ארצות הברית עוקבת בדאגה: ארגון ה-BRICS מתרחב ומצרף את איראן וערב הסעודית

ארגון הבריקס (BRICS) - בו חברות כיום סין, ברזיל, רוסיה, הודו, ודרום אפריקה - החליטו להזמין את ארגנטינה, מצרים, אתיופיה, איראן, ערב הסעודית ואיחוד האמירויות הערביות להצטרף לארגון. סעודיה מאותתת לארצות הברית, ומראה שיש לה עוד אופציות. מה יעשה ביידן?
 | 
telegram
(3)

קבוצת הכלכלות המתעוררות הבריקס (BRICS) שתכננו ליצור סדר עולמי חדש הודיעו היום בתום הפסגה ה-15 של הארגון שהסתיימה היום ביוהנסבורג בדרום אפריקה כי החליטה להזמין להצטרפות לארגון 6 חברות חדשות, כולל ערב הסעודית ואיראן.

ארגון הבריקס (BRICS) - בו חברות כיום סין, ברזיל, רוסיה, הודו, ודרום אפריקה - החליטו להזמין את ארגנטינה, מצרים, אתיופיה, איראן, ערב הסעודית ואיחוד האמירויות הערביות להצטרף לארגון. 

בפסגה השתתפו לואיז אינסיו לולה דה סילבה, נשיא ברזיל, שי ג'ינפינג, נשיא סין, סיריל רמפוזה, נשיא דרום אפריקה, נרנדרה מודי, ראש ממשלת הודו, וסרגיי לברוב, שר החוץ של רוסיה. הפסגה נערכה במרכז הכנסים סנדטון ברובע סנדטון ביוהנסבורג, בדרום אפריקה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

פסגת הבריקס צילום הבריקס טוויטר
פסגת הבריקס צילום: הבריקס טוויטר

 נשיא דרום אפריקה ויו"ר הבריקס הנוכחי, סיריל רמפוזה ציין כי החברות בארגון החליטו להזמין את ארגנטינה, מצרים, אתיופיה, איראן, ערב הסעודית ואיחוד האמירויות הערביות להצטרף, חברותם בארגון תיכנס לתוקף החל מה-1 בינואר 2024.

 נשיא רוסיה ולדימיר פוטין לא השתתף באופן אישי בפסגה, ככל הנראה בשל צו של בית הדין הפלילי הבינלאומי שהיה מחייב תיאורטית את המדינה המארחת - החתומה על בית הדין הפלילי הבינלאומי - לעצור אותו.

"בריקס היא קבוצה מגוונת של מדינות", אמר רמפוזה. "זו שותפות שווה של מדינות שיש להן דעות שונות, אבל חזון משותף לעולם טוב יותר. הגענו להסכמה על העקרונות, התקנים, הקריטריונים והנהלים המנחים של תהליך הרחבת הבריקס".

23 מדינות הגישו בקשה רשמית לחברות בבריקס, כולל שש שלדברי רמפוזה הוזמנו בזאת. שחקניות אפריקאיות גדולות אחרות, כמו ניגריה וגאנה, הביעו עניין לא רשמי.

נשיא סין שי ג'ינפינג אמר כי ההתרחבות היא "נקודת התחלה חדשה לשיתוף הפעולה של בריקס". "זה יביא מרץ חדש למנגנון שיתוף הפעולה של הארגון, ויחזק עוד יותר את הכוח לשלום ופיתוח עולמי", אמר. נשיא דרום אפריקה רמפוזה רמז על אפשרות של תוספות עתידיות ואמר "אנו מעריכים את האינטרס של מדינות אחרות ליצור שותפות עם בריקס. הטלנו על שרי החוץ שלנו להמשיך לפתח את מודל המדינות, ורשימה של מדינות שותפות פוטנציאליות ולדווח עד הפסגה הבאה".

37% מהתמ"ג העולמי

 
נשיא ברזיל דה סילבה אמר כי "הרלוונטיות של הבריקס  מודגמת על ידי העניין הגובר של מדינות אחרות להצטרף לקבוצה שלנו". לדבריו "עכשיו הבריקס עולה ל-37% מהתמ"ג העולמי במונחי כוח הקנייה שלו, ול-46% במונחי אוכלוסיית העולם. הבריקס תמשיך להיות פתוחה לחברים חדשים".

נשיא איחוד האמירויות מוחמד בן זאיד ברך על ההזמנה ואמר "אנו מכבדים את החזון של הנהגת הבריקס ומעריכים את הכללתה של איחוד האמירויות הערביות כחברה בקבוצה חשובה זו. אנו מצפים למחויבות מתמשכת של שיתוף פעולה למען השגשוג, הכבוד והתועלת של כל האומות והאנשים ברחבי העולם".

הצטרפות החברות החדשות לא רק יגבירו את הנראות של הארגון, אלא גם יספקו הזדמנות  לסחור זה עם זה במטבעות מקומיים. דה סילבה ציין כי הם בוחנים  את האפשרות של מטבע גוש, שיכול "להגדיל את האפשרויות שלנו לאמצעי תשלום ולהפחית את נקודות התורפה שלנו".
 

 מה תעשה ארצות הברית? 

המתיחות המסחרית והדיפלומטית עלתה בשנים האחרונות  בין סין לארה"ב, בעוד שרוסיה נמצאת תחת שלל סנקציות מערביות על פלישתה לאוקראינה. נשיא דרום אפריקה אמר כי "אנחנו מודאגים מסכסוכים מתמשכים בחלקים רבים של העולם. אנו מדגישים את מחויבותנו לפתרון בדרכי שלום של מחלוקות ומחלוקות באמצעות דיאלוג והתייעצות כוללת", מבלי לדבר על הפיל שבחדר או בעצם שלא הגיע לחדר נשיא רוסיה.

המצטרפות החדשות לבריקס יביאו אתגרים נוספים לארגון. איראן מתמודדת עם הסנקציות של ארה"ב על תוכנית הגרעין שלה, בעוד שעימותים חדשים באתיופיה עוררו דאגה לגבי היציבות הפנימית. מצרים התמודדה עם לחצים כלכליים, וארגנטינה פיחתה לאחרונה בחדות את המטבע הלאומי שלה, הפסו והעלתה את שיעורי הריבית בעקבות הניצחון בבחירות המקדימות של הימין. איחוד האמירויות וסעודיה רודפות שתיהן באופן פעיל אחר צמיחה במגזרים שאינם נפט, וכל זה בזמן שארצות הברית נמצאת במשא ומתן עם סעודיה על הסכם גדול. האם ארצות הברית תעביר את מחאתה לסעודיה על ההצטרפות. סביר להניח שביידן ימשיך להבליג.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    נשענות על צבא ארה"ב המוצב במפרץ-לא להתרגש
    לילי 25/08/2023 08:03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סין או הודו לא יציבו צבא במפרץ ואם יציבו זה יהיה למעשה כיבוש המפרץ . הסעודים לא יוותרו על מטרייה שך צבא ראה"ב .
    סגור
  • 2.
    עד שלא יחריזו על מטבע חדש מגובה בזהב לא יביאו שום בשורה
    אזרח 24/08/2023 21:14
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לאזרחים נמאס ממשלות מושחטות שגונבות לנו את כוח הקניה על ידי הדפסת כסף
    סגור
  • 1.
    איחוד כלכלות החלום (שלא התגשם) (ל"ת)
    אריסטו 24/08/2023 16:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות