מניית Arm מקבלת המלצת קנייה עוד לפני שהונפקה
חברת השבבים הבריטית Arm אפילו עוד לא השלימה את ההנפקה הראשונה שצפויה להתחיל להיסחר בחמישי הקרוב וכבר קיבלה את המלצת הקנייה הראשונה שלה בוול-סטריט.
בעקבות ביקוש חזק מצד משקיעים, החברה שבבעלות תאגיד ההשקעות סופטבנק צפויה לתמחר את מניותיה בחלק העליון של הטווח שהציבה למחיר של 47-51 דולר למניה. במידה ותתומחר בראש הטווח לחברה יהיה שווי שוק של 52 מיליארד דולר. סופטבנק רכשה את Arm תמורת 36 מיליארד דולר ב-2016. חברת השבבים הייתה אמורה להימכר לאנבידיה תמורת 40 מיליארד דולר אך העסקה נחסמה בעקבות התנגדות רגולטורית רבה. לאחר ההנפקה סופטבנק תמשיך להחזיק בכ-90% ממניות Arm.
אנליסט NewStreet Research, פייר פראגו, לא הצליח לחכות להנפקה וכבר נתן המלצת קנייה למניית Arm עם מחיר יעד של 59 דולר. "היסודות של Arm לא השתנו בשבע השנים האחרונות, החברה נהנית מצמיחה בשוק המוליכים למחצה בכל שווקי הקצה שלה ומביאה לאימוץ רחב של ה-IP שלה", כתב פראגו.
Arm לא מוכרת או מייצרת שבבים, במקום זאת היא מספקת עיצובי שבבים למגוון יצרנים של מוליכים למחצה. החברה ידועה בעיקר בזכות עיצוב המעבד שלה שמשמש בערך כל סמארטפון עכשווי. לפי האנליסט קיימות שלוש סיבות שבגללן הוא שורי לגבי Arm: הראשונה היא המודל הפיננסי של החברה שלפי פארגו הוא באיכות גבוהה כשהיא מקבלת תמלוגים מיצרני השבבים. "הכנסות מצטברות מתמלוגים הן רווח טהור וכתוצאה מכך הרחבת שולי רווח מהירה, השקעות חוזרות זניחות וצמיחה בתזרים המזומנים החופשי", הוא כתב.
הסיבה השנייה הינה התזמון של ההנפקה שמתוזמנת היטב מנקודת המבט של המשקיעים, כשהיא נכנסת לשוק הסמארטפונים שנמצא בשפל ומכאן סביר יותר שהיא תעלה. "חדירת ארכיטקטורת ה-V9 נמצאת בתחילת דרכה ומאיצה בתחומי הרשתות, הענן והרכבים", הארכיטקטורה היא עיצוב השבבים האחרון של Arm.
הסיבה השלישית היא הערכת השווי של החברה שבעיני פראגו נחשבת אטרקטיבית. האנליסט מעריך כי Arm תהיה שווה 82 מיליארד דולר ב-2026, כשהוא מתבסס על מכפיל של 27 מההכנסות מתמלוגים ומכפיל 40 מהרווחים לפני מס. בעוד ההכנסות ב-2022 היו יציבות כשב-2021 שוק הסמארטפונים חווה מיתון, האנליסט חושב שהחברה יכולה לצמוח בשיעור דו ספרתי בממוצע בחמש השנים הקרובות. עוד הוסיף פראגו כי הרווחים לפני מס יכולים לשלש את עצמם באותה התקופה, בהינתן עלויות מינימליות להכנסה המצטברת.
לקראת ההנפקה הגיעה החברה להסכמות עם ענקיות הטכנולוגיה אפל, אינטל, סמסונג, גוגל, AMD ואנבידיה, שייקחו חלק בעסקה. בשבוע שעבר פנתה החברה למשקיעים פוטנציאליים במטרה לשכנע אותם כי יש לה פוטנציאל מעבר לשוק הטלפונים הניידים, אשר סובל בעת האחרונה מביקושים נמוכים מאד, בו היא שולטת עם נתח שוק של 99%. בשיחה עם משקיעים ביום חמישי שעבר, טענה החברה כי בשוק מחשוב הענן, בו היא מחזיקה בנתח שוק של 10%, ההכנסות צפויות לצמוח בקצב שנתי של 17% עד 2025, בין היתר הודות להתקדמות בתחום בינה מלאכותית. שוק הרכב, בו היא מחזיקה בנתח שוק של כ-41%, צפוי להתרחב ב-16%, לעומת צמיחה של 6% בלבד הצפויה לשוק המובייל.
בחברה גם ציינו בפני המשקיעים כי חלה צמיחה גם בכל הקשור לדמי התמלוגים, המהווים את רוב הכנסותיה, מאז החלה לגבות אותם בתחילת שנות ה-90. בשנה האחרונה, עמדו ההכנסות מתמלוגים על 1.68 מיליארד דולר, לעומת 1.56 מיליארד דולר בשנה הקודמת. מנגד, המשקיעים העלו בפני החברה את החשש בנוגע לחשיפה הנרחבת לסין, לאור מתחים גיאופוליטיים עם ארצות הברית, ובפרט מרוץ החימוש המתנהל בין המדינות בתחום השבבים. ברקע העובדה שהמכירות של החברה בסין היוו 24.5% מההכנסות של Arm ב-2023 (2.68 מיליארד דולר).
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.פראיירים לא מתיםשורטיסט 14/09/2023 00:12הגב לתגובה זו1 0מי שיעשה עליהם שורט כשיקפצו ל70 יכול לצאת לפנסיה מוקדמת, הסיבה להנפקה זה החובות של סופטבנקסגור
-
1.אין ספק שסופט בנק רוצים להוציא את ההשקעה בריבית עולה (ל"ת)דש 13/09/2023 21:31הגב לתגובה זו2 0סגור
-
בלוףכנסו למסמכי ההנפקה 14/09/2023 04:09הגב לתגובה זו0 0כנסו למסמכי ההנפקהסגור