עליבאבא ממשיכה רצף של ירידות - מה הסיבה ואיך זה קשור לממשל הסיני?
הבוקר פירסמנו כי קיימים דיווחים שסין תדרוש מגופים ממשלתיים להפסיק להשתמש באייפונים בעבודה. לפי הפרסומים מדובר במהלך שסביר שהוא חלק ממלחמת הסחר מול ארה"ב. סין כבר איימה בעבר כי תאסור שימוש באייפונים, כשממשלת שנחאי הטילה איסור על שימוש במכשירי אייפון כבר ב-2014 והורתה לבכירים להשתמש בטלפונים תוצרת Huawei.
מניית עליבאבא ALIBABA GROUP -2.2% ALIBABA GROUP 88.59 -2.2% סגירה:0 פתיחה:90.2 גבוה:90.7 נמוך:87.23 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: רגישה לנתונים כלכליים המעידים על מגמות בקרב צרכנים סינים. מניית עליבאבא מדשדשת בתקופה האחרונה אך בעיקר נופלת - על רקע נתונים המציירים תמונה עגומה של בריאות הכלכלה הסינית. סימני האטה מכבידים שוב על המניה עם ירידה חדה ביבוא וביצוא באוגוסט. מניית ענקית הטכנולוגיה הסינית יורדת כבר 1.9% בטרום מסחר, כאשר מניית המסחר האלקטרוני JD יורדת כבר 3%.
בחודש שעבר פרסמנו עליבאבא דיווחה על רווח של 2.4 דולר למניה על הכנסות של 32.3 מיליארד דולר, מעל קונצנזוס האנליסטים לרווח של 2.02 דולר למניה על הכנסות של 31.2 מיליארד דולר. הבעיה היא שאם הצריכה בסין תאט - זה יפגע בתוצאות של עליבאבא בהמשך ועל פניו כרגע נראה שכלכלת סין ממשיכה להפגין סימנים להאטה.
במקביל, גם היצוא של סין בחודש אוגוסט ירד ב-8.8% כאשר היבוא ירד ב-7.3%. זהו סימן גרוע לכלכלת סין כמו גם לעולם, מכיוון שהוא מאותת שהביקוש הבינלאומי לסחורות הרבות המיוצרות בסין הולך ופוחת, אינדיקציה לכאב כלכלי עולמי.
סין הפכה למרכז הייצור העולמי (במיוחד בתחומי הצריכה האישית והטכנולוגיה) שהביקוש לתוצרתו רק הולך וגדל, "מרכז הייצור הגלובלי" כינו את סין. מן הצד השני יש שוק צרכני מקומי ענק של מיליארד וחצי אזרחים שהכנסתם וכך גם הצריכה שלהם הולכת וגדלה וככל שהייצור גדל כך גם הביקוש המקומי ימשיך לעלות בעצמה ויהווה מנוע צמיחה נוסף.
שרת המסחר של ארה"ב, ג'ינה ריימונדו, שבסוף אוגוסט בקרה בסין, אומרת שחברות אמריקאיות רבות התלוננו בפניה שסין הפכה ל"בלתי ניתנת/כדאית להשקעה" מכיוון שרמת הסיכון הכרוכה בעשיית עסקים שם, לאור תגובות הממשל בבייג'ין, עלתה בצורה קיצונית. "מדברים אתי על שינויים בחוקי ריגול נגד, פשיטות על חברות זרות וכדומה", אמרה השרה, "הסיכונים (למשקיע) נעשו גדולים מידי".
המשקיעים, שחגגו, בצדק, את החלטותיהם להשקיע בסין התעלמו מדבר אחד עיקרי. המשטר בסין קומוניסטי ושולט לחלוטין בכל דבר, כלכלי או לא כלכלי, ולפעמים חברה יכולה להיות נהדרת, אך שיקול הדעת וקבלת ההחלטה הסופית היא לא שלה, אלא של הממשלה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אלטשולראוריאל 08/09/2023 13:23הגב לתגובה זו1 0אלטשולר עשה לנו בית ספר ומי שנכשל במבחן מפסיד כספו . בסין הבורסה היא פוליטית ולא כלכליתסגור