אמון הצרכנים בסין נמצא בשפל - הפתרון לא צפוי להיות קל

"על מנת להחיות את האמון בסין, קובעי המדיניות צריכים להודיע כי לא יעמדו בדרך של בעלי העסקים וכך יזמים יוכלו לעשות עסקים מבלי לחשוש שמאמצי הממשלה לפתור בעיות סוציו-אקונומיות יהפכו למכשולים"
 | 
telegram
(2)

סין מנסה לבנות מחדש את האמון בקרב העסקים והצרכנים במדינה שנפגעו מהמדיניות שהממשלה הובילה, יחד עם מגבלות הקורונה הקשות. עד כה, המאמצים התערערו, בביג'ין לא חוששים להסתמך על חובות, כמו בעבר והחוב לתמ"ג מתקרב ל-300%.

אמון המשקיעים, בעלי העסקים והצרכנים נפגע משמעותית בשנתיים האחרונות, כמובן כתוצאה מהגבלות הקורונה שסגרו אנשים בבתיהם במשך שבועות, אך גם כתוצאה מהירידה החדה בשוק הנדל"ן שמחזיק בכ-70% מהעושר של משקי הבית והמהלכים של הממשלה נגד חברות סיניות. 

חלק מהבעיות הכלכליות נוצרו בעצמן, כאשר קובעי המדיניות הסיניים מטפלים בצורה לא נכונה בבעיות סוציו-אקונומיות כמו שיפור הגישה לשירותי בריאות וחינוך, טיפול בחוסר השוויון בהכנסה, מה שככל הנראה מקשה על עסקים להבין אילו רפורמות צפויות להגיע בהמשך. "הצרכנים בסין חסרי אמון. יש אימרה פופולרית בסין שאומרת: 'אם אתה לא קונה, אני לא קונה והמחיר ירד ב-200 יואן בשבוע הבא'. המדיניות היא מאוד דיפלציונית", אמר זונגיואן זואי ליו, שותף במוריס ר. גרינברג .

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"בעוד שירותים מסוימים כמו בתי קולנוע ומסעדות ראו התאוששות עם הסרת המגבלות, השלב הבא חייב להיות התאוששות בהוצאות על סחורות והשקעות של חברות פרטיות - זה עדיין לא קרה", אמר אנדי רוטמן אסטרטג השקעות במתיוס אסיה. "הממשלה יישמה את המדיניות שלה בצורה הרת אסון, שפגעה באמון היזמים, כשעסקים קטנים בבעלות פרטית מעסיקים כ-90% מסין ומהווים את רוב הצמיחה הכלכלית". 

לפי הערכות האנליסטים, על מנת להחיות את האמון בסין, קובעי המדיניות צריכים להודיע כי לא יעמדו בדרך של בעלי העסקים וכך יזמים יוכלו לעשות עסקים מבלי לחשוש שמאמצי הממשלה לפתור בעיות סוציו-אקונומיות יהפכו למכשולים. "אסור לנו לצפות למהלכים דרמטיים של הממשלה, אלא להצהרות שקטות יותר ולהנחיות לפקידים מקומיים שיזוזו מהדרך", אמר רוטמן וציין כי ככל שעסקים קטנים יוכלו לבצע השקעות מוצלחות, המומנטום יווצר. "זה הולך להיות תהליך הדרגתי - לא מתג שהממשלה יכולה ללחוץ עליו והכל יסתדר". 

הועלו לאחרונה גם חששות רבים בנוגע לשוק הנדל"ן הסיני שצבר חובות עצומים במהלך העשורים האחרונים על מנת לתדלק התרחבות מהירה. האטה כלכלית, שנוצרה בעקבות הקורונה והחמירה לאחר המדיניות המחמירה של הממשלה לטיפול במגיפה, זירזה את הבעיות הפיננסיות בסקטור. נתוני הצמיחה האחרונים של סין מצביעים על כך שהיצוא בחודש יולי ירד ב-14.5% לעומת שנה שעברה, לצד היבוא שירד ב-12.4%. מדובר בנתונים לא טובים שפיספסו את ציפיות האנליסטים. 

סקר של רויטרס חזה ירידה של 12.5% ביצוא ביולי לעומת שנה לפני, בעוד היבוא היה צפוי לרדת ב-5% במהלך אותה תקופה. היצוא של סין לארה"ב צנח ב-23.1% משנה לשנה בחודש יולי, בעוד שהיצוא לאיחוד האירופי ירד ב-20.6%. היצוא לאיגוד מדינות דרום מזרח אסיה ירד ב-21.4%, לפי הנתונים. גם היבוא של סין מרוסיה ירד ב-8.1% ביולי לעומת שנה שעברה.

הזמן לא לצידה של סין, החששות לגבי בעיות מבניות הקשורות לחוב בנוסף לכך שהממשלה מקשה על גישה לנתונים כלכליים מערערים עוד יותר את האמון במדינה. בג'יי פי מורגן צופים לצמיחה כלכלית של 4.3% במחצית השנייה, נתון שנחשב בעיניהם לנמוך ובדרך להחמיץ את היעד של 5% שהממשלה הציבה, בנוסף לסיכון רב להחמרה ככל ששוק הדיור נשאר במיתון. יש צורך בפעולות אגרסיביות יותר שמטרתן תהיה לתמוך ישירות בעסקים ובמשקי הבית וגם אז לפי הכלכלנים זה לא יעזור לכלכלה שם השנה. 

החשש הגדול יותר הוא שמא האירועים בשנתיים האחרונות זעזעו את האמונה הכללית במודל הכלכלי של סין ובערבות בין המפלגה הקומוניסטית לעם. "הישארו מחוץ לפוליטיקה והתמקדו בכלכלה והכל ישתפר", אמר ניקולס בורסט, מנהל מחקר בסין.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הדג מסריח מהראש
    שאול 23/08/2023 05:50
    הגב לתגובה זו
    0 2
    גם אצלנו האמון בראש הממשלה וממשלתו שואף לאפס . ישראל באסון משילות טוטאלית . חובה להתעורר לפני שמכבים את האור .
    סגור
  • השוואה
    נחמד 23/08/2023 09:39
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אתה משווה בנינו לבין מדינה קומניסטית.?.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות