האינפלציה בארה"ב עלתה ל-3.7% באוגוסט
האינפלציה בארה"ב עלתה ב-0.6% בחודש אוגוסט, מה שמצביע על עלייה שנתית של 3.7%, כך עולה מנתוני מדד המחירים לצרכן שפורסמו עתה בכלכלה הגדולה בעולם. הצפי בשווקים אכן היה לעלייה חודשית של 0.6% אם כי לעלייה שנתית קלה יותר של 3.6%.
מדד הליבה (בנטרול מחירי המזון והאנרגיה) עלה ב-0.3% בחודש אוגוסט, לעומת צפי לעלייה של 0.2%, מה שמצביע על עלייה שנתית של 4.3%, בהתאם לצפי.
מדובר בעלייה השנייה ברציפות במדד האינפלציה לאחר שגם בחודש שעבר האינפלציה עלתה מ-3% (ביוני) ל-3.2% (ביולי). שינוי הכיוון לא הפתיע אף אחד משום שהסיבה לירידה המהירה באינפלציה בחודשים הקודמים הייתה טכנית בעיקרה ולכן גם העלייה היא טכנית.
בדיוק בעוד שבוע, ב-20 בספטמבר, יפרסם הפד' את החלטת הריבית שלו כאשר הצפי הוא להותרתה ברמה של 5.5%. גם הוול סטריט ג'ורנל דיווח השבוע שחברי הפד' הגיעו להסכמה שלא להעלות את הריבית יותר מדי בהחלטתם הקרובה. עם זאת, המשקיעים חוששים שהפדרל ריזרב עלול לחזור ולהעלות את הריבית יותר ממה שציפו בעבר.
הפדרל ריזרב העלה את הריבית באגרסיביות כדי לדכא את האינפלציה, שהגיעה לשיא של 9.1% ביוני 2022, הקצב המהיר ביותר של עליות המחירים השנתיות מזה 40 שנה. קצב צמיחה חודשי של 0.2% יעזור לפקידי הפד' "להרגיש בנוח שהם בדרך להשיג את יעד ה-2% שלהם" לאינפלציה שנתית, כתב אנדרו פטרסון, כלכלן בכיר ב-Vanguard.
יוני פנינג, אסטרטג ראשי חדר עסקאות בבנק מזרחי טפחות: "עליית מחירי האנרגיה של החודש האחרון מאיצה מאוד את התפתחות האינפלציה בחודש אוגוסט בארה"ב לקצבים שלא נראו לאחרונה. בניגוד לשנה שעברה, את העלייה הפעם במחירי סעיפי האנרגיה הראשונית, כמו הנפט, והגז הטבעי ניתן לייחס בעיקר לשיקולים גיאופוליטיים, כמו המשך הקיצוץ בתפוקה של OPEC+, או השביתה במתקן הנזלת הגז הטבעי של Australia LNG. לאלה מתווספים כמובן התמשכות השפעות האקלים. אשר תומך, במקרה האמריקאי, במרווח זיקוק הנפט, אשר נותר ברמות גבוהות היסטורית, ודוחק מעלה את מחירי הבנזין בתחנה אל סביבת 3.80 דולר לגלון.
בסיבוב הקודם, הקיץ של 2022, אותם מחירי בנזין עלו כזכור אל קרוב לרמת 5 דולר לגלון. ובמידה רבה, היו אחראים להערכתנו לגל עליות מחירים ברחבי המדינה, בדגש על מוצרים סחירים למיניהם. בשלב הנוכחי, עוד לא ברור אם מחירי הנפט הגולמי מצאו את התקרה שהשוק, או OPEC+ ציפו לו. אבל ההתפתחות האינפלציונית היום בהחלט מדליקה נורה אדומה אצל הפד'.
אל מול זה, אינפלציית הליבה, ללא רכיבי האנרגיה והמזון רושמת התמתנות ניכרת ל-4.3%, מקצב של 4.7% בחודש שעבר. זה ממחיש לא רע, לתפיסתנו, את המצב הדחוק יותר של הצרכן האמריקאי כרגע, כפי שזה נשחק מתשלומי ריבית גואים, וכפי שהוא נעדר מעודפי מזומנים מתקופת הקורונה. בנוסף לזה, התמחור המאוחר של עליית מחירי השכירות בארה"ב, כתוצאה מאותן עליות ריבית, מהווה את החלק הארי של האינפלציה בארה"ב בשלב זה, עם או בלי מחירי אנרגיה ומזון. ולהערכתנו, תידרש דרמה גדולה הרבה יותר מהכיוון הזה כדי להביא ל-'גל אינפלציה' של ממש.
בהסתכלות קדימה, יכול להיות שאותו צרכן אמריקאי ייאלץ לשוב ולשלם באוק' את החובות שנטל בתקופת הקולג'. מהלך כזה יהיה משמעותי הרבה יותר להערכתנו מעוד העלאת ריבית על ידי הפד', בשבוע הבא. ועובדה זו מסייעת לראייתנו להבין מדוע בפועל הציפיות להעלאת ריבית נוספת כזו בארה"ב, בשלב הזה, עומדת על אחוזים בודדים. אצלנו, לאחר ההודעה של תחילת החודש, יש יותר מחודש, ושני מדדי מחירים לצרכן, עד הפעם הבאה שבה בנק ישראל יידרש לקבוע את הריבית המקומית. בטווח הזה, שילוב של חולשה בשקל, יחד עם התפתחות אינפלציונית כזו או אחרת עשויים להביא את כלכלת ישראל להידרש להעלאת ריבית נוספת. אבל הסטטיסטיקה כרגע מצביעה לכיוון ההפוך".
הרחבה מיד.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.הפד יעלה ריבית, ירון לא העלה, דולר יהיה 4.5 (ל"ת)חמור מאוד 13/09/2023 19:00הגב לתגובה זו1 0סגור
-
2.1929 כאן !!!דן 13/09/2023 16:17הגב לתגובה זו1 0השלב שבו הנגנים מנגנים על סיפון הטיטניק של הכלכלה העולמית .....חובות , הדפסות , מינופים , תאוות בצע ותעלולים פיננסים !!! 1929 תיראה כמשחק ילדים לעומת הצפוי להגיע בכל רגע !!! לחגור חגורות , לחבוש קסדות ולהחזיק חזק חזק !!!! השלב האחרון בו ניתנת "חנינה" לצאת במהירות מהשווקים ....שעות / ימים / שבועות ???סגור
-
לצאת מהשווקים לא יעזור88 13/09/2023 18:53הגב לתגובה זו0 0תצא ויהיה לך מזומן. אבל המזומן הוא פייק! הוא זבל מודפס. זה מתחיל להזכיר את המארק הגרמני לפני מלחמת העולם השניה.סגור
-
1.צפו לעלייה בהחלטה הבאה ב-20 לספטמבראבי 13/09/2023 16:00הגב לתגובה זו1 0ואז פער הריביות בין ארה"ב וישראל יעלה והדולר יזנק.סגור