"אינטל תשאף לחפש הזדמנויות לעבוד עם טאואר בעתיד"
מלחמת השבבים עם סין הולכת ומתעצמת לאחר הפיצוץ בעסקת אינטל-טאואר. הממשל האמריקאי רואה באינטל סוג של זרוע ארוכה והוא מבין טוב מאוד את המסר על אי קבלת אישור סיני לעסקה. חכו לנקמה.
כזכור, שלשום אינטל ירדה מרכישת טאואר בגלל שהרגולטור הסיני לא אישר את העסקה. כתוצאה מכך, הקרב בין שתי המעצמות בתחום המוליכים למחצה העולמית התלהט, כשהזירה העיקרית היא זירתת שוק השבבים.
עבור אינטל, מדובר במכה כנראה קלה יחסית. טאואר היא אמנם עסקה טובה, אבל לא כזאת שמטלטלת את ענקית השבבים. טאואר יכלה לסייע לאינטל להתמודד עם עוד לקוחות, ועדיין - העסקה הכוללת הייתה מינורית בגודלה ובהיקפה, אם כי מאוד חשובה לאינטול שכן לטאואר יכולות בייצור בנישות וכן יכולות לניסיון ארוך בהתנהלות מול לקוחות. אינטל עשויה לפעול בצורה אחרת מול טאואר. פט גלסינגר מנכ"ל אינטל אמר אחרי ביטול העסקה כי "אינטל תשאף לחפש הזדמנויות לעבוד עם טאואר בעתיד". זה רמז עבה - אם אתה לא יכול לקנות את החברה, לפחות תשתף פעולה ותדע לנצל את היכולות שלה בדרך אחרת. זה גם הגיוני.
מניית טאואר כצפוי ירדה אחרי העסקה, אבל לא התמוטטה. ירידה של 10%היא נסבלת, היא עדיין בקידמות של 3 - 30.4 דולר. בכל מקרה, היא נסחרת ב-3.5 מיליארד דולר כשבתוספת הפיצוי שהיא תקבל מאיחנטל על ביטול העסקה בסך 355 מיליון דולר יהיו לה בקופה 1 מיליארד דולר.
היא נסחרת במכפיל רווח של 14 על רווחי השנה ובנטרול המזומנים על כ-10-11. פעילות עם אינטל עשויה להתבטא בעלייה ברווחים בשנה הבאה כשגם כך החברה צפויה לעלות ברווח לכיוון מכפיל רווח של 12-13 ובנטרול המזומנים אף מתחת ל-10.
לפי דיווחים בחו"ל, לטאואר היה נתח שוק של 1% מעסקי ייצור השבבים, בהשוואה למובילת השוק, TSMC, ששולטת על 60% מהשוק. המומחיות של טאואר היא בטכנולוגיות שבבים ישנות יותר, כמו מוליכים למחצה אנלוגיים וטכנולוגיות נישתיות. אינטל ראתה במומחיות של טאואר הזדמנות חשובה.
מה שחשוב בכל הסיפור הזה הוא מה שעומד מאחוריו - השאלה הגדולה היא האם סין מתערבת לרשות ההגבלים העסקיים שלה כדי לקדם את השאיפות שלה במלחמה מול ארצות הברית. לכאורה, אין היגיון כלכלי לשלול עסקה בגובה 5.4 מיליארד דולר, בפרט כשיש מיזוגים גדולים יותר על הפרק, כמו עסקת מיקרוסופט עם Activision Blizzard.
כשארה"ב העבירה את חוק השבבים בשנה שעברה, ממשלת הבינה ש-90% מהנתח העולמי של טייוואן בייצור שבבים מתקדמים יכול לסכן אותו ולפגוע בכלכלה, בטח כשהמתיחות עם סין מחריפה.
בשבוע שעבר חגג ממשל ביידן את יום השנה הראשון להפיכת החוק לרשמי, אבל היא עדיין לא חילקה את סובסידיות הייצור. היא אמורה להעניק מאות מיליארדי דולרים למפעלים חדשים לייצור מוליכים למחצה, חברות פרטיות וציבוריות, אבל זה יקרה רק כשהיא תקבל אור ירוק לכך.
בשורה התחתונה, הפעולה האחרונה של סין, למנוע עסקה כזאת, מדגישה עוד יותר את הפזילה לעבר אינטל. זוהי יצרנית השבבים האמריקאית היחידה שיכולה לקרוא תיגר על TSMC בתחום ייצור השבבים.
סין מכירה בבירור באינטל כנקודת המוצא לשאלה האם חוק ה-CHIPS יצליח. כעת ארה"ב צריכה לוודא שהחוק מקבל גיבוי מלא
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
6.אין שום בסיס לשיתוף פעולהמגחך 24/08/2023 10:55הגב לתגובה זו0 0אין לטאוור שום ידע מיוחד. ניהול כושל זה יש למכביר. אנשים שאף מקום עבודה לא יקח אותם כי הם לא יודעים כלום.סגור
-
5.הנזק לטאואר גדול מתשלום 330 מיליון $ אם יהיהלילי 18/08/2023 11:06הגב לתגובה זו1 1תוכניות הפיתוח של טאואר נעצרו במשך שנה וחצי . הפיצוי שתקבל מאינטל לא יכסה את הנזק . עתה צריכה טאואר לחדש ציוד לחדש הסכמים ולבצע תיכנון לטווח ארוך . המשימה העיקרית להדביק את הפער הטכנולוגי .סגור
-
צודק. טאוור השקיעה המוןמגחך 24/08/2023 10:58הגב לתגובה זו0 0היה פרוייקט מחשוב מיותר ופרוייקט ננו מיותר. אין לטאוור אופק ייצורי או פיתוחי, המוצרים שלהם זה ג'אנק שסין אפילו לא טורחת להעתיק. יהיה להם עוד כמה שנים בינוניות עד שהכל ידעך ויעלם באבק.סגור
-
4.פאק צ׳אינה (ל"ת)E T 18/08/2023 10:48הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.קניתי בחמישי בתאאנונימי 18/08/2023 10:06הגב לתגובה זו1 0נראה כמו הזדמנות למי שהיה בחוץ.סבלנות ימים יגידו השבבים זה סקטור מעולה ואין לי בעיה לקנות עוד שני מנות בטאואר.מחזיק גם נובה קמטק אנבידיה amd.לא המלצה בהצלחה לכולםסגור
- טען עוד
-
2.לפי השאלה אם זה היה בכוונה מצד הסינים, אני מבין שאתהשמואל א 18/08/2023 07:12הגב לתגובה זו4 1גאון. אשכרה שאלת את זה? חשבת שהסינים פספסו את השאלה?סגור
-
1.הם גונבים ומעתיקיםסין נזק 17/08/2023 16:53הגב לתגובה זו2 0חונקים את מי שמאייםסגור
-
בדלרגע חשבתי שאתה מדבר על מערכת המשפט בארץ (ל"ת)שמואל א 18/08/2023 07:14הגב לתגובה זו2 2סגור