פוקסקון מתמודדת עם הירידה בביקושים לסמארטפונים - מורידה תחזיות
ענקית האלקטרוניקה הטאיוואנית פוקסקון (Foxconn) אמנם הכתה את צפי האנליסטים ברבעון השני, אך נאלצה להנמיך את תחזית ההכנסות שלה לרבעון הקרוב (Q3) ולשנה כולה. זאת, על רקע הירידה בביקושים למוצרי אלקטרוניקה לאור המציאות הכלכלית ברחבי העולם.
בשורה התחתונה, הציגה החברה רווח נקי של 33 מיליארד דולר טאייוואני (1 מיליארד דולר) ירידה קלה לעומת רווח נקי של 33.29 מיליארד דולר טאייוואני בתקופה המקבילה אשתקד, אך מעל לצפי האנליסטים המוקדם לרווח של 25.57 מיליארד דולר טאייוואני.
החברה צופה כי תדווח ברבעון השלישי על ירידה קלה בהכנסות שלה ממוצרי האלקטרוניקה (בעיקר סמארטפונים), המהווים כמחצית מהכנסותיה. ההכנסות הכוללות ברבעון השלישי צפויות לרדת גם הם, מה שהביא את החברה להורדי את תחזיותיה לשנה כולה ביחס לתחזית הקודמת שסיפקה.
התוצאות החלשות של פוקסקון מלמדות על הקשיים בשוק האלקטרוניקה העולמית, בשל הבחירה של צרכנים ותאגידים לצמצם את הוצאותיהם לאור המציאות הכלכלית. דבר אשר בא לידי ביטוי בשיחות המשקיעים הרבעוניות של חברות הטכנולוגיה הגדולות דוגמת אפל, כמו גם אצל יצרנניות השבבים קוואלקום ו-TSMC, אשר הזהירו מפני ההשפעות הצפויות של מיתון עולמי.
אפל, הלקוחה המובילה של פוקסקון, דיווחה בתחילת החודש על הצניחה הארוכה ביותר במכירות שלה מזה עשרות שנים, תוצאה של ביקושים חלשים למכשירים אלקטרוניים חדשים ברחבי העולם. מנגד, על פי הדיווחים אפל תותיר את הביקוש שלה מיצרניות האיפון 15 על כנו (כ-85 מיליון יחידות, מה שעשוי לסייע לפוקסקון לשמור על יציבות מסויימת חרף ההאטה הכלכלית והשלכותיה.
התרחבות בהודו
במקביל פועלת החברה בחודשים האחרונים, להרחיב את ניסיונותיה הגיוון של שרשרת הייצור שלה מעבר לסין, במטרה להפחית את הסיכונים בדמות סנקציות כלכליות וטכנולוגיות כלפי בייג'ינג מצד ארה"ב. בשבוע שעבר דווח כי החברה תגדיל את השקעתה במפעלים בהודו ל-1.2 מיליארד דולר, מהלך שעשוי לבוא לידי ביטוי בשולי הרווחיות של החברה בשנים הקרובות.
זאת לאחר שבחודש שעבר הודיעה כי החליטה לפרוש מהמיזם המשותף להקמת מפעל מוליכים למחצה בהיקף של 19.5 מיליארד דולר, בשיתוף עם קונצרן המתכות ההודי ודנטה (Vedanta). במה שנתפס בעיני רבים כמכה נוספת לתוכניות ייצור השבבים של ראש הממשלה ההודי נרנדרה מודי, לאחר שבשנתיים האחרונות סימן את ייצור השבבים כבעל עדיפות עליונה באסטרטגיה הכלכלית של הודו.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה