ולנס בשת"פ עם LG במטרה להכניס שבבים לכלי רכב ב-2026
חברת השבבים הישראלית ולנס סמיקונדקטור ואלנס -4.48% ואלנס 1.92 -4.48% סגירה:0 פתיחה:2.03 גבוה:2.03 נמוך:1.91 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: שמפתחת צ'יפים לתעשיית הרכב תשתף פעולה עם LG Electronics כחלק מהמצלמות לבטיחות אקטיבית שלה בכלי רכב. על פי החברה, LGE תשלב את המוצרים שלה, שתואמים את תקן MIPI A-PHY, במסגרת הפתרונות של LGE ליצרניות הרכב. החברה הדרום קוריאנית משתפת פעולה עם יצרניות רכב גדולות בעולם כאשר בולנס צופים שיצרניות רכב יוכלו לשלב את הפתרון במכוניות שלהם החל משנת 2026.
הרכיבים של ולנס יאפשרו קישוריות בין מספר מצלמות המותקנות בחלל הרכב למערכת ניהול המצלמות של LG, במטרה לסייע לנהג הרכב. בולנס אומרים ש"LGE בחרה בפתרון זה בשל היתרונות המשמעותיים של מוצרי ה-7000VA של ולנס, שבין השאר כוללים מעטפת ביצועים משופרת בעלות נמוכה ביחס לפתרונות אחרים, וכן עמידות אלקטרומגנטית (EMC) מצוינת".
גדעון קדם, סגן נשיא ולנס: "שיתוף הפעולה בין ולנס סמיקונדקטור ו-LG VS מעיד על החזון המשותף של שתי החברות לפיתוח פתרונות באיכות גבוהה וייחודית עבור תעשיית הרכב. ההכרזה הזו ממחישה את האופן בו ולנס סמיקונדקטור מממשת את האסטרטגיה שלה לפיתוח פתרונות טכנולוגיים מתקדמים לשיפור בטיחותם של הנוסעים ברכב. מדובר בצעד משמעותי מבחינתנו בשוק מטרה הנאמד במיליארדי דולרים".
ג'וניון פארק, סמנכ"ל בקבוצת הפיתוח של LG VS: "לאחר שבחנו מספר טכנולוגיות לתקשורת מהירה בכלי רכב, החלטנו לשתף פעולה עם ולנס סמיקונדקטור להטמעת פתרון ה-7000VA התומך בתקן ה-MIPI A-PHY, במערכת מצלמות הרכב החדשה שלנו, כחלק ממערכת ה- Digital Cockpit Electronics שפיתחנו. היתרונות שסיפק לנו הפתרון של ולנס ובמיוחד יכולות ה-EMC המצוינות של ה-7000VA, עומדים בבסיס ההחלטה שלנו לשיתוף הפעולה בין החברות, בשוק מאוד משמעותי. אנו ב-LG VS מחפשים תמיד אחר דרכים לפתח ולקדם את יכולות הניידות ((mobility המוצעים על ידינו בתחומים של בטיחות ואבטחה, במטרה לספק את המוצרים האמינים ביותר ללקוחותינו בתעשיית הרכב. אנו פועלים לכך שפתרון פורץ דרך זה יהיה זמין לייצור המוני כבר ב-2026, ומצפים להרחיב ולהעמיק את שיתוף הפעולה בין שתי החברות“.
אתמול פרסמה ולנס את דוחותיה לרבעון השני של 2023 ועמדה בציפיות. החברה רשמה הכנסות של 24.2 מיליון דולר, מעט מעל קונצנזוס האנליסטים ל-24 מיליון דולר. החברה רשמה EBITDA שלילי של 800 אלף דולר, שיפור לעומת מינוס 4.5 מיליון דולר ברבעון המקביל בשנה שעברה. החברה הפסידה 5 סנט למניה, בהתאם לצפי האנליסטים.
תחזיות - בשנה כולה החברה צופה הכנסות של 84 מיליון דולר, ללא שינוי מהתחזית שסיפקה ברבעון הקודם. ברמת הפסד ה-EBITDA המתואם החברה שיפרה מעט את התחזית וצופה הפסד של 15.9 מיליון דולר, לעומת 17.4 מיליון בתחזית שסיפקה ברבעון הקודם. ברבעון הקרוב החברה מעריכה הכנסות של 14.1 מיליון דולר, בהתאם לצפי האנליסטים.
שאלת מפתח בחברות מהסוג הזה היא האם יש להן מספיק מזומנים, בוודאי בתקופה של האטה בעולם ובהייטק. ולנס מסודרת כנראה כשיש לה בקופה עוד 138 מיליון דולר. מתחילת השנה היא שרפה 8.3 מיליון דולר מפעילות שוטפת, שזה שיפור לעומת שריפה של 12.7 מיליון בתקופה המקבילה בשנה שעברה.
ברבעון הקודם ולנס נאלצה לפטר 15% מהעובדים ולהוריד את התחזיות. החברה צופה חיסכון בעלויות של 9 מיליון דולר בשנה בעקבות הפיטורים. ולנס נסחרת כעת במחיר של 2.5 דולר למניה ושווי שוק של 254 מיליון דולר. עם זאת, המשקיעים בינתיים מלקקים את הפצעים, החברה שמוזגה לספאק לפני שנתיים לפי שווי של 1.16 מיליארד דולר איבדה מאז 75% מערכה. אבל כאמור, בחברות כאלה, מה שלכאורה חשוב הוא הפוטנציאל קדימה. מדובר בחברות שאם הן יצליחו הן יכולות להיות שוות הרבה. השאלה היא האם הן יצליחו.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה