הצהרת כוונת בתחום השבבים: הודו מנסה למשוך את אנבידיה

מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג נפגש השבוע עם ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, לשיחה בנוגע למקומה של הודו בתעשיית ייצור השבבים העולמית. המהלך מסמן הצהרת כוונות ברורה מצדה של הודו שרוצה לקרוא תיגר על יצרניות השבבים הגדולות וטיוואן בראשן
 | 
telegram
(2)

כל תנועה של ג'נסן הואנג נמצאת במעקב על ידי השווקים כולם. הוא יגיע אלינו באוקטובר לכנס של מספר ימים. והשבוע הוא בהודו. ביום שני נפגש הואנג עם ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, ההשערות התחילו לצוץ ברשתות ובתקשורת, השערות שקיבלו גם תוקף לאור ההצהרות שיצאו מהפגישה. בחשבון הטוויטר של מודי אמר ראש ממשלת הודו: "דיברנו ארוכות על הפוטנציאל עשיר שיש להודו בעולם הבינה המלאכותית". בהודו יש המון מפתחים שעובדים עם מוצרים של אנבידיה, אבל הגביע הקדוש יהיה להפוך את המדינה לאלטרנטיבה בנושא ייצור המוליכים למחצה והשבבים, ולקחת נתח מהשוק שכרגע שולט בו טאיוואן שלפיתתה של סין בה הולכת ומתהדקת. 

להודו עדיין יש דרך ארוכה בנושא הזה. פרויקט ייצור השבבים הגדול ביותר שלה עד כה היה פרויקט בשווי 20 מיליארד דולר בו השתתפו חברת פוקסקון הטאיוונית והתאגיד ההודי ודנטה להקמת מפעל לייצור מוליכים למחצה בגוג'ראט. הפרויקט לא הושלם והופסק ביולי האחרון לאור חוסר הניסיון של שתי החברות בתחום.

אבל הכישלון הזה יכול לפתוח את הדלת לפרויקטים אחרים. המשוכה הגדולה ביותר שהודו תצטרך לעבור היא למשוך אליה את חברת TSM, החברה הגדולה בעולם לייצור שבבים שפועלת כרגע בטאיוון שהיא גם היצרנית של שבבי הבינה המלאכותית המתקדמים ביותר של אנבידיה. TSM כבר משקיעה בארה"ב ובמדינות נוספות בעולם במטרה להרחיב את פעילותה מעבר לאי הטאיווני. לפי העיתון ההודי The Economic Times פוקסקון ו-TSM כבר דיברנו בינהן בחודש יולי לגבי איחוד כוחות בהודו. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אנבידיה או מודי לא הזכירו בינתיים שום דבר על השקעה בבנייה של מפעל שבבים או משהו דומה, אבל קשה לדמיין שנושא כזה לא עלה בפגישה בהתחשב בשאיפה של הודו להרחיב את סקטור תעשיית ההייטק שלה. הקרב העולמי על ייצור השבבים עדיין בעיצומו והודו נחושה לשחק בו תפקיד מרכזי.

אנבידיה משקיעה משאבים גם בישראל, ורואה אותה כשחקנית חשובה בזירת ההייטק בכלל ובתחום הבינה המלאכותית בפרט. בועידה הכלכלית של ישראל אמר נתי אמסטרדם, דירקטור בכיר ומנהל הפעילות העסקית של אנבידיה בישראל ש"במדינת ישראל יש עושר אדיר של חברות שעוסקות בבינה מלאכותית. אנחנו רוצים לעזור בתהליכי המחקר והפיתוח ולהאיץ את המחקר בישראל. אנחנו מאוד מאמינים שבסופו של דבר, נצליח לייצר  ולשכפל את ההצלחה שישראל עשתה ותעשה בעולמות אחרים."

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    אשליות בוליבודיות
    לרון 06/09/2023 08:39
    הגב לתגובה זו
    0 0
    להפגש זה נחמד אך מה נובע מזה זה משהו אחר בתכלית
    סגור
  • 1.
    בלוף המאה
    האמיתי 06/09/2023 03:38
    הגב לתגובה זו
    0 1
    הבינה תהרוס את כל המרקם החברתי והאנושות בעוד 5 או 8 שנים אף אחד לא מודע לסכנה האיומההזו
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות