למה אני מאמין בביטקוין ולאיזה מחיר צופים שהוא יעלה?

הביטקוין חוגג 15 שנים להשקה - על השנים המטלטלות, האם הוא השיג את החזון ומה הבעיות של הביטקוין?
 | 

פינת החלומות התעוררה לפתע אתמול שכ קומפיוגן -8.98% קומפיוגן 539.2 -8.98% קומפיוגן בסיס:592.4 פתיחה:531 גבוה:544.9 נמוך:531 תמורה:1,208,858 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: התעופפה בניו יורק. מה שקרה הוא שענקית התרופות השווייצרית רוש חשפה (בשוגג) נתונים חיוביים על השלב השלישי של הניסויים בטיפול החדשני למלנומה ה-TIGIT, שעשויה להתחרות בתרופת העל הנוכחית Keytruda של מרק (סימול:MRK) . כל החברות שמעורבות בתחום עלו בעצמה. קומפיוג'ן מעורבת גם היא בניסויים וזו הסיבה לקפיצה אבל השוויצרים, כמנהגם, לא מפרסמים כלום ולכן נמשיך לחלום.

הביטקוין בן 15, מה הלאה? והקריסה במהלך 2022 שכנראה דווקא תחזק אותו: בשיאו של משבר 2008 חשף Satoshi Nakamoto (שזהותו לא ידועה) את הביטקוין, קוד המקור של מה שהוא העריך שיוכל להיות מזומן דיגיטלי מבוזר, במסמך שכינה, "white paper bitcoin" שבו הסביר את הרעיון שבבסיסו דיבר על עסקאות בין 2 צדדים (peer-to-peer) ללא מעורבות מתווכים (בנקים), "פתחנו גרסה מקוונת של העברת כספים מעמית לעמית", כתב, "באמצעות תשלומים שיישלחו ישירות מצד אחד לאחר מבלי לעבור דרך מוסד פיננסי... אנו מציעים פתרון לבעיית ההוצאה הכפולה (שנגרמת בגלל התיווך הבנקאי) באמצעות רשת עמית לעמית... מדובר בדרך בטוחה וחסרת סיכון באמצעות שרשראות הבלוקים...".

תוכלו לעיין בחזון על הביטקוין כשתית תשלום מבוזרת המבוססת על קריפטוגרפיה, שבהחלט התקבל תחילה בהתלהבות ע"י המשקיעים והשתבש, במהלך 2017-18, בגלל עלייה חדה בעלות רישום העסקאות בתשתיות הבלוקצ'יין. כתוצאה מהלחץ העצום על רישום עסקאות שמבוצעות ע"י מאמתים מעלים את מחיר הרישום פר בלוק.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כשהסתבר שהמעבר למטבע קריפטו נתקל בבעיות של תמחור מחד והתנגדות נמרצת של המערכת הבנקאית בראשות הבנקים המרכזיים מאידך, התפתחו, בוול סטריט, נרטיביים ספקולטיביים (כמו "הזהב הדיגיטלי" ועוד) שצברו תאוצה כלל עולמית של משקיעים ועוררו "בהלת ביקוש לקריפטו". מהר מאוד הופיעו אלפי מטבעות קריפטו שמתחרים בביטקוין (במרץ 2023 היו 22,904 סוגי מטבעות קריפטו שמתוכן 8,832 נסחרו בבורסות) והמשקיעים הובילו את המטבעות לערכי שיא.

בסוף 2021 הגיע שווי השוק של מטבעות אלו לשיא של כ-3 טריליון דולרים. הביטקוין (סימול:BTC) עצמו הגיע, בנובמבר 2021, לשיא כול הזמנים של למעלה מ-68,000 דולר למטבע אחד שבין 2017 ל-2021 עלה ביותר מפי 70. העליות במחיר היו קשורות לעוד מספר גורמים שבראשם הייתה הנכונות של בני הדור הצעיר יותר לאמץ את המטבע. אבל לצד זה היו דברים כמו השקת תעודת סל ביטקוין בארצות הברית, הופעתה המוצלחת (הנפקה חמה) של חברת התשתיות וטכנולוגיות הקריפטו Coinbase (סימול:COIN) ב-2020 בוול סטריט שגררה הנפקות סלי קריפטו. במקביל המעורבות של "מלכת הטכנולוגיות המשבשות" קתי וודס וקרנות ה-ARK שלה בשוק הקריפטו ושל אלון מאסק שהאמין במטבעות הקריפטו, אפילו "תמך" באחת מהן, ה-DOGCOIN, עוררו את השוק.

אסק האדיר את המטבעות כאשר במרץ 2021 רכשה טסלה (סימול:TSLA) ביטקוין ב-1.5 מיליארד דולרים ואפשרה את השימוש במטבע לרכישות הרכבים שלה וגם SpaceX, ענקית החלל של מאסק, השקיעה סכומי עתק בביטקוין, אלא שבשל היותה חברה פרטית הדבר נודע רק לאחרונה כאשר דווחה שמכרה את חבילת הביטקוין כולה.

האשליה הזו של נכסי קריפטו, המשמשים ככסף קל ומאגר איתן של ערך (שאומצה אגב ע"י אנליסטים רבים), התפוגגה כאמור בנובמבר 2021 בגלל האינפלציה שהתחילה לעלות, מה שהוביל לחששות להעלאות ריבית. לאורך תיקון 2022 בשוק ההון נכנסו לתמונה גורמים נוספים שליבו את המפולת. הייתה ההתרסקות של בורסת הקריפטו FTX שלוותה באלפי חקירות בגין הונאות קריפטו כשלפתע נפתחו גם למעלה מ-50 חקירות של הרשויות וכרגיל בוול סטריט במקרים מסוג זה התפתחה פניקה אצל המשקיעים.

הנפילה במחיר הקריפטו הובילה לירידה של כ-2 טריליון אירו בשווי נכסי קריפטו בתוך פחות משנה. אבל ההתרסקות המפחידה הזו לא הייתה שונה מכול התרסקות אחרת שראינו בוול סטריט מאז ומעולם. גאות הקריפטו הכניסה מיליוני משקיעים בלתי מנוסים להשקעה במטבעות ובחוזים העתידיים עליהן. חלק גדול מהמשקיעים, צעירים בעיקר, האמינו במטבעות כנכס איתן ושומר ערך וחלק אחר היו משקיעים שנכנסים לכול גאות בעיצומה. בדיוק כפי שקרה לבועת 2000 שהתפוצצה או לבועת הנדל"ן של 2008 כך קרה לקריפטו ב-2021, כשחלק משמעותי מהמשקיעים פשוט ניסה לברוח, בעקבות פניקה.

בסוף 2021 הרגישו משקיעי הקריפטו בדיוק כפי שהרגישו משקיעי מניות הטכנולוגיה של 2000 שטענו ש"הנאסד"ק לעולם לא יחזור לרמות 2000". ב-2022 חזרה טענה זו על הקריפטו.

אלא שמאז סוף נובמבר 2022 החל הביטקוין (ושאר המטבעות מאחוריו) לעלות שוב ובצורה מרשימה ויש לא מעט שטוענים שספור הביטקוין לא הסתיים, ההפך. Pompliano nthonyA, משקיע ביטקוין גדול ונלהב, דיבר השבוע עם CNBC, "הביטקוין", אמר, "הקריפטו לא מסתלק לשום מקום. זו כיום תעשייה חזקה, הדור הצעיר עדיין מאמין בקריפטו, לגביהם שום דבר לא השתנה. ההפך, הם מגדילים השימוש במטבע. נכון, בוול סטריט היה, כמו תמיד, חלום שנשבר כי מיין סטריט עדיין לא מוכנה, אבל כל הבנקים המרכזיים לומדים את הנושא וכשאחרוני הבייבי בומר", אמר בחיוך, "יעזבו, האמינו לי שהקריפטו יאומץ והערכים יחזרו כי את כל הבעיות ששיבשו את חלום הביטקוין של נאקומוטו ברות תיקון".

Mark Yusko , מנהל השקעות שמתמחה בקריפטו, טען השבוע שלדעתו יגיע המטבע ל-300,000 דולר ב-2028. מדוע? כי יחליף את הזהב, "הערך הכספי של זהב הוא בערך 6 טריליון", אמר יוסקו, "אני חושב שביטקוין יכול להחליף את כל זה, המקבילה הכספית של 6 טריליון דולר היא בערך פי 10 מכאן, מה שנותן לנו מחיר של כ-300 אלף דולר". תתפלאו אבל Yusko לא האופטימי הבודד, יש לא מעט כאלו. למי שמעוניין בסקירה טובה של 15 שנות הביטקוין צרפנו מאמר מצוין וקל לקריאה, של הגארדיאן הבריטי.

מה צפוי לביטקוין בעתיד ומדוע אני מאמין שיתפוס כגורם פיננסי מוביל גלובלית: אין לי ספק שהביטקון (או אחד המטבעות האחרים, לחוד או ביחד), יהפכו עם הזמן לגורם משפיע בכלכלה, לנכס בר הערכה (מה שכעת הוא לא כי אין אפשרות להעריך ערך פנימי). התנאים לאפשרות הזו קיימים אבל זה ייקח זמן וזה תלוי בגורמים פוליטיים ושינויים טכנולוגיים. מדוע אני חושב כך? כי התרסקות הקריפטו בין סוף 2021 לסוף 2022 יצרה מצב שמאפשר את "התיקון" של כול הבעיות שבגללן הפך המטבע ממשבש כלכלי חשוב למכשיר ספקולטיבי נטו.

חלומו של נאקמוטו עדיין בר מימוש ומעניין כיום אפילו יותר מאשר בעבר וזאת לאור מצב החובות של ארה"ב, הרצון של מדינות רבות (ה BRICS כדוגמה) להפחית מהתלות בדולר והדור שמחליף את הבייבי-בומרס בהובלה הכלכלית שמאמין בפוטנציאל המטבע הדיגיטלי. צריך כאמור לפתור כמה בעיות, טכנולוגיות ורגולטוריות (שכולן ברות פתרון וכולן קשורות בהמשך האימוץ של המטבעות הללו ע"י הציבור). אם אכן וכפי שאני מאמין, הציבור ימשיך להשתמש במטבעות בתחום הצריכה ואם בעיות החוב האמריקאי לצד ימשכו אזי אין לי ספק שלביטקוין מצפה עתיד ורוד.

הדבר הראשון שנדרש הוא רגולציה וזה הולך בכיוון. בתי הנבחרים בארה"ב, פרלמנטים באירופה וכול הבנקים המרכזיים עוסקים בפתרונות רגולטוריים לקריפטו. הדבר השני הוא התקדמות טכנולוגית בתחום שרשראות הבלוקצ'יין. במאי הקרוב (ב-2024) תתבצע "חציית בלוק ביטקוין" נוספת. מדובר באירוע שמתרחש כאשר התגמול על כריית ביטקוין נחתך לחצי. אירוע שמפחית בחצי את קצב הכנסת מטבעות

ביטקוין חדשים למחזור. עד היום זה קרה שלוש פעמים, אחת לארבע שנים בממוצע. בשנת 2009 כאשר הביטקוין שוחרר בפעם הראשונה לרשת, כורי ביטקוין תוגמלו ב-50 מטבעות לכל בלוק כאשר בחצייה הבאה, במאי 2024, יקבלו 3.25 מטבעות. כרגע יש בסה"כ 18.5 מיליון מטבעות ועל פי הספר הלבן של נאקמוטו אפשר יהיה להגיע ל-21 מיליון מטבעות במקסימום. העניין הזה, של כמות מוגבלת, חשוב גם לאפשרות "התחרות" מול הדולר ולהערכת המטבע.

כריית המטבעות צורכת הרבה אנרגיה ופולטת כמויות גדולות של 2CO. ההערכות הן שהביטקוין לבדו צורך 127 טרה-וואט-שעה (TWh) בשנה - יותר מרוב המדינות. פעילות מטבעות קריפטוגרפיים פולטת בין 25 ל-50 מיליון טון של CO2 מדי שנה, בדומה לפליטות השנתיות מסולר בכול תנועת הרכבות בארה"ב. בעיות אלו ייעלמו עם הזמן ויפחתו עם ההתקדמות הטכנולוגית.

הבנק המרכזי של אירופה ערך ביוני כנס על עתיד הקריפטו תחת הכותרת, "גן העדן אבוד? איך הקריפטו לא הצליח לעמוד בהבטחותיו ומה לעשות בנידון". Fabio Panetta, מנהל בכיר בבנק ומומחה בתחום הקריפטו, הוביל את הדיונים (בדיון השתתפו נציגי כל הבנקים המרכזיים שלומדים את הנושא כולל הפד - "מאז הופעתו, לפני 15 שנים, בכוונה לשמש כמזומן דיגיטלי מבוזר", אמר Panetta, "הקריפטו יצר נרטיבים חדשים וזאת כדי למשוך משקיעים חדשים וחלום המזומן המבוזר הפך לערב רב של דעות, שאין בינן קשר, לגבי מה הם או מה צריכים להיות נכסי הקריפטו. החזון הדיגיטאלי השתבש בגלל עלויות הבלוקצ'יין והוחלף בחלום "הקריפטו כתחליף לזהב" מה שיצר "בהלה לקריפטו" שבעקבותיה נוצרה בועת ערכים ענקית שהובילה למשבר 2021. מובן שרבים מפקפקים כעת בעתיד הקריפטו". אבל פאנטה אינו חושש, "הקריפטו הפך ספקולטיבי כ"כ בגלל העובדה שאנשים אוהבים להמר והקריפטו פתח דלת לעשות כך בגדול. הסיבה לכך קשורה בעובדה שלמטבע הקריפטו אין ערך מהותי מה שהופך אותו לרגיש במיוחד לשינויים בתיאבון הסיכון ובנרטיבים בשוק.

"המסקנה שלי ממה שקרה עד כה היא שהקריפטו, בשל מגבלותיו, לא התפתח לצורת מימון חדשנית וחסונה, אלא אפילו הפך לצורה מזיקה. המערכת האקולוגית של הקריפטו רצופה כשלי שוק והשפעות חיצוניות שליליות והיא צפויה לחוות שיבושי שוק נוספים אבל הספור לא נגמר" ופאנטה מסכם, "הרגולטורים צריכים להכפיף את הקריפטו לתקנים רגולטוריים מחמירים, לטפל בעלות החברתית שלהם ולהתייחס למודלים קריפטיים לא תקינים עבור מה שהם באמת: סוג של הימורים. זה עשוי לגרום למערכת האקולוגית להתאמץ יותר כדי לספק ערך אמיתי בתחום הפיננסים הדיגיטליים". פאנטה מקדיש פרק חשוב ל"מגבלות הבלוקצ'יין" שכאן, לדעתי, הבעיה הגדולה של התעשייה. פאנטה מפנה לכתבה מצוינת על בעיות הבלוקצ'יין (והפתרונות לבעיות) בוושינגטון פוסט שכותרתה, "הטרילמה של הבלוקצ'יין. תקרא את המחקר ותבינו שאת הבעיות הטכניות אפשר לפתור, בינתיים הזעזועים ימשכו.

במה להשקיע? יש מגוון גדול של סלי השקעה בתחום, חלקם במטבעות, חלקם בבלוקצ'יין, חלקם מעורבים וחלקם בחוזים עתידיים. ה- US NEWS סקר, בתחילת השבוע, כמה מהמעניינים אז תוכלו להתחיל מזה,https://money.usnews.com/investing/cryptocurrency/slideshows/bestbuy-to-etfs-ryptocurrencyc - אבל לא לפני שתעשו מחקר אישי על הנושא ותקראו בעיון את הכתבה ואת המאמרים הנלווים. הפוטנציאל גדול לבעלי לב חזק.

*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ. העושה במידע הנ"ל שימוש - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. הכתב עשוי להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
 

תגובות לכתבה(40):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 26.
    שלמה אתה בדיחה
    יוסי 27/08/2023 14:26
    הגב לתגובה זו
    47 3
    אין השפעה של המהפכה על ההייטק אתה הזוי
    סגור
  • אתה מוכה ירח. איפה הוא כתב את זה? (ל"ת)
    ארז 27/08/2023 20:58
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 25.
    לא מאמין לך שלמה
    מנכל חברת הייטק 27/08/2023 13:02
    הגב לתגובה זו
    41 1
    לאחר שכתבת שאין השפעה של המהפכה על חברות ההייטק אני לא מאמין לך יותר
    סגור
  • מנכל חברת הייטק , וואו!! (ל"ת)
    שלמה גרינברג 27/08/2023 15:59
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 24.
    לביטקוין יש ביקוש ריאלי ורבים מתעלמים ממנו
    ווימ 27/08/2023 11:23
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ארגוני פשיעה וביון מתגמלים סוכנים ועובדים עם ביטקוין. כנ"ל גם האקרים. כנ" ל גם עובדים אחרים בשחור. יש לזה כלכלה ריאלית שגם עשויה להתרחב ככל שאןכלוסיית תאבד את האמון בכלכלה הקיימת ובמערכת הפיננסית הקלוקלת שלה, זה כנראה יקרה במוקדם או במאוחר. אי אפשר להסתמך רק על מטילי זהב וכסף, חייב דרך לשלם מרחוק לכל מקום בעולם.
    סגור
  • טען עוד
  • 23.
    חשוב להזכיר את פייפל בנושא הזה... (ל"ת)
    אפי 27/08/2023 09:50
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 22.
    לא מאמין בביטקוין ולא בBBקוין,שניהם על כרעי תרנגולת (ל"ת)
    המנפנף במנגל 27/08/2023 09:08
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • 21.
    על הקריפטו החדש של סם אלטמן WORLDCOIN, שמעת שלמה? (ל"ת)
    למה ביטקוין דווקא? 26/08/2023 23:26
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • אם היית קוראת את הכתבה
    שלמה גרינברג 27/08/2023 16:01
    הגב לתגובה זו
    3 0
    הביטקוין הוא דוגמה בלבד
    סגור
  • 20.
    הביטקוין כמו הBBקויין, זה הפרחת אשליות ללא כיסוי (ל"ת)
    מאמין רק בשם 26/08/2023 23:01
    הגב לתגובה זו
    2 2
    סגור
  • 19.
    מטבעות העתיד, יואן יורו דולר..
    אוהד 26/08/2023 22:39
    הגב לתגובה זו
    1 0
    יעברו לדיגיטל ואולי יבוצעו עסקאות על גבי בלוקציין אבל אני לא רואה אף משטר חזק מוותר על המטבע שלו בקרוב
    סגור
  • 18.
    רק צפון קוריאה גנבה קריפטו בשווי 2 מיליארד דולר
    מסחר מסוכן 26/08/2023 22:35
    הגב לתגובה זו
    1 0
    וכול הזמן אנחנו שומעים על חברות בתחום שקורסות ומואשמות בגניבה(=כמו צלזיוס הישראלית) , כמו החברה של הטיפוס המוזר ההוא עם התסרוקת המשונה ששכחתי את שמו....
    סגור
  • 17.
    משיקה מטבע שצמוד לדולר,כלומר יש לו בסיס כלכלי ולא אוויר (ל"ת)
    ומה עם פייפאל? 26/08/2023 22:31
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 16.
    הדולר נשען על הכלכלה של ארה"ב, ועל מה נשען הביטקוין? (ל"ת)
    ומה אומר מונגר?באפט? 26/08/2023 22:30
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 15.
    ״שזהותו אינה ידועה״- בדיחה
    איתי תוהה 26/08/2023 16:19
    הגב לתגובה זו
    1 1
    מובן לכל שזהותו אינה ידועה זו בדיחה של הבנק העולמי על שלוחותיו. אין אדם שהיה עומד בפני הפיתוי. הביטקויין זה בלון ניסוי,אין אפשרות אמיתית לקנות ולמכור בו שערו אינו יציב והוא צמוד לדולר/לבורסה. באויוושה אחת של המוסדות והוא מחוסל בין אם יקנו את כולו ובין יוציאוהו מחוץ לחוק.
    סגור
  • 14.
    שלמה תודה . מה לדעתך קורה בדיסני? (ל"ת)
    בטי 26/08/2023 15:13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 13.
    הבלוקציין כאן וכנראה גם הביטקוין אבל בהחלט לא יחליף
    בועתי 26/08/2023 13:17
    הגב לתגובה זו
    1 0
    את הזהב. בינתיים הביטקוין הוכיח בניגוד למה שציפו שהוא עדיין לא HEDGE לאינפלציה. בעולם שמטבעות הפיאט לא שווים הרבה יש מקום גם ל PRECIOUS METALS וגם לביטקוין. מניות הקריפטו הן ביטקוין על טורבו-כגון RIOT MARA COIN HIVE BITF והן ירדו בכ55% בחודשיים האחרונים אחרי שעלו בין 400 ל600% מהתחתית
    סגור
  • 12.
    מהי עלות כריית ביטקוין אחד היום? כמה יעלה לכרות עוד ביט
    חיים 26/08/2023 12:15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    המחיר הינו עצום עם השלכות קשות על זהום אויר. עדיף לכרות זהב? לא?
    סגור
  • צריכת החשמל מטורפת, ולכן גם סין וגם איראן מונעות כריית
    צודק 26/08/2023 22:37
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ביטקויין
    סגור
  • 11.
    האם להעביר את ההשקעות לחו"ל?
    אבנר 26/08/2023 01:55
    הגב לתגובה זו
    1 3
    או שרק במקרה הכתיבה שלך מתמקדת בחו"ל.
    סגור
  • רק לחול זה ברור. (ל"ת)
    יוני 26/08/2023 11:57
    הגב לתגובה זו
    4 3
    סגור
  • 10.
    שלמה גרינברג, האמנת ב- בר סטרנס, ששבוע אחרי פשט-רגל (ל"ת)
    חחח, ליצן 25/08/2023 20:22
    הגב לתגובה זו
    6 1
    סגור
  • שלמה הוא מיינסטרים לטוב ולרע.... (ל"ת)
    cocus 26/08/2023 13:19
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • אכן כך היה!!
    בת אל 26/08/2023 01:53
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אין אחד שלא טועה
    סגור
  • אני גם טועה אבל ב10 אחוז מהפעילות שלי..שלמה לדעתי
    שטויות 27/08/2023 10:37
    הגב לתגובה זו
    1 0
    טועה בסביבות 50 אחוז מהפעילות שזה גם לא רע אבל אפשר "לגנוב " פה ושם שני אחוז ואז התמונה תהיה 52/48 וזה ממש משנה את כל התמונה... לשלמה בהצלחה.
    סגור
  • 9.
    אין מה להשוות נסדק לביטקוין
    דניאל 25/08/2023 20:16
    הגב לתגובה זו
    4 2
    בנסדק היי חברות טכנולוגיות שחוללו מהפיכה במוצרים בשינוע בתמחור ולכן הם הצליחו,הביטקוין מיותר העולם יכול להסתדר טוב מאוד בלעדיו,הוא לא תורם דבר לכלכלה העולמית מלבד נוכלים בקצה ואם הוא יהיה רדץגולטורי אז גם המתווכים שם יגדלו ואם יש תיווך אז ממילא הוא מיותר
    סגור
  • ומה הקשר בין הנאסד"ק לביטקוין? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 26/08/2023 13:45
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • הקשר???
    לרון 28/08/2023 08:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מאוד ברור,בנאסד"ק מגיעה מפולת של GREEDINES מדי כמה שנים בבלוקצ'יין כמעט כל יום
    סגור
  • 8.
    שלמה לגבי טאואר מה שכתבת שבוע שעבר
    יעל 25/08/2023 18:15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לדעתך שבבים אנלוגים של טאואר לא נחותים מהשבבים החדישים (בטח הAi) כלומר מי שקונה היום טאואר לא "מסתכן" בכך שהיא מייצרת בעצם טכנולוגיה "מתיישנת" . תודה רבה
    סגור
  • חשוב שתלמד מה עושה "בית יציקה מתמחה" תחילה
    שלמה גרינברג 26/08/2023 14:07
    הגב לתגובה זו
    3 0
    שבבים אנלוגיים לא עברו מהעולם, ההפך. אבל הסיבה לקנות טאור או לא אינה קשורה בבינה לא בשל כך ניסתה אינטל לרכוש
    סגור
  • 7.
    70% ירידה מאז שהמליץ עליה באוקטובר 2019
    סקפטי 25/08/2023 17:49
    הגב לתגובה זו
    5 5
    וזה אחרי העלייה האחרונה....
    סגור
  • הוא לא המליץ. אל תקשרש. (ל"ת)
    גוזלי 25/08/2023 18:13
    הגב לתגובה זו
    5 1
    סגור
  • 6.
    תודה רבה ושבת שלום (ל"ת)
    t.elimeleh 25/08/2023 17:14
    הגב לתגובה זו
    7 0
    סגור
  • 5.
    העולם לא יתקדם בלי הטכנולוגיה והיא לא תתקדם בלי
    ישראל 25/08/2023 17:00
    הגב לתגובה זו
    4 0
    השבבים. אפשר לקנות פשוט תעודת סל על השבבים בלי לשבור את הראש זו לא המלצה. רק שכל ישר. לא צריך להמר על נישות חדשות הישיבה על השבבים תעשה את העבודה או תעודת סל על הנאסדק.
    סגור
  • 4.
    מרתון דיגיטל (ל"ת)
    עופר 25/08/2023 15:55
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • לא לגעת בה
    דוד 25/08/2023 17:57
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ירדה 30% השבוע. וירדה מעל 95% מהשיא שלה. בקיצור פרפורי גסיסה
    סגור
  • 3.
    סולאראדג
    יובל 25/08/2023 15:33
    הגב לתגובה זו
    2 0
    שלמה מה דעתך על סולאראדג כיום ?אחרי הדוחות והתחזית החלשה.האם במחיר הכלכלי שבו שוהה המניה כעת הסיפור של סולאראדג מעניין לטווח בינוני ארוך או שמשהו "נשבר" בתזה. תודה רבה
    סגור
  • 2.
    מעניין מאוד. תודה רבה שלמה (ל"ת)
    עמית 25/08/2023 15:31
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
  • 1.
    לא ייאמן שאנשים רציניים מקשקשים על חזון וחלום
    דמיקולו פיזדמטה 25/08/2023 15:18
    הגב לתגובה זו
    9 2
    של דמות מיסתורית עם שם של מנה במסעדת שף יפנית, שאיכשהו מצליחה לשמור על האנונימיות 15 שנה. מדהים כמה טמטום מצליח להחזיק.
    סגור
  • הטכנולוגיה כן רצינית
    88 25/08/2023 16:16
    הגב לתגובה זו
    5 0
    ולכן הממציא המיסתורי לא רלוונטי. האם יש כאן מודל עסקי? ימים יגידו.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות