמרה כי בביקורה האחרון בסין, גורמים רשמיים העלו חששות בנוגע לצו. ילן הדגישה אז כי המהלכים נגד סין יהיו ממוקדים. עוד אמרה ילן, כי הפרדה מלאה בין כלכלת ארה"ב לזו של סין תהיה "אסון עבור שתי המדינות" וערעור היציבות בשאר העולם. היא הוסיפה כי שתי המדינות "יכולות וצריכות למצוא דרך לחיות יחד ולשתף בשגשוג העולמי". היא קראה לשיתוף פעולה באתגרים גלובליים דחופים למרות הבדלים גיאופוליטיים וחילוקי דעות.

באוקטובר האחרון ממשל ביידן הודיע כי הוא פועל על מנת לגבש חוקים חדשים שיגבילו מכירות שבבי בינה מלאכותית לסין, זאת לאחר שבשנה שעברה אמרו בבית הלבן כי הם מעוניינים לפעול על מנת לפגוע ביכולות הבינה המלאכותית של סין. הדיווח גרם לאנבידיה לייצר גרסה של השבבים שלה בעלת ביצועים נמוכים יותר שתימכר בשוק הסיני, אך נראה שגם השבבים הללו יאסרו למכירה. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בארה"ב עובדים כבר תקופה על הצו שיגביל השקעות של אמריקאים בסין בעיקר בכל בכל מה שקשור לבינה מלאכותית ותעשיית המוליכים למחצה. הקושי העיקרי של ארה"ב היה להבין באילו חברות המפתחות מוצרים מבוססי בינה מלאכותית קיים סיכון ליישום צבאי או מעקב המוני, לעומת שימוש מסחרי. ללא הגדרה ברורה, קיים החשש שהצו ישפיע ללא כוונה על כמעט כל החברות הסיניות, דבר שהממשל מנסה להימנע ממנו ולכן צפויים לעבור חודשים עד שהצו יכנס לפעילות.

באנבידיה אמרו כי הם לא צופים "השפעה מהותית מיידית" היות והביקוש למוצריה הוא חזק. סין נחשבת שוק חשוב לחברות המוליכים למחצה ולהגבלות חדשות יש את הפוטנציאל ליצור אתגרים חדשים לחברות השבבים. "לאחר העדכון על הגבלות הייצוא, המשקיעים יעריכו מה תהיה ההשפעה על יצרניות השבבים", כתבה סוזנה סטריטר מ-Hargreaves Lansdown. "מספר קטן של חברות טכנולוגיה משפיעות על השוק בעקבות הגודל שלהן, כך שכל טלטלה כזו צפויה להופיע במדדים".

בסין טענו כי הצעדים של ממשלת ארה"ב נועדו על מנת לפגוע בתעשיות הטכנולוגיות החדשות שלה. ממשל ביידן הודיע על מגבלות על מכירת שבבים וטכנולוגיות נוספות וציין כי הסיבה לכך היא החשש לביטחון לאומי. במקביל, סין אסרה על חברות סיניות לרכוש מיצרנית השבבים האמריקאית מיקרון טכנולוגיות והודיעו על מגבלות בייצוא גליום וגרניום, שני מינרליים הנחשבים קריטיים לייצור מוליכים למחצה ופאנלים סולאריים.

מומחים תעשייתיים ראו בצעד של סין להגביל את הגליום והגרמניום, כלומר את תחום המוליכים למחצה, כפעולת נגד מול מגבלות הייצוא של ארה"ב. הם אומרים שלא סביר שזה ישפיע באופן מיידי על תפוקת המוליכים למחצה העולמית, מכיוון שמהלך כזה גם יפגע בתעשיית הטכנולוגיה של סין, שכאמור אחראית לייצור של אחוזים משמעותיים ביותר בעולם.

למרות הצעדים, נשיא סין שי דחק בחברות להפסיק לנתק את שרשרת האספקה שלהן ממדינות זרות, בטענה שזה פוגע בכל הצדדים, למרות שסין מציבה הגבלות על מתכות המהוות מרכיב קריטי בתעשיית ייצור השבבים. ראש ממשלת סין, לי צ'יאנג, מתח ביקורת על מאמצי המערב לצמצם את תפקידה של סין בשרשרות האספקה העולמיות, ואמר שתלות הדדית היא "דבר טוב, לא דבר רע".

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    ארה"ב אסרה יצוא פנטיום-4 שמא ישמש לפיתוח נשק אטומי
    אמריקאים דפקטים 10/08/2023 00:54
    הגב לתגובה זו
    2 0
    כיום לכל גיימר בכיתה ח' יש מחשב חזק פי-200 מפנטיום-4, ואף-אחד לא מפתח איתו נשק אטומי - מצד שני, ארה"ב של ביידן מאפשרת לאירן לפתח נשק אטומי.
    סגור
  • 1.
    אינטל תיסוג מרכישת טאוור (ל"ת)
    לילי 09/08/2023 22:06
    הגב לתגובה זו
    2 2
    סגור
  • אינטל תצטרך לשלם לטאואר פיצוי גדול
    סם 10/08/2023 00:57
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אם תיסוג מהרכישה.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות