עליבאבא עוקפת את ציפיות האנליסטים ועולה בטרום ב-4%, אבל כלכלת סין הולכת להאטה והשאלה כמה זה יפגע בחברה
החברה דיווחה על רווח של 2.4 דולר למניה על הכנסות של 32.3 מיליארד דולר, מעל קונצנזוס האנליסטים לרווח של 2.02 דולר למניה על הכנסות של 31.2 מיליארד דולר. הבעיה היא שאם הצריכה בסין תאט - זה יפגע בתוצאות של עליבאבא בהמשך; החברה ביצעה בייבאק של 3.1 מיליארד דולר
מניית עליבאבא ALIBABA GROUP -2.2% ALIBABA GROUP 88.59 -2.2% סגירה:0 פתיחה:90.2 גבוה:90.7 נמוך:87.23 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , ענקית המסחר המקוון הסינית של ג'ק מא, עולה בטרום ב-4%, אחרי דוחות שעקפו את ציפיות האנליסטים. החברה דיווחה על רווח של 2.4 דולר למניה על הכנסות של 32.3 מיליארד דולר, מעל קונצנזוס האנליסטים לרווח של 2.02 דולר למניה על הכנסות של 31.2 מיליארד דולר.
עליבאבא ביצעה ברבעון רכישה עצמית של מניות (בייבאק) בהיקף של 3.1 מיליארד דולר, במקביל לכך שייצרה תזרים מזומנים של 6.25 מיליארד דולר. תזרים המזומנים החופשי הגיע ל-5.4 מיליארד שקל ברבעון. מספר העובדים של החברה עמד בסוף הרבעון על 228.7 אלף, לעומת 235.2 אלף בסוף הרבעון הראשון של השנה.
מניית עליבאבא נסחרת במחיר של 94.85 דולר למניה ושווי שוק של 243 מיליארד דולר ושמרה על יציבות במהלך 12 החודשים האחרונים.
השאלה כעת היא שאלת מאקרו - כלכלת סין נכנסת להאטה, המדדים מראים על ירידה בצריכה והשאלה היא כמה מתוך זה יתגלגל לעליבאבא. האינפלציה בסין, ה-CPI, רשמה ירידה של 0.3% - כאשר מדובר על הירידה הראשונה מזה יותר משנתיים. גם מדד המחירים ליצרן ירד בשנה האחרונה ב-4.4%, אם כי מדובר בשיפור לעומת נתון של 5.4% בחודש שלפניו.
במקביל, גם היצוא של סין בחודש יולי ירד ב-14.5% לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה והיבוא ירד ב-12.4%. בעוד הכלכלנים צפו ירידה של 12.5% ביצוא וביבוא היה צפי לירידה של 5%. היצוא של סין לארה"ב צנח ב-23.1% משנה לשנה בחודש יולי, בעוד שהיצוא לאיחוד האירופי ירד ב-20.6%. היצוא לאיגוד מדינות דרום מזרח אסיה ירד ב-21.4%, לפי הנתונים. גם היבוא של סין מרוסיה ירד ב-8.1% ביולי לעומת שנה שעברה.
יו"ר מנכ"ל החברה היוצא, דניאל ג'אנג, אמר על רקע התוצאות: "עליבאבא סיפקה רבעון מוצק בעודנו ממשיכים לבצע את הארגון מחדש שלנו, שמתחיל לשחרר אנרגיה חדשה בעסקים שלנו. באמצעות הטרנספורמציה המונעת העצמית הזו, אנו שואפים לזרז חדשנות, לקדם חיוניות בארגון שלנו ולאפשר לעסקים להתמקד בצמיחה ארוכת טווח. אנו מצפים להשפעות חיוביות על העסק שלנו, כולל חיזוק התחרותיות, צמיחה בת קיימא ויצירת ערך לבעלי המניות.
טובי שו, סמנכ"ל הכספים של עליבאבא הוסיף "השגנו ביצועים פיננסיים חזקים ברבעון האחרון. ההכנסות וה-EBITDA המתואם גדלו ב-14% וב-32% בהתאמה, ביחס לתקופה המקבילה בשנה שעברה, עקב שיפורים בכל המקטעים".
לפני חודש וחצי הודיעה החברה על החלפתו של יו"ר החברה והמנכ"ל דניאל ג'אנג (Daniel Zhang). הוא 'שונמך' לתפקיד ראש יחידת מחשוב הענן. אז כמובן שהחברה אמרה שזה תחום צומח וחשוב שלה והיא רוצה שהוא יתמקד בפיתוח הפעילות הזו ועדיין - הוא כבר לא מנהל החברה אלא רק יחידה אחת שגם מבצעת התייעלות משמעותית של פיטורי עובדים של לפחות 7% מכח האדם, לקראת הנפקה ראשונית לציבור, במסגרת הפיצול המתוכנן של הענקית עליבאבא ל-6 חברות שונות.
עליבאבא נמצאת בתהליך של פיצול לשש חברות מינתה במקומו ליו"ר החברה את ג'וזף טסאי (Joseph Tsai) ולמנכ"ל היא מינתה את אדי יונגמינג וו (Eddie Yongming Wu). גם טסאי וגם וו הם עובדים בחברה כבר שנים רבות, למעשה מאז שנת 1999.
הארגון מחדש של עליבאבא ל-6 חברות (ספין אוף) מגיע במטרה להציף ערך בכל פעילות בנפרד. חברות רבות מתאחדות ומבצעות רכישות אבל הצד השני הוא שלפעמים פעילות מסוימת מתומחרת בחסר. במהלך ההפוך של פיצול (ספין אוף) חברות רוצות להציף ערך שנמצא בכל פעילות בנפרד אבל לא מספיק מגיע לידי ביטוי - על היתרונות והחסרונות של ספין אוף תוכלו במדריך הזה.
עליבאבא מתכננת פיצול לחברת ענן, מסחר אלקטרוני סיני, מסחר אלקטרוני גלובלי, מיפוי דיגיטלי ומשלוח מזון, לוגיסטיקה ומדיה ובידור. ההחלטה של עליבאבא מגיעה אחרי שהרגולטורים בסין פעלו בשנתיים הקודמות נגד חברות טכנולוגיה - וגררו התרסקות של עשרות אחוזים במניות שלהן.
ספין אוף היא פרקטיקה מקובלת בקרב חברות, שרוצות להוציא 'עסקים שמחוץ לתחום הליבה'. כך למשל, הענקית האמריקאית ג'נרל אלקטריק נמצאת בתהליך פיצול ל-3 חברות. גם אובר מתכננת לפצל את מגזר הלוגיסטיקה. בבנק וואלס פראגו בטוחים שהשנה גם דיסני תבצע ספין אוף ל-ESPN ו-ABC. בתחום הפארמה - נוברטיס הולכת על ספין אוף לסנדוז,
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה