"התשואות על אג"ח ארה"ב מצביעות על שוק דובי"

 | 
telegram

"התשואות על אג"ח ארה"ב מראות שהמשקיעים מתכוננים למגמות של שוק דובי" מעריכים ביוליוס בר. אתמול עלתה התשואה של אג"ח ממשלתי אמריקאי ל-10 שנים לשיא מאז אוקטובר אשתקד של 4.25%. המהלך התרחש לכאורה בעקבות מאמר בוול סטריט ג'ורנל, בו משתמשת מועצת הפדרל ריזרב (הפד) האמריקאית כדי לאותת ולכוון את ציפיות השוק. במאמר נכתב כי "פרודוקטיביות גבוהה יותר והגדלת הגירעונות עלולים להעלות את הריבית ה'נייטרלית' ולהגביל את הורדות הריבית".

הכוונה שהמשך הגדלת הוצאות הממשלה תוביל לעליית מחירים ותקשה על הורדת האינפלציה ולכן מכבידה על החלטת הפד להורדת ריבית עתידית. במקביל שוק העבודה החזק וייצור ברמה גבוה מעידים על ביקושים גדולים לצד עלויות נמוכות ליחידה, מה שמגדיל שוב את הביקושים ומחזק את האינפלציה. הפד' חושש מכך ומעריך שהריבית הנדרשת במצב הקיים אינה נמוכה. משמע, החשש הוא שהורדת הריבית תהיה איטית מהמצופה.

> השקת דירוג החברות של ביזפורטל וגם: מי יהיו הענקיות הישראליות הבאות והאם אפשר להשקיע בהן כבר עכשיו? - הירשמו לוועידה הכלכלית של ביזפורטל בה ישתתפו מומחי ההשקעות הגדולים בארץ. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

חששות כאלו, מיד מתורגמים בשוק האג"ח - עלייה בתשואת אגרות החוב מבטאת סיכוי נמוך יותר מבעבר שהפד יוריד את הריבית בקצב משמעותי. 

משקיעים רבים מתייחסים לאמירה כרמז לכך שיו"ר הפד ג'רום פאוול יישא ביום שישי נאום בג'קסון הול על יעד גבוה יותר של ריבית הפד לטווח הארוך. היעד הנוכחי שעומד על ה-2.5% מאז 2019 נמצא הרבה מתחת לטווח הריבית הנוכחי של 5.25% עד 5.5%.

כלל, נכון לומר ששוק האג"ח מצוי בעליית תשואה בחודשים האחרונים - התשואה של אג"ח אמריקאי ל-5 שנים עומדת על 4.38%, מה שמצביע על כך ששוק האג"ח אינו מצפה מהפד להוריד את הריבית בטווח הקצר ולהתקרב ליעדים של "ריבית היעד ארוכת הטווח" הישנה.

באפריל עמדה התשואה על 3.3% ובתחילת 2022 על 2%. הזינוק בתשואה מראה עד כמה שוק האג"ח כבר מוכן מראש לתרחיש של ריבית גבוהה לזמן ארוך. "אנו מאמינים כי מרבית ההתאמות והשינויים בתשואות האג"ח כבר מצויות מאחורינו", אומר מרקוס אלנספך מיוליוס בר, "התשואות הריאליות והנומינליות עומדות על ערכים אטרקטיביים בתקופה הזו. נתונים הכלכליים בארה"ב אומנם הפתיעו לטובה וההוצאה הפיסקלית בעלייה
בשל ההשקעות הגדולות באנרגיה מתחדשת, ההשקעה בפאבים - מפעלי שבבים ובכלל ייצור ומו"פ טכנולוגי. ההשקעות האלו לצד הוצאות על ביטחון סוציאלי ובריאות, מטפחות ביקוש מקומי ובכך מעודדות את הביקושים בשוק".

כל זה אמור להשפיע לטובה על שוק האג"ח ובהתאמה לרעה על שוק המניות. ברגע שתשואות האג"ח עולות וגבוהות, האטרקטיביות של שוק המניות יורדת - "עם זאת, ההיבדלות של שוק ההון האמריקאי ממגמות עולמיות, עשויה לתמוך בו", מוסיף אלנספך, "בעבר, שמענו לא פעם את התלונה מבחוץ שהתשואות בארה"ב הן תוצאה של זרימת הון ולא רק של מדיניות הפד". כך גם הביקושים למניות בוול סטריט, ומכאן שהשווקים בארה"ב תלויים במה שקורה בכלכלה האמריקאית ותשואות האג"ח, אבל יש פרמטרים נוספים. 

"אם נביט על כלכלות אחרות לדוגמה - הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, סין, נראה שהיא מבטאת בעיות הפוכות מאלו של ארה"ב, עם האטה בצריכה של משקי הבית ובהוצאות ההון. תמונת המצב לא נראית מעודדת יותר גם בשוק האירופאי. למרות הכל, אנחנו מאמינים כי לא נראה זינוקים נוספים בתשואות האג"ח בתקופה הקרובה".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות