מניית JD הסינית התרסקה ב-65% תוך שנתיים. האם כעת היא מעניינת?
אני, כידוע, לא מאמין בהשקעות בסין ולא חלילה בגלל הסינים ויכולותיהם אלא בגלל המשטר שם. אבל בחודשים האחרונים התחלתי לעקוב אחרי מניית JD.COM JD.COM -1.78% JD.COM 34.75 -1.78% סגירה:0 פתיחה:35.26 גבוה:35.4 נמוך:34.56 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (סימול:JD), המתחרה הקטנה של עליבאבא ALIBABA GROUP -3.03% ALIBABA GROUP 82.99 -3.03% סגירה:0 פתיחה:83.6 גבוה:83.68 נמוך:82.9 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (סימול:BABA) ומדוע? כי הפרופסור למערכות הנדסה ב-MIT, יוסי שפי, שהוא גם מנהל מרכז MIT לתחבורה ולוגיסטיקה, נתן ריאיון ל-EE Times, אחד האתרים האהובים עלי, בנושא ספרו החדש, "המסוע הקסום: שרשרת אספקה, בינה מלאכותית ועתיד העבודה" (The Magic Conveyor Belt: Supply Chains, AI, and the Future of Work.”). השאלה הראשונה שנשאל הייתה לגבי JD וחברת מודרנה (סימול:MRNA) שמככבות בספר אבל המראיין, עורך האתר Brett Brune, ביקש להתמקד ב-JD כי האתר ממוקד באלקטרוניקה. שפי טוען ש- JD.COMנמצאת בחזית הכנסת רובוטיקה, AI ומידע למחסן המלאים של חברות המסחר המקוון ולדעתו מתקדמת יותר מבחינה טכנולוגית וצומחת מהר יותר מאשר עליבאבא. שפי ביקר בחברה והתפעל מהטכנולוגיות שהיא מיישמת ובמיוחד הרובוטיקה וה-AI.
לאחר שקראתי הכתבה בדקתי את נתוני JD (גם מול BABA) ואכן, הפרופסור צודק אלא ש-JD ירדה בכמעט 50% מתחילת השנה ואילו BABA רק ב-7% וזאת למרות שהביצועים העסקיים של JD בארבע השנים האחרונות וגם בארבעת הרבעונים האחרונים עולים על אלו של BABA. חשבתי לפיכך שאם תותח-על בתחום, כמו הפרופסור שפי, מתפעל מ-JD וכיוון שהמניה ירדה כ"כ אז אולי ולמרות שמדובר בחברה סינית, כדאי לצלול לבדיקה לצורך השקעה. חמישה אנליסטים בכירים, מבתי ההשקעות Susquehanna, JP Morgan, סיטי גרופ, Mizuho ובנק אוף אמריקה, בדקו את החברה במהלך אוגוסט. שלושת האחרונים העניקו המלצת קניה ושני הראשונים ניטרליים אבל כולם הורידו מחירי יעד.
קצת תמוה לאור העובדה שקונצנזוס האנליסטים מאמין שהכנסות החברה והרווח למניה ימשיכו לעלות בדו-ספרתי גם השנה וגם ב-2024 ולאור העובדה שהחברה הכתה בגדול (שוב) את הקונצנזוס לגבי כל אחד מארבעת הרבעונים האחרונים. קראתי 2 מהדוחות ואסכם זאת כך, אם JD.COM הייתה חברה אמריקאית, יפנית או אירופאית ההתלהבות הייתה גדולה, הניטרליות הייתה הופכת ל"קניה" ומחירי היעד היו עולים. מקריאת הדוחות אפשר להסיק שהבעיה האמיתית היחידה שיש למניית JD (לדעת האנליסטים) היא התלות בכלכלה הסינית - להבדיל מהמעורבות הגלובלית הגדולה של BABA. בהערכת החברה אין שום אינדיקטור שמצביע על בעיות מלבד כלכלת סין.
אני מאמין שכלכלת סין מתחילה להגיב רק כעת על מכלול של בעיות שהתחילו בתחילת 2018 עם מלחמת הסחר שפתח נגדה הנשיא טראמפ, ושהלכו וגדלו עם אירועים כמו הקורונה, משבר שרשרת ההיצע הגלובלי, מלחמת רוסיה-אוקראינה, ההאטה הכלכלית במערב ותוך כדי כך ההתחזקות של כלכלת ארה"ב, בניגוד לכל התחזיות. כלכלת סין נקלעה בנוסף למשבר כלכלי שבעקבותיו התחילה להוריד את הריבית. כשמנגד - בארה"ב, בניגוד לכל התחזיות, התחילה צמיחה כלכלית ואינפלציה שבעקבותיה הועלו הריביות ובפעם הראשונה מזה שנים התחילו משקיעים (ב"עידוד" הממשל האמריקאי) להעביר כספים מסין לארה"ב. הייצור, הנדל"ן (כעת גם בשל משבר נדל"ן גדול שהתפתח בסין) והתשתיות התחילו להתדרדר, מה שעצר את התקווה למנוע צמיחה מבוסס ביקוש פנימי בסין. ההתפתחות הכי מעניינת הייתה "התגלית" (גם היא בעידוד מסיבי של ארה"ב) שיש לא מעט תחליפים לייצור הסיני, בעיקר הודו וארה"ב עצמה. לבסוף, הנשיא ביידן (שמנסה להפוך כל דבר שעשה טראמפ), בעיקר בשל התגובה הסינית מול ארה"ב (דברים מהסוג שראינו בעסקת אינטל-טאואר או איסור השימוש באייפונים של אפל לאחרונה, ראו הבעיות השונות שהם יוצרים, לצד איומי הפלישה לטאיוואן, רק עוזרים להיחלשות הכלכלה הסינית.
המצב כרגע הוא שנוצרה מה שקרוי "סערה מושלמת" כאמור של בעיות שגורמות כעת למשקיעים זרים וגם לאזרחים סינים (לפי התקשורת האמריקאית עזבו 11,000 מיליונרים את סין) להגביר היציאה מסין. יש הטוענים שההתדרדרות הכלכלית בסין תגרור גם את ארה"ב למיתון. איני חושב כך כי ליבוא הסיני יש אלטרנטיבות רבות אבל לצריכה האמריקאית קשה למצוא.
טראמפ, לדעתי, יצר בסין את אותו מצב שיצר הנשיא רייגן ברוסיה בשנות ה-80 כאשר רייגן השתמש בכלכלת רוסיה כנשק נגד ברית המועצות. רייגן הצליח ולי נראה שגם תכנית טראמפ תצליח ועל כך נדבר היום.
נראה לי שכדאי מאוד להקטין ההשקעות במניות הסיניות למינימום: הנרי קיסינג'ר אמר, בימי המלחמה הקרה, שהדרך היחידה להביס את הקומוניזם תהיה הדרך הכלכלית והוא אפילו הציע, בהומור כמנהגו, איך לעשות זאת, "אם נשכנע את הפוליטביורו במוסקבה שיאפשרו לפתוח סניף של מקדונלד'ס במוסקבה זו תהיה התחלת הקץ שלהם" והיהודי החכם הזה צדק. לא שאפשרו לפתוח מקדונלד'ס אבל מהרגע שמנהיגי ברית המועצות התחילו לאמץ כלכלת שוק התחילה התפוררותה של "אימפריית הרשע" (כפי שכינה הנשיא רייגן את ברית המועצות). מנהיגי סין, שבשנות ה-70 החליטו לאמץ כלכלת שוק מבוקרת על מנת לחזק הכלכלה שלהם ולהעלות את רמת החיים של אוכלוסייתם הענקית (על מנת ליצור מנוע צמיחה עוצמתי שיתבסס על צריכה מקומית), לא התייעצו כנראה עם קיסינג'ר. כאשר מדינה קומוניסטית מנסה לאמץ קפיטליזם בכלכלה ולהשאיר הכוח השלטוני כולו בידי הפוליטביורו, זה לא יכול לעבוד לאורך זמן. מדוע? כי ככל שהניסיון מתקדם בהצלחה ורמת החיים במדינה עולה כך גם יותר ויותר אזרחים פחות מאמינים בקומוניזם וחופש הפרט הופך חשוב עבורם מה שמעלה את הסכנה לשלטון. המנהיגות בבייג'ין, שהתבשמה מהצלחת התהליך שיזמה, לא העריכה סכנה זו (בגלל ההצלחה) והתחילה להאמין שהיא יכולה להפוך למעצמה הצבאית והכלכלית הגדולה בעולם, להדיח את ארה"ב. הנשיא טראמפ קלקל את החלום.
חשוב להבין שמאז תחילת המאה ועם התקדמות מהפכת הטכנולוגיה התחילה הצמיחה המופלאה שנראתה בסין וההשקעות הזרות התחילו לזרום לתעשייה הסינית. השקעות בסין, לתעשייה, לנדל"ן ולמניות הפכו לחלק חשוב בתיקי ההשקעה במערב, במיוחד בארה"ב שאפילו עודדה זאת. ככל שעבר הזמן וסין הפכה למעצמת-על כלכלית, האמינו המשקיעים בפוטנציאל הצמיחה של כלכלת סין לטווח הארוך. מדוע? "כי כלכלת המדינה ניצבת על 2 רגליים איתנות ביותר, הייצור מחד והצריכה המקומית שמתפתחת מאידך.
סין הפכה למרכז הייצור העולמי (במיוחד בתחומי הצריכה האישית והטכנולוגיה) שהביקוש לתוצרתו רק הולך וגדל, "מרכז הייצור הגלובלי" כינו את סין. מן הצד השני יש שוק צרכני מקומי ענק של מיליארד וחצי אזרחים שהכנסתם וכך גם הצריכה שלהם הולכת וגדלה וככל שהייצור גדל כך גם הביקוש המקומי ימשיך לעלות בעצמה ויהווה מנוע צמיחה נוסף". את הדברים הללו שמעתי מאינספור מומחים שהמליצו, לאורך השנים, להצטרף ולהשקיע בסין ובגדול הם צדקו כי בין ההשקעות בנדל"ן בסין דרך חברות השבבים הענקיות שצמחו שם, חברות הרשת החברתית והמסחר המקוון כמו BABA או JD.COM, חברות האנרגיה החילופית ועוד ועוד הפכו מניות סיניות לנכסי צאן ברזל בתיקים במערב במיוחד בארה"ב וההשקעות הזרות הישירות בתעשייה, בנדל"ן ובתשתיות גדלו משנה לשנה. המשקיעים, שחגגו, בצדק, את החלטותיהם להשקיע התעלמו משני דברים. הראשון, שהמשטר בסין קומוניסטי ושולט לחלוטין בכל דבר, כלכלי או לא כלכלי והשני, הנשיא דונאלד טראמפ.
ב-2016 הגיע הנשיא טראמפ לבית הלבן עם ה-Make America strong again שלו. טראמפ, הרבה קודם לבואו, האשים את סין באסטרטגיה שמטרתה לפגוע בכלכלת ועוצמת ארה"ב, במיוחד על "מנהגי הסחר" שלה ובמיוחד בתחום הטכנולוגי. הוא הבין שלמרות עוצמתה יש לה כמה בעיות רציניות שיוכל לנצל על מנת לעצור את הסכנה מבחינתו. טראמפ הבין שהולך ומתקרב הרגע שבו "יהיה מאוחר מידי לשכנע את סין לשחק משחק הוגן בכלכלה הגלובלית". הוא הבין שבשלב הנוכחי ולמרות ההתעצמות המהירה של סין, ארה"ב היא עדיין מעצמת-על כלכלית שאין שניה לה והיא עדיין יכולה "לשכנע" את בייג'ין "לשחק משחק הוגן" ואת זה אפשר לבצע אך ורק באמצעות הכלכלה עם דגש על תעשיית השבבים, לב ההתקדמות הטכנולוגית ומנוע הצמיחה של הייצור הסיני, "הבטן הרכה" של סין ולכן פתח במלחמת הסחר שלו בתחילת 2018.
טראמפ לא התחיל במלחמת הסחר סתם כך, הדבר היה מתוכנן בקפידה בדיוק כשם שמלחמת הכוכבים הייתה. הממשל האמריקאי הבין שהסינים, שמבינים שמנועי הצמיחה של כלכלת סין, הנדל"ן, התשתיות והייצור, שניזונים מהשקעות עתק זרות, יתייבשו בסופו של דבר בונים את תוכניותיהם ארוכות הטווח על הצריכה הפנימית שתתחזק מספיק כדי לשאת את הכלכלה כששאר המנועים יאטו. טראמפ הבין זאת ופתח בסדרת מהלכים ל"הענשת" התעשייה הסינית כשהוא מעודד תעשיינים אמריקאים להעביר ייצור למדינות ידידותיות כמו הודו, תאילנד, ווייטנאם ושכמותן או להחזיר ייצור לארה"ב (בלוויית סובסידיות רציניות) והוא גם לא חסך באיומים שמי שיעקוף ההחלטות שלו לא יוכל לעשות ביזנס בארה"ב וגם השתמש ב"מנהגים העסקיים" של הסינים כסיבה למעשיו. טראמפ כפה למעשה על התעשייה ועולם ההשקעות הגלובלי המערבי להפסיק להשקיע בסין. כשהפסיד טראמפ ב-2020 חשבו בבייג'ין שהאיומים יוסרו אלא לא רק שביידן המשיך אלא אותה "סערה מושלמת" הצטרפה והפוליטביורו, כמנהג רודנים מאז ומעולם, נראה כמתבצר בעמדותיו מה שרק מגדיל הבעיות.
שרת המסחר של ארה"ב, ג'ינה ריימונדו, שבסוף אוגוסט בקרה בסין, אומרת שחברות אמריקאיות רבות התלוננו בפניה שסין הפכה ל"בלתי ניתנת/כדאית להשקעה" מכיוון שרמת הסיכון הכרוכה בעשיית עסקים שם, לאור תגובות הממשל בבייג'ין, עלתה בצורה קיצונית. "מדברים אתי על שינויים בחוקי ריגול נגד, פשיטות על חברות זרות וכדומה", אמרה השרה, " הסיכונים (למשקיע) נעשו גדולים מידי". אדוארד ירדני, מהמומחים המובילים בהשקעות, אמר בשבוע שעבר, "מדובר בסטגנציה כלכלית שיכולה להימשך במשך 10 עד 20 השנים הבאות". "כלכלת סין היא פצצת זמן", אמר הנשיא ביידן בתחילת החודש. William Lee, הכלכלן הראשי של מכון מילקן היוקרתי בקליפורניה, אמר השבוע, "כלכלת סין תהיה מאוד מאוד איטית, תהפוך לבלאגן ארוך. אנשים צריכים ללמוד שימי הצמיחה המהירה של סין בעצם הסתיימו. עכשיו הם רק מנסים למנוע מהכלכלה לקרוס" ומה שלא פחות חשוב הייתה האזהרה שלו, "העובדה שכתוצאה מהבעיות ומלחמות הסחר התגלה שיש תחליפים לייצור בסין היא חמורה מאוד מבחינת הממשל שם. כל ענקיות הטכנולוגיה בתהליך מעבר, להודו, בחזרה לארה"ב ולמקומות נוספים והם לא יחזרו" והכי גרוע מבחינת הסינים (והמשקיעים שעדיין מאמינים בכלכלת סין) זו האפשרות, שהולכת וגדלה, שטראמפ יחזור לבית הלבן בשנה הבאה.
אלו הסיבות לכותרת וזו הסבה האמיתית שבגללה JD אינה מוערכת כראוי!!
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
30.ג׳יי די חברה מעולה (ל"ת)אמיר 17/10/2023 23:05הגב לתגובה זו0 0סגור
-
29.סין סיןא. מרק 10/09/2023 11:03הגב לתגובה זו0 1לאזכר את טראמפ - אדם שלא מסוגל לקרוא ולהבין דו"ח על חצי עמוד היא תעודת עניות לכותב הטור. מקווה לטובת הכלכלה והסדר העולמי שהטיפש הזה לא ישוב לבית הלבן. סין ?? נכון שהמשטר הוא אחד הסיכונים הגדולים לכל מי שמתכוון להשקיע בסין אבל חשוב לציין שההיפרדות האיטית ולא הפזיזה כפי שזה קרה עם בריה"מ, של המשטר הקומוניסטי מהפוליטיקה בסין אמורה להועיל לכלכלה בסין. בנוסף, סין מייצרת ומייצאת מגוון עצום של מוצרים, השוק המקומי עצום ובהשוואה לארה"ב היא אינה נושאת על גבה חוב מטורף כך שמוקדם מאוד להספיד אותה.סגור
-
היפרדות איטית בבריה"מ?כגן 13/09/2023 20:20הגב לתגובה זו0 0אני מקווה שנחמד לך בעולם המקביל שיצרת לעצמך.סגור
-
קראת שכתבתי שסין "גמורה"?שלמה גרינברג 10/09/2023 13:41הגב לתגובה זו2 0יצר הדברים שכתבת פשוט אינם קשורים בעובדותסגור
-
הבהרהא. מרק 10/09/2023 23:16הגב לתגובה זו0 1לא הבנתי למה בדיוק אתה מתכוון ב- 'לגבי יתר הדברים' וחבל כי הייתי מקשר אותך לעובדות ובכל זאת, לא אמרתי שכתבת שסין גמורה. ההערה שלי שמוקדם להספיד אותה התייחס למה שכתבתי בנוגע אליה. לגבי טראמפ אני חוזר בי – אין ספק שאדם שהציע לשתות אקונומיקה על מנת להתגבר על נגיף הקורונה ראוי להערכה וראוי אפילו עוד יותר לחזור לבית הלבן.סגור
- טען עוד
-
28.מה הסיפור שלך עם הטראמפכותב 10/09/2023 09:10הגב לתגובה זו0 0כל דאלים יגבר?סגור
-
27.מה היה הטריק הכלכלי של רייגן נגד ברה"מ? (ל"ת)סימפל 10/09/2023 02:07הגב לתגובה זו0 0סגור
-
26.שלמה, האם למעשה יש כאן המלצה?ירון 09/09/2023 22:32הגב לתגובה זו0 0הבנתי שהתנאים בסין קשים וילכו ויחמירו מה שגרם לחשוב שהסיכון גדול. אך סיימתם שאינה מוערכת כראוי כלומר ששווה יותר מערך השוק שלה. האם למעשה ממליצים להכנס למניה?סגור
-
אנליסטים רבים ממליצים, תקרא המאמרשלמה גרינברג 10/09/2023 10:14הגב לתגובה זו3 0בכתבות שלי לעולם אין המלצות, אני מנסה להסביר מצביםסגור
-
25.לא מפרנסים קומוניסטים. שבת שלום.כגן 09/09/2023 14:34הגב לתגובה זו2 0.סגור
-
24.כלכלה עולמיתשמואל 09/09/2023 12:08הגב לתגובה זו0 1יישר כוח ממש כתבה מעניינת.חזק חזק.תודהסגור
-
23.לא להשקיע במדינות דיקטטוריותיובל הממוקד 09/09/2023 10:37הגב לתגובה זו6 0מסוכן מדי. אתה קם בבוקר ומגלה שהלאימו לך את ההשקעה, או הטילו מס חדש שמפיל אותך ב 50 אחוז, או שסתם שינו חוק כי איזה טייקון חבר של השליט ודפקו אותך. עכשיו לך תתבע אותו בבית משפט במדינה כזו. פחחח אין ארוחות חינם. טם אתה משקיע קטן, השקעות כאלו נראות טוב רק על הנייר. תתרחק.סגור
-
מסכים. ומוסיף להשקיע בארהבגוס 09/09/2023 16:11הגב לתגובה זו2 0הכי נוח, הכי פשוט הכי בטוח.סגור
-
ומה אצלנו?ארקדי 09/09/2023 15:30הגב לתגובה זו1 3העברתי הכסף לחו"ל. אומרים שהחרדים בוזזים את הקופה.סגור
-
מתפלא עליך ארקדישלמה גרינברג 10/09/2023 10:18הגב לתגובה זו2 0"אומרים שהחרדים בוזזים', מי אומר? מדוע שלא תבדוק לבד, הכול ברשת, החרדים כמו הקיבוצים, כמו פנסיונרים מסוימים, מקבלים יותר באמצעות כוח פוליטי, זו דמוקרטיה ארקדי. אז תבדוק ותחליט בעצמך.סגור
-
תעביר גם את עצמך לחו"ל על הדרך.רז 09/09/2023 22:35הגב לתגובה זו3 0למה לעשות חצי עבודה?סגור
-
22.הריבית פוגעת בשכבות החלשותרן 09/09/2023 07:39הגב לתגובה זו1 1שלמה לא ברור איך אתה יכול להצדיק פגיעה כזו בחלשים בגלל אינפלציה של 3 אחוזים. אם היית במקומם היית מדבר אחרת.סגור
-
היכן הצדקתי?שלמה גרינברג 09/09/2023 14:00הגב לתגובה זו4 0בכול מקרה קל מאוד להוריד את בעיית האינפלציה מה"עניים"סגור
-
אם אתה אומר שפאולרן 09/09/2023 20:05הגב לתגובה זו0 0מתנהל נכון זה אומר שאתה מצדיק פגיעה בשכבות החלשות. אנשים קורסים תחת עול הריביות תתעוררו מהבועה שלכםסגור
-
אני מקווה שאתה מודע לעובדה שהיא פועל בארה"בשלמה גרינברג 10/09/2023 10:22הגב לתגובה זו2 0וללא קשר, פאול פועל נכון בהתאם להגדרות הפעילות של הבנק המרכזי האמריקאיסגור
-
21.הפרשן היחיד באתר שאני מחפש כל סוף שבוע את הניתוחים שלו (ל"ת)נדב 08/09/2023 18:32הגב לתגובה זו9 3סגור
-
לגמרי. אין על שלמה. (ל"ת)עמית 09/09/2023 16:12הגב לתגובה זו5 0סגור
-
כנ"ל. (ל"ת)רז 08/09/2023 19:52הגב לתגובה זו5 1סגור
-
20.עד מתי פאול ימשיך להחריב את הכלכלה? (ל"ת)אלי 08/09/2023 15:53הגב לתגובה זו1 2סגור
-
כשחוטבים עצים עפים שבבים.ארז 09/09/2023 14:35הגב לתגובה זו4 0הוא מחזיר חלק גדול מהחברות לשווי האמיתי שלהן.סגור
-
19.שלמה פאול מתנהל בושה וחרפהצחי 08/09/2023 15:35הגב לתגובה זו1 2לא ייתכן שהפד רואה באינפלציה גבוהה פויה ובריבית כזו גבוהה עניין שבשגרה. תפקידו של הפד למצוא את האיזון הנכון. הפד מתנהל כמו בסטה בשוק. כל נתון מאקרו שמתפרסם מלחיץ את הפד. איפה ההתנהלות לטווח ארוך? למה לא רואים אסטרטגיה ארוכת טווח? למה צריך להכנס לפאניקה מכל נתון שמתפרסם. פאול נגיד כושל ואני לא מבין עד מתי אנשים בארצות הברית ישתקו ויאפשרו לו למוטט את הכלכלה. הוא חייב להודיע על יעד אינפלציה של 3 אחוזים. תראה איך הוא מוטט את הבנקים ולאיסה מצב הוא הביא אותם.סגור
-
עם כול הכבוד מר צחישלמה גרינברג 08/09/2023 16:20הגב לתגובה זו10 1אתה טועהסגור
-
18.עם סטופלוס על 32 בהחלט אפשרית (ל"ת)בונה חופשי 08/09/2023 12:44הגב לתגובה זו0 0סגור
-
17.יש לי ראיה 666 (ל"ת)בונה חופשי 08/09/2023 12:39הגב לתגובה זו0 0סגור
-
16.רייגן הכריז על "מלחמת הכוכבים" בחלל וברה"מ הבינה המצבעדכון היסטורי 08/09/2023 11:06הגב לתגובה זו1 1רייגן הכריז על פיתוח אמצעים למלחמה בחלל, וברה"מ הבינה שאין לה האמצעים להתמודד...ולכן קרסה...וגורבצ'וב הכריז על הפרסטרויקה המפורסמתסגור
-
למעדכןשלמה גרינברג 08/09/2023 16:20הגב לתגובה זו5 0כך כתוב בכתבה, תקראסגור
-
15.למה כל המשקיעים חוששים מ"הרפורמה הדיקטטורית" של הממשלה?ומה אצלנו? 08/09/2023 11:03הגב לתגובה זו5 1למה יש ירידה חדה בהשקעות אצלו, בגלל המלחמה של ממשלת BB להחליש את בג"ץ? למה הדולר קופץ? מהחששות ממשטר דיקטטוריסגור
-
כן לכל שאלותייך (ל"ת)יוס 09/09/2023 16:12הגב לתגובה זו0 0סגור
-
14.מי ש"סימן" את סין כאויב היה דווקא אובמה, שהטיל סנקציותלידיעת שלמה 08/09/2023 11:01הגב לתגובה זו6 1טראמפ בא אחרי והתחיל ב"מלחמת הסחר" המפורסמת, שלא בטוח שארה"ב ניצחה בה תחתיוסגור
-
really????? (ל"ת)ofir 08/09/2023 13:21הגב לתגובה זו0 3סגור
-
13.JD מעניינתלרון 08/09/2023 06:52הגב לתגובה זו0 0אז הוספתי NIO רק לדעתי י ו ת ר מעניינתסגור
-
12.מעניין מאוד. תודה. (ל"ת)הקורא 08/09/2023 03:10הגב לתגובה זו4 0סגור
-
11.סולאראדג יש עתיד שם ?גיל 07/09/2023 18:05הגב לתגובה זו1 0סולאראדג 149$ לטווח ארוך יש פוטנציאל... ? תודה שלמהסגור
-
כתבתי מספר פעמים על החברהשלמה גרינברג 09/09/2023 14:03הגב לתגובה זו3 0הפוטנציאל גדול מאוד אבל אין לזה קשר למחיר המניהסגור
-
10.תודה רבה ושבת שלום (ל"ת)t.elimeleh 07/09/2023 18:05הגב לתגובה זו2 0סגור
-
9.משהו מוזרעובד 07/09/2023 17:54הגב לתגובה זו0 0איך זה שכבר שבועיים של ירידות ועדיין תל אביב 35 מעל ל 1800 תבדקו אם לא שכחתם לתקןסגור
-
8.להשקיע רק בחו"ל?אבנר 07/09/2023 17:42הגב לתגובה זו4 0למכור ולקנות מט"חסגור
-
להעביר הכל לחוליהווית 08/09/2023 11:51הגב לתגובה זו6 3עד שהסכנה של המהפכה המשפטית תעבורסגור
-
אין שום מניעה לעשות זאת יהודית אבלשלמה גרינברג 10/09/2023 10:25הגב לתגובה זו1 0האם יש לך ניסיון עם בנקים ומוסדות פיננסיים בחו"ל? מדוע שלא תבדקי ואוטלי תגיעי למסקנות אחרות, גם את מה שהתקשורת אומרת כדאי לבדוקסגור
-
7.אצלכם באתרלרון 07/09/2023 17:31הגב לתגובה זו1 0כותב טל מכניאן שאפל יורדת היום בעקבות המשטר הסיני ש"מתחיל להקשיח עמדות" מולה,כך שלדעתי מסוכן מאוד לחפש "מציאות" סיניות ועדיף לממש אולי חלק מאפל למי שהרוויח?סגור
-
6.JDלרון 07/09/2023 17:21הגב לתגובה זו1 0מסוכנת,מוערכת ב WALLET INVESTOR כגרועה לטווח הארוך עם שער יעד של 14$סגור
-
5.מייסד JDלרון 07/09/2023 17:16הגב לתגובה זו0 0היה על "כוונת" המשטר מתוך האשמות כלפיו כאלה ואחרות לפני לא מעט זמן,היום מופיע ביאהו פייננס ש JD מתחילה שיתוף פעולה עם נוברטיס ו NVO,כן כן,אך משום מה המנייה של JD יורדת היום ניכרות 5%סגור
-
4.אמרת מר גרינברגלרון 07/09/2023 17:06הגב לתגובה זו0 1"פוטין לא הולך לאף מקום" מסתבר לפי מומחים שאלה כפיליו "ממשיכי דרכו' משמע גם הקומוניזם הסובייטי ימשיך מכאן והעולם לאט יחזור לטרום גורבצ'ובסגור
-
3.ולא נשכחלרון 07/09/2023 17:02הגב לתגובה זו0 0מי היה זה שדחף את נתניהו,טראמפ כמובןסגור
-
2.שלמה לדעתך מגזר השבבים מומלץ להשקעהסתיו גלמין 07/09/2023 16:07הגב לתגובה זו4 0למרות המחירים הגבוהים מאוד של המובילות כמו נבידיה וכו 'תודה רבהסגור
-
דעתי בנושא ברורה (ל"ת)שלמה גרינברג 07/09/2023 18:02הגב לתגובה זו5 2סגור
-
1.תודה רבה שלמה. מעניין מאוד (ל"ת)עמית 07/09/2023 16:06הגב לתגובה זו6 1סגור